Sajtos kréker
Hozzávalók
Tepsihez:
sütőpapír
szívószál
Tésztához:
100 g búzaliszt
1 csapott kávéskanál Dr. Oetker Sütőpor
100 g vaj vagy margarin
100 g gouda sajt
1 darab tojássárgája (M-es)
½ kávéskanál só
Elkészítés
Előkészítés:
A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük és a sütőt előmelegítjük. A sajtot lereszeljük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Elkészítés:
A lisztet a sütőporral egy keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, majd konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává dolgozzuk. A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen vékony (kb. 2 mm) téglalap formára kinyújtjuk. A tésztát kb. 4-5 cm széles csíkokra, majd ezeket keskenyebb háromszög formára vágjuk. Egy szívószállal mindegyik háromszögbe 3-4 lyukat szúrunk, majd a krékereket a tepsibe tesszük. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a krékereket megsütjük.
Sütési idő: kb. 8-10 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Sütés után a krékereket sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni.
A lisztet a sütőporral egy keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, majd konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává dolgozzuk. A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen vékony (kb. 2 mm) téglalap formára kinyújtjuk. A tésztát kb. 4-5 cm széles csíkokra, majd ezeket keskenyebb háromszög formára vágjuk. Egy szívószállal mindegyik háromszögbe 3-4 lyukat szúrunk, majd a krékereket a tepsibe tesszük. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a krékereket megsütjük.
Sütési idő: kb. 8-10 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Sütés után a krékereket sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni.
Tipp:
Elkészíthetjük edami, cheddar sajtból vagy trappista és füstölt sajt keverékéből.
Kedvencnek jelölöm
Sajtos kréker
Hozzávalók
65-70 darab elkészítéséhez
Tepsihez:
sütőpapír
szívószál
Tésztához:
100 g búzaliszt
1 csapott kávéskanál Dr. Oetker Sütőpor
100 g vaj vagy margarin
100 g gouda sajt
1 darab tojássárgája (M-es)
½ kávéskanál só
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük és a sütőt előmelegítjük. A sajtot lereszeljük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Elkészítés:
A lisztet a sütőporral egy keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, majd konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává dolgozzuk. A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen vékony (kb. 2 mm) téglalap formára kinyújtjuk. A tésztát kb. 4-5 cm széles csíkokra, majd ezeket keskenyebb háromszög formára vágjuk. Egy szívószállal mindegyik háromszögbe 3-4 lyukat szúrunk, majd a krékereket a tepsibe tesszük. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a krékereket megsütjük.
Sütési idő: kb. 8-10 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Sütés után a krékereket sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni.
A lisztet a sütőporral egy keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, majd konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává dolgozzuk. A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen vékony (kb. 2 mm) téglalap formára kinyújtjuk. A tésztát kb. 4-5 cm széles csíkokra, majd ezeket keskenyebb háromszög formára vágjuk. Egy szívószállal mindegyik háromszögbe 3-4 lyukat szúrunk, majd a krékereket a tepsibe tesszük. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a krékereket megsütjük.
Sütési idő: kb. 8-10 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Sütés után a krékereket sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni.
Tipp:
Elkészíthetjük edami, cheddar sajtból vagy trappista és füstölt sajt keverékéből.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?