 
                Káposztás táskák
 Több, mint 60 perc
                        Több, mint 60 perc
                     Kis gyakorlat szükséges
                        Kis gyakorlat szükséges
                     kb. 16 darab
                            kb. 16 darab
                        Hozzávalók
Kelt tésztához:
                                        100 ml tej
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        450 g búzaliszt
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        1 tasak Dr. Oetker Instant Élesztő
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        1 csapott teáskanál cukor
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        2 teáskanál só
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        1 darab tojás (közepes méretű)
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        1 darab tojásfehérje (közepes méretű)
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        350 g burgonya (porhanyósra főve)
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                            Töltelékhez:
                                        250 g káposzta
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        100 g szalonna (felkockázva)
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        1 evőkanál Rama Vajas íz
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        1 teáskanál cukor
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        1 kávéskanál só
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        1 teáskanál curry
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        frissen őrölt bors
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        1 teáskanál őrölt kömény
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        pohár 20 %-os tejföl (150 g)
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        50 g zúzott mogyoró vagy dió
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                            Kenéshez:
                                        1 darab tojássárgája (közepes méretű)
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        1 evőkanál tej
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                            Szóráshoz:
                                        őrölt kömény
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                            Elkészítés
Előkészítés:
                                    A Káposztás táskák hozzávalóit pontosan mérjük ki és készítsük elő.
A burgonyát megmossuk, és kb. 30 percig a héjában porhanyóssá főzzük. Miután megfőtt a héjától megtisztítjuk, összetörjük és hagyjuk kihűlni. A tepsit sütőpapírral béleljük.
                            A burgonyát megmossuk, és kb. 30 percig a héjában porhanyóssá főzzük. Miután megfőtt a héjától megtisztítjuk, összetörjük és hagyjuk kihűlni. A tepsit sütőpapírral béleljük.
Elkészítés:
                                    Kelt tészta:
A tejet felmelegítjük. A lisztet egy keverőedénybe szitáljuk, majd az élesztővel elkeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) kezdetben alacsony majd legmagasabb fokozaton kb. 5 percig sima tésztává dagasztjuk. A tésztát letakarjuk és meleg helyen kelni hagyjuk kb. 45 perc.
Töltelék:
A káposztát megtisztítjuk, és vékony csíkokra vágjuk. Egy teflonedényben a szalonna kockákat a margarinon, közepes hőmérsékleten megpirítjuk. Hozzáadjuk a káposztát, cukrot, sót, borsot, a curryt és a köménymagot és kb. 3 percig pároljuk. A zöldségeket egy tálba öntjük, hozzákeverjük a zúzott mogyorót majd hagyjuk hűlni a masszát. Kihűlés után a pohár tejfölt is hozzákeverjük.
A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen átgyúrjuk és fél cm vastagságúra nyújtjuk. Egy recés szélű kiszúróforma segítségével (kb. 12 cm átmérőjű) 16 tallért szaggatunk. A tallérok felét megtöltjük a töltelékkel, majd összehajtjuk, és a széleket összenyomjuk. A tojássárgáját a tejjel felverjük, és a tallérokat megkenjük. Némi őrölt köménymaggal megszórjuk. Sütés előtt meleg helyen kb. 10 percig pihentetjük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sűtés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Sütés után a tallérokat sütőpapírral együtt, sütőrácson hagyjuk kihűlni. A Káposztás táskák süteményt hidegen vagy melegen tálaljuk.
                            A tejet felmelegítjük. A lisztet egy keverőedénybe szitáljuk, majd az élesztővel elkeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) kezdetben alacsony majd legmagasabb fokozaton kb. 5 percig sima tésztává dagasztjuk. A tésztát letakarjuk és meleg helyen kelni hagyjuk kb. 45 perc.
Töltelék:
A káposztát megtisztítjuk, és vékony csíkokra vágjuk. Egy teflonedényben a szalonna kockákat a margarinon, közepes hőmérsékleten megpirítjuk. Hozzáadjuk a káposztát, cukrot, sót, borsot, a curryt és a köménymagot és kb. 3 percig pároljuk. A zöldségeket egy tálba öntjük, hozzákeverjük a zúzott mogyorót majd hagyjuk hűlni a masszát. Kihűlés után a pohár tejfölt is hozzákeverjük.
A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen átgyúrjuk és fél cm vastagságúra nyújtjuk. Egy recés szélű kiszúróforma segítségével (kb. 12 cm átmérőjű) 16 tallért szaggatunk. A tallérok felét megtöltjük a töltelékkel, majd összehajtjuk, és a széleket összenyomjuk. A tojássárgáját a tejjel felverjük, és a tallérokat megkenjük. Némi őrölt köménymaggal megszórjuk. Sütés előtt meleg helyen kb. 10 percig pihentetjük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sűtés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Sütés után a tallérokat sütőpapírral együtt, sütőrácson hagyjuk kihűlni. A Káposztás táskák süteményt hidegen vagy melegen tálaljuk.
Tipp:
                                    A Káposztás táskák sütemény tésztája lefagyasztható.
A sütemény tetejét sütés előtt díszíthetjük szezámmaggal, finomra reszelt sajttal, ízlés szerint.
                            A sütemény tetejét sütés előtt díszíthetjük szezámmaggal, finomra reszelt sajttal, ízlés szerint.
 Nincs értékelve
                            
                                Nincs értékelve
                            
                        
                        
                            Kedvencnek jelölöm
                        
                                                     
                                            
