Pikáns villámgyors leveles kifli
Hozzávalók
Tepsihez:
Leveles tésztához:
Töltelékhez:
Kenéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó- és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Az újhagymát megmossuk és finom karikákra vágjuk. Összekeverjük a töltelék hozzávalóit és sóval, borssal és tabascoval ízesítjük.
Tészta:
A lisztet az élesztővel keverőtálban alaposan összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, majd konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) kb. 2 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. A tésztát kb. 50 x 40 cm téglalap alakúra nyújtjuk. A tészta egyik felére rárakjuk a leveles tésztalapot, majd ráhajtjuk a tészta másik felét. A tésztát megint téglalappá (kb. 40 x 30 cm) nyújtjuk és mindkét rövid oldalát úgy hajtjuk be, hogy a széleik összeérjenek. Ezután még egyszer összehajtjuk. A tésztát megfelezzük, és mindkettő részt egy-egy kerek lappá (kb. 28 cm Ø) nyújtjuk (1. kép).
Mindkét lapot 16 szeletre vágjuk, és a széles oldalán kicsit bevágjuk (2. kép)
A tölteléket teáskanállal egyenletesen elosztjuk a szeletek széles részén. A szeleteket a széles oldaluktól kiflivé feltekerjük. A kifliket a tepsibe tesszük úgy, hogy a csúcsuk lefelé legyen. A tojássárgáját összekeverjük a sörrel, és bekenjük vele a kifliket, majd a sütő középső részében megsütjük.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kifliket sütőpapírral együtt kivesszük a tepsiből, és sütőrácson hagyjuk kihűlni vagy melegen tálaljuk.
Tippek:
A kifli jól fagyasztható. A felengedett kifliket sütési hőmérsékleten kb. 5 perc alatt felmelegítjük, ilyenkor a legfinomabbak.
Pikáns villámgyors leveles kifli
Hozzávalók
kb. 32 darab elkészítéséhez
Tepsihez:
Leveles tésztához:
Töltelékhez:
Kenéshez:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó- és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Az újhagymát megmossuk és finom karikákra vágjuk. Összekeverjük a töltelék hozzávalóit és sóval, borssal és tabascoval ízesítjük.
Tészta:
A lisztet az élesztővel keverőtálban alaposan összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, majd konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) kb. 2 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. A tésztát kb. 50 x 40 cm téglalap alakúra nyújtjuk. A tészta egyik felére rárakjuk a leveles tésztalapot, majd ráhajtjuk a tészta másik felét. A tésztát megint téglalappá (kb. 40 x 30 cm) nyújtjuk és mindkét rövid oldalát úgy hajtjuk be, hogy a széleik összeérjenek. Ezután még egyszer összehajtjuk. A tésztát megfelezzük, és mindkettő részt egy-egy kerek lappá (kb. 28 cm Ø) nyújtjuk (1. kép).
Mindkét lapot 16 szeletre vágjuk, és a széles oldalán kicsit bevágjuk (2. kép)
A tölteléket teáskanállal egyenletesen elosztjuk a szeletek széles részén. A szeleteket a széles oldaluktól kiflivé feltekerjük. A kifliket a tepsibe tesszük úgy, hogy a csúcsuk lefelé legyen. A tojássárgáját összekeverjük a sörrel, és bekenjük vele a kifliket, majd a sütő középső részében megsütjük.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kifliket sütőpapírral együtt kivesszük a tepsiből, és sütőrácson hagyjuk kihűlni vagy melegen tálaljuk.
Tippek:
A kifli jól fagyasztható. A felengedett kifliket sütési hőmérsékleten kb. 5 perc alatt felmelegítjük, ilyenkor a legfinomabbak.
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?