
Csokis zsemle



Hozzávalók
Tepsihez:
Tésztához:
Kenéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Elkészítés:
A lisztet az élesztővel keverőtálban alaposan összekeverjük. A csokicseppek kivételével hozzáadjuk a többi hozzávalót és a tejes zsiradékot, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. Röviden belegyúrjuk a csokicseppeket.
A tésztát letakarva meleg helyen (ne a sütőben, mert a csokicseppek megpuhulnak) addig kelesztjük, míg láthatóan nagyobb nem lesz (kb. 45-50 perc). A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük.
A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen elfelezzük, és enyhén lisztezett felületen 2 kerek „lepénnyé” (kb. 18 cm ᴓ) kinyújtjuk. Mindegyik „lepényt” 6 „tortaszeletre” vágjuk. A szeleteket a tepsibe tesszük, és még egyszer meleg helyen további kb. 30 percig kelesztjük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A tojássárgáját a tejjel összekeverjük, és ecsettel megkenjük vele a zsemléket. A tepsit a sütő alsó részébe toljuk.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük, vegye figyelemebe saját sütője tulajdonságait!
A csokis zsemlét sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Tipp:


Csokis zsemle
Hozzávalók
12 darab elkészítéséhez
Tepsihez:
Tésztához:
Kenéshez:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Elkészítés:
A lisztet az élesztővel keverőtálban alaposan összekeverjük. A csokicseppek kivételével hozzáadjuk a többi hozzávalót és a tejes zsiradékot, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. Röviden belegyúrjuk a csokicseppeket.
A tésztát letakarva meleg helyen (ne a sütőben, mert a csokicseppek megpuhulnak) addig kelesztjük, míg láthatóan nagyobb nem lesz (kb. 45-50 perc). A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük.
A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen elfelezzük, és enyhén lisztezett felületen 2 kerek „lepénnyé” (kb. 18 cm ᴓ) kinyújtjuk. Mindegyik „lepényt” 6 „tortaszeletre” vágjuk. A szeleteket a tepsibe tesszük, és még egyszer meleg helyen további kb. 30 percig kelesztjük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A tojássárgáját a tejjel összekeverjük, és ecsettel megkenjük vele a zsemléket. A tepsit a sütő alsó részébe toljuk.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük, vegye figyelemebe saját sütője tulajdonságait!
A csokis zsemlét sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Tipp:

Legújabb cikkek

Bemutatkozik a Cuisine VEGA, a vegán főzőtejszín alternatíva
Tejmentesen étkezel? Esetleg vegán módon táplálkozol? A selymes főzőtejszín nyújtotta élményről így sem kell lemondanod, erre kínál megoldást a Dr. Oetker új terméke, a Cuisine VEGA.


Variációk tiramisura
Az olasz eredetű édesség megunhatatlan! Akár a klasszikus recept alapján készítjük, akár „csavarunk” egyet rajta, a krémes-babapiskótás desszert sikere garantált!


Túl a fánkon – édes ötletek farsangra
Amióta világ a világ, a farsang egyet jelent a fánkkal. A klasszikus szalagos, csöröge vagy túrófánk mellé viszont még sok mással is készülhetünk a buliba kicsik és nagyok örömére.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?