Édes kenyérlapok
Hozzávalók
Kelt tésztához:
160 ml tej
50 g Rama Vajas íz
400 g búzaliszt
1 tasak Dr. Oetker Instant Élesztő
30 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
1 csipet só
1 darab tojás (közepes méretű)
Töltelékhez:
70 g Rama Vajas íz
80 g cukor
2 teáskanál őrölt fahéj
Elkészítés
Elkészítés:
A Édes kenyérlapok sütemény hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
Kelt tészta:
A tejet egy főzőedényben felmelegítjük és a margarint felolvasztjuk benne. A lisztet az élesztővel elkeverjük és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és a tejes margarint, majd az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) kezdetben alacsony, majd legmagasabb fokozaton 5 percig keverve sima tésztává dagasztjuk. A tésztát letakarva meleg helyen kelni hagyjuk (kb. 45-50 perc), amíg szemmel láthatóan megnő. A sütőformát (25 x 11 cm át-mérőjű) margarinnal kikenjük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen még egyszer átgyúrjuk és egy 40 x 40 cm-es lappá nyújtjuk.
Töltelék:
A margarint egy főzőedényben kissé megolvasztjuk, majd hozzáadjuk a cukrot, fahéjat és egy kés, vagy kanál hátlapja segítségével a tésztán egyenletesen elsimítjuk. A lapot 25 egyenként 8 x 8 cm-es lappá vágjuk (1. kép) A lapokat függőlegesen a sütőformába állítjuk. (2. kép) A lapokat kicsit széthúzzuk egymástól, hogy a forma teljesen ki legyen töltve. A tepsit a sütő alsó részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 35 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Sütés után a Édes kenyérlapok süteményt a formából kivéve egy sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Kelt tészta:
A tejet egy főzőedényben felmelegítjük és a margarint felolvasztjuk benne. A lisztet az élesztővel elkeverjük és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és a tejes margarint, majd az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) kezdetben alacsony, majd legmagasabb fokozaton 5 percig keverve sima tésztává dagasztjuk. A tésztát letakarva meleg helyen kelni hagyjuk (kb. 45-50 perc), amíg szemmel láthatóan megnő. A sütőformát (25 x 11 cm át-mérőjű) margarinnal kikenjük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen még egyszer átgyúrjuk és egy 40 x 40 cm-es lappá nyújtjuk.
Töltelék:
A margarint egy főzőedényben kissé megolvasztjuk, majd hozzáadjuk a cukrot, fahéjat és egy kés, vagy kanál hátlapja segítségével a tésztán egyenletesen elsimítjuk. A lapot 25 egyenként 8 x 8 cm-es lappá vágjuk (1. kép) A lapokat függőlegesen a sütőformába állítjuk. (2. kép) A lapokat kicsit széthúzzuk egymástól, hogy a forma teljesen ki legyen töltve. A tepsit a sütő alsó részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 35 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Sütés után a Édes kenyérlapok süteményt a formából kivéve egy sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Tipp:
A Édes kenyérlapok sütemény tésztája lefagyasztható.
Kedvencnek jelölöm
Édes kenyérlapok
Hozzávalók
kb. 25 darab elkészítéséhez
Kelt tésztához:
160 ml tej
50 g Rama Vajas íz
400 g búzaliszt
1 tasak Dr. Oetker Instant Élesztő
30 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
1 csipet só
1 darab tojás (közepes méretű)
Töltelékhez:
70 g Rama Vajas íz
80 g cukor
2 teáskanál őrölt fahéj
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
A Édes kenyérlapok sütemény hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
Kelt tészta:
A tejet egy főzőedényben felmelegítjük és a margarint felolvasztjuk benne. A lisztet az élesztővel elkeverjük és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és a tejes margarint, majd az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) kezdetben alacsony, majd legmagasabb fokozaton 5 percig keverve sima tésztává dagasztjuk. A tésztát letakarva meleg helyen kelni hagyjuk (kb. 45-50 perc), amíg szemmel láthatóan megnő. A sütőformát (25 x 11 cm át-mérőjű) margarinnal kikenjük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen még egyszer átgyúrjuk és egy 40 x 40 cm-es lappá nyújtjuk.
Töltelék:
A margarint egy főzőedényben kissé megolvasztjuk, majd hozzáadjuk a cukrot, fahéjat és egy kés, vagy kanál hátlapja segítségével a tésztán egyenletesen elsimítjuk. A lapot 25 egyenként 8 x 8 cm-es lappá vágjuk (1. kép) A lapokat függőlegesen a sütőformába állítjuk. (2. kép) A lapokat kicsit széthúzzuk egymástól, hogy a forma teljesen ki legyen töltve. A tepsit a sütő alsó részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 35 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Sütés után a Édes kenyérlapok süteményt a formából kivéve egy sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Kelt tészta:
A tejet egy főzőedényben felmelegítjük és a margarint felolvasztjuk benne. A lisztet az élesztővel elkeverjük és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és a tejes margarint, majd az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) kezdetben alacsony, majd legmagasabb fokozaton 5 percig keverve sima tésztává dagasztjuk. A tésztát letakarva meleg helyen kelni hagyjuk (kb. 45-50 perc), amíg szemmel láthatóan megnő. A sütőformát (25 x 11 cm át-mérőjű) margarinnal kikenjük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen még egyszer átgyúrjuk és egy 40 x 40 cm-es lappá nyújtjuk.
Töltelék:
A margarint egy főzőedényben kissé megolvasztjuk, majd hozzáadjuk a cukrot, fahéjat és egy kés, vagy kanál hátlapja segítségével a tésztán egyenletesen elsimítjuk. A lapot 25 egyenként 8 x 8 cm-es lappá vágjuk (1. kép) A lapokat függőlegesen a sütőformába állítjuk. (2. kép) A lapokat kicsit széthúzzuk egymástól, hogy a forma teljesen ki legyen töltve. A tepsit a sütő alsó részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 35 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Sütés után a Édes kenyérlapok süteményt a formából kivéve egy sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Tipp:
A Édes kenyérlapok sütemény tésztája lefagyasztható.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?