Túrós tekercs
Hozzávalók
Tepsihez:
Tésztához:
Töltelékhez:
Tetejére:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A lisztet egy keverőtálba tesszük és az expressz élesztővel alaposan elkeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és a langyos tej-margarin keverékét, majd az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) kb. 3 perc alatt sima tésztává dagasztjuk. A tésztát lisztezett munkalapon kb. 30x30 cm-es lappá nyújtjuk, majd 16 egyenlő darabra vágjuk.
Töltelék:
A töltelék hozzávalóit egy evőkanállal összekeverjük.
A tésztalapokat a feléig megtöltjük a töltetékkel, majd feltekerjük a tésztát.
Az így készített hengereket az előkészített tepsire fektetjük úgy, hogy a hajtás alulra kerüljön. Egy késsel a hengerek tetejét óvatosan megvágjuk, ezután kb. 15 percig pihentetjük őket.
A tojásfehérjét és a tejet villával felverjük, majd megkenjük az előkészített tésztahengereket.
A tepsit az előmelegített sütő középére helyezzük és a süteményt aranybarnára sütjük.
Sütési idő: kb. 25-30 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Tipp:
Túrós tekercs
Hozzávalók
16 darab elkészítéséhez
Tepsihez:
Tésztához:
Töltelékhez:
Tetejére:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A lisztet egy keverőtálba tesszük és az expressz élesztővel alaposan elkeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és a langyos tej-margarin keverékét, majd az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) kb. 3 perc alatt sima tésztává dagasztjuk. A tésztát lisztezett munkalapon kb. 30x30 cm-es lappá nyújtjuk, majd 16 egyenlő darabra vágjuk.
Töltelék:
A töltelék hozzávalóit egy evőkanállal összekeverjük.
A tésztalapokat a feléig megtöltjük a töltetékkel, majd feltekerjük a tésztát.
Az így készített hengereket az előkészített tepsire fektetjük úgy, hogy a hajtás alulra kerüljön. Egy késsel a hengerek tetejét óvatosan megvágjuk, ezután kb. 15 percig pihentetjük őket.
A tojásfehérjét és a tejet villával felverjük, majd megkenjük az előkészített tésztahengereket.
A tepsit az előmelegített sütő középére helyezzük és a süteményt aranybarnára sütjük.
Sütési idő: kb. 25-30 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Tipp:
Legújabb cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?