Habroló
Hozzávalók
Tepsihez:
6 db 10-12 cm-es habroló forma
zsiradék
Tésztához:
1 csomag Dr. Oetker Leveles tészta
Kenéshez:
1 darab tojássárgája (M-es)
1 evőkanál tej
Vaníliás tejszínhez:
200 ml hideg habtejszín
1 tasak Dr. Oetker Habfixáló
1 tasak Dr. Oetker Bourbon Vaníliás cukor
1 - 2 teáskanál porcukor
Szóráshoz:
porcukor
Elkészítés
Előkészítés:
A leveles tésztát a felhasználás előtt kb. 10-15 percre vegyük ki a hűtőből. A habroló formákat zsiradékkal megkenjük, és a sütőt előmelegítjük.
Alsó- és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Alsó- és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Feltekerés:
A tésztát kitekerjük és a csomagolást eltávolítjuk. A tepsit (kb. 35x40 cm) a sütőpapírral kibéleljük. A tészta hosszanti oldalát derelyevágóval 6 egyforma csíkra vágjuk.
Minden tésztacsíkot a csúcsától kezdve egy-egy fém forma köré tekerjük úgy, hogy minden fordulatnál kicsit átfedésben legyen, és végül zárt tölcsért kapjunk.
A tojássárgáját a tejjel felverjük, és a rolókat megkenjük vele.
A habrolókat porcukorral meghintjük, majd a sütő középső részében megsütjük.
Sütési idő: kb. 15 - 17 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A rolókat rögtön leválasztjuk a formákról, és sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Vaníliás tejszín:
A tejszínt a habfixálóval, a vaníliás cukorral és a porcukorral konyhai robotgéppel (habverő) keményre felverjük, és csillagcsöves (8 mm Ø) habzsákba töltjük, majd tetszetősen a rolókba nyomjuk, és porcukorral megszórva rövid időn belül tálaljuk.
A tésztát kitekerjük és a csomagolást eltávolítjuk. A tepsit (kb. 35x40 cm) a sütőpapírral kibéleljük. A tészta hosszanti oldalát derelyevágóval 6 egyforma csíkra vágjuk.
Minden tésztacsíkot a csúcsától kezdve egy-egy fém forma köré tekerjük úgy, hogy minden fordulatnál kicsit átfedésben legyen, és végül zárt tölcsért kapjunk.
A tojássárgáját a tejjel felverjük, és a rolókat megkenjük vele.
A habrolókat porcukorral meghintjük, majd a sütő középső részében megsütjük.
Sütési idő: kb. 15 - 17 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A rolókat rögtön leválasztjuk a formákról, és sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Vaníliás tejszín:
A tejszínt a habfixálóval, a vaníliás cukorral és a porcukorral konyhai robotgéppel (habverő) keményre felverjük, és csillagcsöves (8 mm Ø) habzsákba töltjük, majd tetszetősen a rolókba nyomjuk, és porcukorral megszórva rövid időn belül tálaljuk.
Tippek:
Csokoládés dekorációhoz durvára aprítunk kb. 30 g tortabevonót, kis mélyhűtő tasakba tesszük, és jól lezárjuk. Lassú tűzön gőz fölött megolvasztjuk. A tasak egyik kis csücskét levágjuk, a tortabevonót vékonyan a kihűlt habrolóra csurgatjuk, majd hagyjuk megszilárdulni.
Alkoholos tejszínhez keverjünk 2 evőkanál tojáslikőrt vagy Baileys®-t röviden a tejszínbe.
Gyümölcsízű tejszínhez keverjünk 2 evőkanál tetszőleges ízű dzsemet a tejszínbe.
Óvatosan keverjünk 1 evőkanál csokireszeléket a tejszínbe.
Tálaljuk a habrolót friss bogyós gyümölcsökkel.
Alkoholos tejszínhez keverjünk 2 evőkanál tojáslikőrt vagy Baileys®-t röviden a tejszínbe.
Gyümölcsízű tejszínhez keverjünk 2 evőkanál tetszőleges ízű dzsemet a tejszínbe.
Óvatosan keverjünk 1 evőkanál csokireszeléket a tejszínbe.
