Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Pikáns villámgyors leveles kifli

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 32 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 32 darab elkészítéséhez

Tepsihez:

sütőpapír

Leveles tésztához:

225 g mirelit leveles tészta
375 g búzaliszt
1 teáskanál cukor
2 teáskanál só
175 ml sör
50 g lágy vaj vagy margarin
1 darab tojásfehérje (M-es)

Töltelékhez:

1 szál újhagyma
100 g kockázott füstölt sonka vagy bacon
150 g tejföl 20%-os
50 g reszelt ementáli sajt
bors
Tabasco szósz

Kenéshez:

1 darab tojássárgája (M-es)
kb. 2 evőkanál sör
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A leveles tésztát a csomagoláson található leírás alapján felengedjük. A tepsit sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük.

Alsó- és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Töltelék:
Az újhagymát megmossuk és finom karikákra vágjuk. Összekeverjük a töltelék hozzávalóit és sóval, borssal és tabascoval ízesítjük.

Tészta:
A lisztet az élesztővel keverőtálban alaposan összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, majd konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) kb. 2 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. A tésztát téglalappá (kb. 40 x 30 cm) nyújtjuk. A tészta egyik felét megrakjuk a leveles tészta lapokkal, majd ráhajtjuk a tészta másik felét. A tésztát megint téglalappá (kb. 40 x 30 cm) nyújtjuk és mindkét rövid oldalát úgy hajtjuk be, hogy a széleik összeérjenek. Ezután még egyszer összehajtjuk. A tésztát megfelezzük, és mindkettő részt egy-egy kerek lappá (kb. 28 cm Ø) nyújtjuk (1. kép).
Mindkét lapot 16 szeletre vágjuk, és a széles oldalán kicsit bevágjuk (2. kép)
A tölteléket teáskanállal egyenletesen elosztjuk a szeletek széles részén. A szeleteket a széles oldaluktól kiflivé feltekerjük. A kifliket a tepsibe tesszük úgy, hogy a csúcsuk lefelé legyen. A tojássárgáját összekeverjük a sörrel, és bekenjük vele a kifliket, majd a sütő középső részében megsütjük.

Sütési idő: kb. 20-25 perc

Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A kifliket sütőpapírral együtt kivesszük a tepsiből, és sütőrácson hagyjuk kihűlni vagy melegen tálaljuk.

Tippek:

Ha csak 1 tepsink van, előkészíthetjük a maradék kiflit a felvágott sütőpapíron is. Így egyszerűen a sütőpapírt betesszük a tepsibe.
A kifli jól fagyasztható. A felengedett kifliket sütési hőmérsékleten kb. 5 perc alatt felmelegítjük, ilyenkor a legfinomabbak.
Pikáns villámgyors leveles kifli Pikáns villámgyors leveles kifli Pikáns villámgyors leveles kifli

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
4 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
17 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
13 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2022-08-05
0 Kedvelés

Lángos, a nyári kedvenc

Nem telhet el nyár lángos nélkül! A klasszikus sajtos-tejfölös az egyik legkedveltebb strandétel, de itt még nem állunk meg, lássuk mennyiféle lángost süthetünk!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-07-27
0 Kedvelés

Dobd fel a nyárestéket hűsítő italokkal!

Grillezés a kertben vagy egy nagy beszélgetés a teraszon? Bárhogy is döntesz, finom, behűtött italokra biztosan szükséged lesz a tökéletes bulihangulathoz.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-07-22
0 Kedvelés

Befőzés fűszeresen – fahéjtól a csilipaprikáig

Nyáron a szezonális gyümölcsök, zöldségek között mindenki megtalálja a kedvenceit, amiket szívesen elrak télire is. Befőzéskor a fűszerekről se feledkezzünk meg!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!