Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Csokis zsemle

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag 12 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

12 darab elkészítéséhez

Tepsihez:

sütőpapír

Tésztához:

75 ml tej
125 g vaj vagy margarin
400 g búzaliszt
80 g cukor
1 csipet só
1 darab tojás (M-es)
1 tojásfehérje (M-es)
125 g étkezési túró (sovány)
100 g csokoládé csepp

Kenéshez:

1 tojássárgája (M-es)
1 evőkanál tej
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tejet kicsit felmelegítjük, és megolvasztjuk benne a vajat vagy a margarint.

Elkészítés:

Tészta:
A lisztet az élesztővel keverőtálban alaposan összekeverjük. A csokicseppek kivételével hozzáadjuk a többi hozzávalót és a tejes zsiradékot, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. Röviden belegyúrjuk a csokicseppeket.
A tésztát letakarva meleg helyen (ne a sütőben, mert a csokicseppek megpuhulnak) addig kelesztjük, míg láthatóan nagyobb nem lesz (kb. 45-50 perc). A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük.

A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen elfelezzük, és enyhén lisztezett felületen 2 kerek „lepénnyé” (kb. 18 cm ᴓ) kinyújtjuk. Mindegyik „lepényt” 6 „tortaszeletre” vágjuk. A szeleteket a tepsibe tesszük, és még egyszer meleg helyen további kb. 30 percig kelesztjük. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

A tojássárgáját a tejjel összekeverjük, és ecsettel megkenjük vele a zsemléket. A tepsit a sütő alsó részébe toljuk.

Sütési idő: kb. 20-25 perc

Kérjük, vegye figyelemebe saját sütője tulajdonságait!

A csokis zsemlét sütőrácson hagyjuk kihűlni.

Tipp:

A csokis zsemle kitűnően fagyasztható.
A Csokis zsemle receptje 12 darab péksüteményhez elegendő.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
13 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
25 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
29 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2023-03-22
0 Kedvelés

Bemutatkozik a Cuisine VEGA, a vegán főzőtejszín alternatíva

Tejmentesen étkezel? Esetleg vegán módon táplálkozol? A selymes főzőtejszín nyújtotta élményről így sem kell lemondanod, erre kínál megoldást a Dr. Oetker új terméke, a Cuisine VEGA.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-03-20
0 Kedvelés

Variációk tiramisura

Az olasz eredetű édesség megunhatatlan! Akár a klasszikus recept alapján készítjük, akár „csavarunk” egyet rajta, a krémes-babapiskótás desszert sikere garantált!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-02-06
1 Kedvelés

Túl a fánkon – édes ötletek farsangra

Amióta világ a világ, a farsang egyet jelent a fánkkal. A klasszikus szalagos, csöröge vagy túrófánk mellé viszont még sok mással is készülhetünk a buliba kicsik és nagyok örömére.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!