
Zöldséges leveles pite



Hozzávalók
Tepsi (kb. 35x40 cm)
Tésztához:
Feltéthez:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A leveles tésztát kitekerjük, és a sütőpapírral együtt a tepsibe helyezzük. Egy éles késsel kb. 1-1,5 cm széles peremet vágunk („karcolunk”) a tésztába úgy, hogy nem vágjuk át teljesen. A peremen belüli részt sűrűn megszurkáljuk villával.
Feltét:
A Creme VEGA-t összekeverjük az aprított zöldfűszerekkel és a fokhagymával, ízesítjük sóval és borssal. A tészta peremen belüli részét egyenletesen megkenjük az ízesített Creme VEGA-val, majd elosztjuk rajta az előkészített lila hagymát, kápia paprikát és koktélparadicsomot. A tepsit a sütő alsó harmadába tesszük, és a leveles pitét megsütjük.
Sütési idő: kb. 22-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kész leveles pitét tepsivel együtt sütőrácsra helyezzük, kicsit hűlni hagyjuk, majd megszórjuk bazsalikomlevelekkel, és még melegen, szeletekre vágva tálaljuk.
Tipp:


Zöldséges leveles pite
Hozzávalók
kb. 6-8 szelet elkészítéséhez
Tepsi (kb. 35x40 cm)
Tésztához:
Feltéthez:
Díszítéshez:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A leveles tésztát kitekerjük, és a sütőpapírral együtt a tepsibe helyezzük. Egy éles késsel kb. 1-1,5 cm széles peremet vágunk („karcolunk”) a tésztába úgy, hogy nem vágjuk át teljesen. A peremen belüli részt sűrűn megszurkáljuk villával.
Feltét:
A Creme VEGA-t összekeverjük az aprított zöldfűszerekkel és a fokhagymával, ízesítjük sóval és borssal. A tészta peremen belüli részét egyenletesen megkenjük az ízesített Creme VEGA-val, majd elosztjuk rajta az előkészített lila hagymát, kápia paprikát és koktélparadicsomot. A tepsit a sütő alsó harmadába tesszük, és a leveles pitét megsütjük.
Sütési idő: kb. 22-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kész leveles pitét tepsivel együtt sütőrácsra helyezzük, kicsit hűlni hagyjuk, majd megszórjuk bazsalikomlevelekkel, és még melegen, szeletekre vágva tálaljuk.
Tipp:

Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?