Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Sajtos kréker

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag 65-70 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

65-70 darab elkészítéséhez

Tepsihez:

sütőpapír
szívószál

Tésztához:

100 g búzaliszt
1 csapott kávéskanál Dr. Oetker Sütőpor
100 g vaj vagy margarin
100 g gouda sajt
1 darab tojássárgája (M-es)
½ kávéskanál só
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük és a sütőt előmelegítjük. A sajtot lereszeljük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Elkészítés:
A lisztet a sütőporral egy keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, majd konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává dolgozzuk. A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen vékony (kb. 2 mm) téglalap formára kinyújtjuk. A tésztát kb. 4-5 cm széles csíkokra, majd ezeket keskenyebb háromszög formára vágjuk. Egy szívószállal mindegyik háromszögbe 3-4 lyukat szúrunk, majd a krékereket a tepsibe tesszük. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a krékereket megsütjük.

Sütési idő: kb. 8-10 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Sütés után a krékereket sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni.

Tipp:

Elkészíthetjük edami, cheddar sajtból vagy trappista és füstölt sajt keverékéből.
Sajtos kréker

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
8 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
50 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
14 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!