Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Kakaós-kókuszos csiga

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 15-17 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 15-17 darab elkészítéséhez

Tepsihez:

sütőpapír

Tésztához:

500 g búzaliszt
60 g cukor
250 ml tej
80 g vaj vagy margarin
1 csipet só
1 darab tojás (M-es)

Töltelékhez:

70 g vaj vagy margarin
50 g cukor
40 g kókuszreszelék

Kenéshez:

3-4 evőkanál tej

Sárgabarack mázhoz:

3-4 evőkanál sárgabaracklekvár
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tésztához a tejet felmelegítjük, és megolvasztjuk benne a vajat vagy a margarint. A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük.

Elkészítés:

Tészta:
A lisztet az élesztővel keverőtálban alaposan összekeverjük. Hozzáadjuk a tej-zsiradék keveréket és a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. A tésztát letakarva addig kelesztjük, míg láthatóan nagyobb nem lesz (kb. 45-50 perc).
A megkelt tésztát enyhén lisztezett munkafelületen röviden átgyúrjuk, és egy kb. 30x40 cm-es téglalappá nyújtjuk.

Töltelék:
A vajat vagy margarint megolvasztjuk, majd megvárjuk, hogy langyosra hűljön. A cukrot, a kókuszreszeléket és a kakaóport összekeverjük. Az olvasztott zsiradékkal megkenjük a tésztát, keveset félreteszünk. A kókuszos-kakaós keveréket egyenletesen a tésztára szórjuk úgy, hogy az egyik hosszabbik oldala mentén egy kb. 1,5 cm-es sávot üresen hagyunk, majd ráspricceljük a maradék olvasztott zsiradékot.

A tésztát a másik hosszabbik oldalától indítva feltekerjük, a széleket összecsípjük. Az így kapott hengert kb. 15-17 szeletre vágjuk, és a csigákat oldalukra fordítva egymástól kellő távolságra az előkészített tepsire sorakoztatjuk. További kb. 20-30 percig letakarva kelesztjük, közben a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Kenés:
A kenéshez a tejet felmelegítjük, és megkenjük vele a csigák tetejét. Ezután a tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a csigákat megsütjük.

Sütési idő: kb. 20-25 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Máz:
A sárgabaracklekvárt egy kis lábasban felmelegítjük, simára keverjük, és a kész csigákat még forrón átkenjük vele. A csigákat a tepsivel együtt sütőrácsra téve hagyjuk teljesen kihűlni.

Tipp:

Máz helyett a kihűlt csigákra csorgathatunk Dr. Oetker Tortabevonót, és megszórhatjuk egy kevés pirított kókuszreszelékkel.
Kakaós-kókuszos csiga

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
16 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
4 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
11 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!