Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Mini Pavlova torta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 12 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 12 darab elkészítéséhez

Tepsihez:

sütőpapír

Habcsókokhoz:

6 darab tojásfehérje (M-es)
2 csipet só
250 g cukor
piros ételszínezék

Töltelékhez:

150 g tejföl 20 %-os
200 g krémsajt
60 g málnalekvár

Díszítéshez:

kb. 12 szem málna
kb. 24 darab Kinder Schoko Bons®
aprított pisztácia
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A Mini Pavlova torta sütemény hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A tepsit sütőpapírral béleljük, a sütőt előmelegítjük.

Alsó- és felső sütés: kb. 110 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 90 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Habcsókokhoz:
A tojásfehérjéket és a sót keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton nagyon keményre felverjük. Összekeverjük a cukrot és a keményítőt, és lassan beleszitáljuk a tojásfehérjébe, majd a tojásfehérjét addig verjük, míg a cukor teljesen eloldódik és kemény masszát kapunk.
Pár csepp piros ételszínezéket teszünk a masszába, és óvatosan márványozzuk. A habot egy nagy csillagcsöves (12 mm Ø) habzsákba töltjük. Kb. 12 darab kerek, peremes lapocskát (kb. 7 cm Ø) nyomunk a tepsibe, majd a sütő alsó részében megsütjük.

Sütési idő: kb. 100-110 perc

Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A sütőt kikapcsoljuk és a habcsók-kelyheket egy éjszakára a sütőben hagyjuk állni és „száradni”.

Töltelék:
A tejfölt, a krémsajtot, a reszelt citromhéjat és a lekvárt simára keverjük, majd a habcsók-kelyheket egyenletesen megtöltjük.

Díszítés:
A málnát megtisztítjuk. A Mini Pavlova torta sütemény tetejét egy-egy szem málnával, csokitojásokkal és pisztáciával díszítjük, és azonnal tálaljuk.

Tipp:

A Mini Pavlova torta sütemény habcsók-kelyheit már előző nap elkészíthetjük, majd jól záró dobozban tároljuk.
A Mini Pavlova torta gluténmentesen elkészíthető sütemény.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
20 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
14 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván
Szükséges idő Több, mint 60 perc
10 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!