                 
                                            Káposztás táskák
Hozzávalók
kb. 16 darab elkészítéséhez
Kelt tésztához:
                                        100 ml tej
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        450 g búzaliszt
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        1 tasak Dr. Oetker Instant Élesztő
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        1 csapott teáskanál cukor
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        2 teáskanál só
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        1 darab tojás (közepes méretű)
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        1 darab tojásfehérje (közepes méretű)
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        350 g burgonya (porhanyósra főve)
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                            Töltelékhez:
                                        250 g káposzta
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        100 g szalonna (felkockázva)
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        1 evőkanál Rama Vajas íz
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        1 teáskanál cukor
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        1 kávéskanál só
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        1 teáskanál curry
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        frissen őrölt bors
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        1 teáskanál őrölt kömény
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        pohár 20 %-os tejföl (150 g)
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        50 g zúzott mogyoró vagy dió
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                            Kenéshez:
                                        1 darab tojássárgája (közepes méretű)
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        1 evőkanál tej
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                            Szóráshoz:
                                        őrölt kömény
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                            Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
                                    A Káposztás táskák hozzávalóit pontosan mérjük ki és készítsük elő.
A burgonyát megmossuk, és kb. 30 percig a héjában porhanyóssá főzzük. Miután megfőtt a héjától megtisztítjuk, összetörjük és hagyjuk kihűlni. A tepsit sütőpapírral béleljük.
                            A burgonyát megmossuk, és kb. 30 percig a héjában porhanyóssá főzzük. Miután megfőtt a héjától megtisztítjuk, összetörjük és hagyjuk kihűlni. A tepsit sütőpapírral béleljük.
Elkészítés:
                                    Kelt tészta:
A tejet felmelegítjük. A lisztet egy keverőedénybe szitáljuk, majd az élesztővel elkeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) kezdetben alacsony majd legmagasabb fokozaton kb. 5 percig sima tésztává dagasztjuk. A tésztát letakarjuk és meleg helyen kelni hagyjuk kb. 45 perc.
Töltelék:
A káposztát megtisztítjuk, és vékony csíkokra vágjuk. Egy teflonedényben a szalonna kockákat a margarinon, közepes hőmérsékleten megpirítjuk. Hozzáadjuk a káposztát, cukrot, sót, borsot, a curryt és a köménymagot és kb. 3 percig pároljuk. A zöldségeket egy tálba öntjük, hozzákeverjük a zúzott mogyorót majd hagyjuk hűlni a masszát. Kihűlés után a pohár tejfölt is hozzákeverjük.
A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen átgyúrjuk és fél cm vastagságúra nyújtjuk. Egy recés szélű kiszúróforma segítségével (kb. 12 cm átmérőjű) 16 tallért szaggatunk. A tallérok felét megtöltjük a töltelékkel, majd összehajtjuk, és a széleket összenyomjuk. A tojássárgáját a tejjel felverjük, és a tallérokat megkenjük. Némi őrölt köménymaggal megszórjuk. Sütés előtt meleg helyen kb. 10 percig pihentetjük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sűtés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Sütés után a tallérokat sütőpapírral együtt, sütőrácson hagyjuk kihűlni. A Káposztás táskák süteményt hidegen vagy melegen tálaljuk.
                            A tejet felmelegítjük. A lisztet egy keverőedénybe szitáljuk, majd az élesztővel elkeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) kezdetben alacsony majd legmagasabb fokozaton kb. 5 percig sima tésztává dagasztjuk. A tésztát letakarjuk és meleg helyen kelni hagyjuk kb. 45 perc.
Töltelék:
A káposztát megtisztítjuk, és vékony csíkokra vágjuk. Egy teflonedényben a szalonna kockákat a margarinon, közepes hőmérsékleten megpirítjuk. Hozzáadjuk a káposztát, cukrot, sót, borsot, a curryt és a köménymagot és kb. 3 percig pároljuk. A zöldségeket egy tálba öntjük, hozzákeverjük a zúzott mogyorót majd hagyjuk hűlni a masszát. Kihűlés után a pohár tejfölt is hozzákeverjük.
A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen átgyúrjuk és fél cm vastagságúra nyújtjuk. Egy recés szélű kiszúróforma segítségével (kb. 12 cm átmérőjű) 16 tallért szaggatunk. A tallérok felét megtöltjük a töltelékkel, majd összehajtjuk, és a széleket összenyomjuk. A tojássárgáját a tejjel felverjük, és a tallérokat megkenjük. Némi őrölt köménymaggal megszórjuk. Sütés előtt meleg helyen kb. 10 percig pihentetjük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sűtés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Sütés után a tallérokat sütőpapírral együtt, sütőrácson hagyjuk kihűlni. A Káposztás táskák süteményt hidegen vagy melegen tálaljuk.
Tipp:
                                    A Káposztás táskák sütemény tésztája lefagyasztható.
A sütemény tetejét sütés előtt díszíthetjük szezámmaggal, finomra reszelt sajttal, ízlés szerint.
                            A sütemény tetejét sütés előtt díszíthetjük szezámmaggal, finomra reszelt sajttal, ízlés szerint.
 
                                            Legújabb cikkek
    1
                         
            
     
            Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
 
                    
    2
                         
            
     
            Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
 
                    
    3
                         
            
     
            Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
 
                     
                     
                    
 Kelt tészták
                                    Kelt tészták
                                 Sós tészták
                                    Sós tészták
                                 
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         Belépés Facebook fiókkal
                                Belépés Facebook fiókkal
                             Belépés Google fiókkal
                                Belépés Google fiókkal
                            
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?