Tálaljuk a habrolót friss bogyós gyümölcsökkel.
Kedvencnek jelölöm
Habroló
Hozzávalók
6 darab elkészítéséhez
Tepsihez:
6 db 10-12 cm-es habroló forma
zsiradék
Tésztához:
1 csomag Dr. Oetker Leveles tészta
Kenéshez:
1 darab tojássárgája (M-es)
1 evőkanál tej
Szóráshoz:
porcukor
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A leveles tésztát a felhasználás előtt kb. 10-15 percre vegyük ki a hűtőből. A habroló formákat zsiradékkal megkenjük, és a sütőt előmelegítjük.
Alsó- és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Alsó- és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Feltekerés:
A tésztát kitekerjük és a csomagolást eltávolítjuk. A tepsit (kb. 35x40 cm) a sütőpapírral kibéleljük. A tészta hosszanti oldalát derelyevágóval 6 egyforma csíkra vágjuk.
Minden tésztacsíkot a csúcsától kezdve egy-egy fém forma köré tekerjük úgy, hogy minden fordulatnál kicsit átfedésben legyen, és végül zárt tölcsért kapjunk.
A tojássárgáját a tejjel felverjük, és a rolókat megkenjük vele.
A habrolókat porcukorral meghintjük, majd a sütő középső részében megsütjük.
Sütési idő: kb. 15 - 17 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A rolókat rögtön leválasztjuk a formákról, és sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Vaníliás tejszín:
A tejszínt a habfixálóval, a vaníliás cukorral és a porcukorral konyhai robotgéppel (habverő) keményre felverjük, és csillagcsöves (8 mm Ø) habzsákba töltjük, majd tetszetősen a rolókba nyomjuk, és porcukorral megszórva rövid időn belül tálaljuk.
A tésztát kitekerjük és a csomagolást eltávolítjuk. A tepsit (kb. 35x40 cm) a sütőpapírral kibéleljük. A tészta hosszanti oldalát derelyevágóval 6 egyforma csíkra vágjuk.
Minden tésztacsíkot a csúcsától kezdve egy-egy fém forma köré tekerjük úgy, hogy minden fordulatnál kicsit átfedésben legyen, és végül zárt tölcsért kapjunk.
A tojássárgáját a tejjel felverjük, és a rolókat megkenjük vele.
A habrolókat porcukorral meghintjük, majd a sütő középső részében megsütjük.
Sütési idő: kb. 15 - 17 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A rolókat rögtön leválasztjuk a formákról, és sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Vaníliás tejszín:
A tejszínt a habfixálóval, a vaníliás cukorral és a porcukorral konyhai robotgéppel (habverő) keményre felverjük, és csillagcsöves (8 mm Ø) habzsákba töltjük, majd tetszetősen a rolókba nyomjuk, és porcukorral megszórva rövid időn belül tálaljuk.
Tippek:
Csokoládés dekorációhoz durvára aprítunk kb. 30 g tortabevonót, kis mélyhűtő tasakba tesszük, és jól lezárjuk. Lassú tűzön gőz fölött megolvasztjuk. A tasak egyik kis csücskét levágjuk, a tortabevonót vékonyan a kihűlt habrolóra csurgatjuk, majd hagyjuk megszilárdulni.
Alkoholos tejszínhez keverjünk 2 evőkanál tojáslikőrt vagy Baileys®-t röviden a tejszínbe.
Gyümölcsízű tejszínhez keverjünk 2 evőkanál tetszőleges ízű dzsemet a tejszínbe.
Óvatosan keverjünk 1 evőkanál csokireszeléket a tejszínbe.
Tálaljuk a habrolót friss bogyós gyümölcsökkel.
Alkoholos tejszínhez keverjünk 2 evőkanál tojáslikőrt vagy Baileys®-t röviden a tejszínbe.
Gyümölcsízű tejszínhez keverjünk 2 evőkanál tetszőleges ízű dzsemet a tejszínbe.
Óvatosan keverjünk 1 evőkanál csokireszeléket a tejszínbe.
Tálaljuk a habrolót friss bogyós gyümölcsökkel.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?