Zöldséges leveles pite
Hozzávalók
Tepsi (kb. 35x40 cm)
Tésztához:
1 csomag Dr. Oetker Leveles tészta
Feltéthez:
150 g Dr. Oetker Creme VEGA
1 csapott evőkanál finomra aprított petrezselyemzöld
1 csapott evőkanál finomra aprított bazsalikom
1 gerezd fokhagyma
só
frissen őrölt fekete bors
1 fej lila hagyma
120 g kápia paprika
100 g koktélparadicsom
Díszítéshez:
bazsalikomlevelek
Elkészítés
Előkészítés:
A lila hagymát megtisztítjuk, vékony cikkekre vágjuk. A kápia paprikát és a koktélparadicsomot megmossuk, a kápia csumáját, ereit, magjait eltávolítjuk, majd felkarikázzuk, a paradicsomszemeket felezzük. A fokhagymát megpucoljuk, majd fokhagymanyomón áttörjük. A leveles tésztát a csomagoláson leírt módon, felhasználás előtt 10-15 perccel a hűtőből kivesszük és állni hagyjuk. A csomagolóanyagot eltávolítjuk a tésztáról, és a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
A leveles tésztát kitekerjük, és a sütőpapírral együtt a tepsibe helyezzük. Egy éles késsel kb. 1-1,5 cm széles peremet vágunk („karcolunk”) a tésztába úgy, hogy nem vágjuk át teljesen. A peremen belüli részt sűrűn megszurkáljuk villával.
Feltét:
A Creme VEGA-t összekeverjük az aprított zöldfűszerekkel és a fokhagymával, ízesítjük sóval és borssal. A tészta peremen belüli részét egyenletesen megkenjük az ízesített Creme VEGA-val, majd elosztjuk rajta az előkészített lila hagymát, kápia paprikát és koktélparadicsomot. A tepsit a sütő alsó harmadába tesszük, és a leveles pitét megsütjük.
Sütési idő: kb. 22-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kész leveles pitét tepsivel együtt sütőrácsra helyezzük, kicsit hűlni hagyjuk, majd megszórjuk bazsalikomlevelekkel, és még melegen, szeletekre vágva tálaljuk.
A leveles tésztát kitekerjük, és a sütőpapírral együtt a tepsibe helyezzük. Egy éles késsel kb. 1-1,5 cm széles peremet vágunk („karcolunk”) a tésztába úgy, hogy nem vágjuk át teljesen. A peremen belüli részt sűrűn megszurkáljuk villával.
Feltét:
A Creme VEGA-t összekeverjük az aprított zöldfűszerekkel és a fokhagymával, ízesítjük sóval és borssal. A tészta peremen belüli részét egyenletesen megkenjük az ízesített Creme VEGA-val, majd elosztjuk rajta az előkészített lila hagymát, kápia paprikát és koktélparadicsomot. A tepsit a sütő alsó harmadába tesszük, és a leveles pitét megsütjük.
Sütési idő: kb. 22-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kész leveles pitét tepsivel együtt sütőrácsra helyezzük, kicsit hűlni hagyjuk, majd megszórjuk bazsalikomlevelekkel, és még melegen, szeletekre vágva tálaljuk.
Tipp:
Ha különösen ropogósra szeretnénk sütni a pitét, akkor a peremmel ellátott, villával megszurkált leveles tésztát süssük elő kb. 10 perc alatt, majd kenjük rá a Creme VEGA-t és osszuk el rajta a feltétet, és süssük további kb. 12 percig.
Kedvencnek jelölöm
Zöldséges leveles pite
Hozzávalók
kb. 6-8 szelet elkészítéséhez
Tepsi (kb. 35x40 cm)
Tésztához:
1 csomag Dr. Oetker Leveles tészta
Feltéthez:
150 g Dr. Oetker Creme VEGA
1 csapott evőkanál finomra aprított petrezselyemzöld
1 csapott evőkanál finomra aprított bazsalikom
1 gerezd fokhagyma
só
frissen őrölt fekete bors
1 fej lila hagyma
120 g kápia paprika
100 g koktélparadicsom
Díszítéshez:
bazsalikomlevelek
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A lila hagymát megtisztítjuk, vékony cikkekre vágjuk. A kápia paprikát és a koktélparadicsomot megmossuk, a kápia csumáját, ereit, magjait eltávolítjuk, majd felkarikázzuk, a paradicsomszemeket felezzük. A fokhagymát megpucoljuk, majd fokhagymanyomón áttörjük. A leveles tésztát a csomagoláson leírt módon, felhasználás előtt 10-15 perccel a hűtőből kivesszük és állni hagyjuk. A csomagolóanyagot eltávolítjuk a tésztáról, és a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
A leveles tésztát kitekerjük, és a sütőpapírral együtt a tepsibe helyezzük. Egy éles késsel kb. 1-1,5 cm széles peremet vágunk („karcolunk”) a tésztába úgy, hogy nem vágjuk át teljesen. A peremen belüli részt sűrűn megszurkáljuk villával.
Feltét:
A Creme VEGA-t összekeverjük az aprított zöldfűszerekkel és a fokhagymával, ízesítjük sóval és borssal. A tészta peremen belüli részét egyenletesen megkenjük az ízesített Creme VEGA-val, majd elosztjuk rajta az előkészített lila hagymát, kápia paprikát és koktélparadicsomot. A tepsit a sütő alsó harmadába tesszük, és a leveles pitét megsütjük.
Sütési idő: kb. 22-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kész leveles pitét tepsivel együtt sütőrácsra helyezzük, kicsit hűlni hagyjuk, majd megszórjuk bazsalikomlevelekkel, és még melegen, szeletekre vágva tálaljuk.
A leveles tésztát kitekerjük, és a sütőpapírral együtt a tepsibe helyezzük. Egy éles késsel kb. 1-1,5 cm széles peremet vágunk („karcolunk”) a tésztába úgy, hogy nem vágjuk át teljesen. A peremen belüli részt sűrűn megszurkáljuk villával.
Feltét:
A Creme VEGA-t összekeverjük az aprított zöldfűszerekkel és a fokhagymával, ízesítjük sóval és borssal. A tészta peremen belüli részét egyenletesen megkenjük az ízesített Creme VEGA-val, majd elosztjuk rajta az előkészített lila hagymát, kápia paprikát és koktélparadicsomot. A tepsit a sütő alsó harmadába tesszük, és a leveles pitét megsütjük.
Sütési idő: kb. 22-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kész leveles pitét tepsivel együtt sütőrácsra helyezzük, kicsit hűlni hagyjuk, majd megszórjuk bazsalikomlevelekkel, és még melegen, szeletekre vágva tálaljuk.
Tipp:
Ha különösen ropogósra szeretnénk sütni a pitét, akkor a peremmel ellátott, villával megszurkált leveles tésztát süssük elő kb. 10 perc alatt, majd kenjük rá a Creme VEGA-t és osszuk el rajta a feltétet, és süssük további kb. 12 percig.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?