Sajttorta tészta nélkül
Hozzávalók
Kapcsos tortaformához (Ø 26 cm):
némi zsiradék
kb. 2 evőkanál búzadara
Sajttorta alap:
150 g lágy vaj vagy margarin
150 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
1 tasak Dr. Oetker Finesse reszelt citromhéj
1 csipet só
5 darab tojás (M-es)
1 kg zsírszegény túró
100 g búzadara
2 evőkanál citromlé
Elkészítés
Előkészítés:
Zsiradékkal kenjük ki a tortaformát, és szórjuk meg búzadarával, majd melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A vajat vagy margarint egy keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) simára keverjük. Fokozatosan adjuk hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot, a citromhéjat és a sót, addig keverjük, amíg a keverék összeáll. Keverjük bele a tojásokat kb. 1/2 percig a legmagasabb fokozaton. Adjuk hozzá a túrót, a búzadarát és a citromlevet, majd alaposan keverjük bele. Öntsük a sajttorta keveréket az előkészített formába. Helyezzük a formát a sütőben lévő alsó rácsra.
Sütési idő: kb. 50-55 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Lazítsuk meg és távolítsuk el a forma peremét. Hagyjuk a sajttortát egy süteményrácson kihűlni.
Ezután vegyük ki a sajttortát a forma aljából, és helyezzük egy tortatálra.
Sütési idő: kb. 50-55 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Lazítsuk meg és távolítsuk el a forma peremét. Hagyjuk a sajttortát egy süteményrácson kihűlni.
Ezután vegyük ki a sajttortát a forma aljából, és helyezzük egy tortatálra.
Tipp:
A sajttorta előző nap is megsüthető.
Kedvencnek jelölöm
Sajttorta tészta nélkül
Hozzávalók
kb. 12 szelet elkészítéséhez
Kapcsos tortaformához (Ø 26 cm):
némi zsiradék
kb. 2 evőkanál búzadara
Sajttorta alap:
150 g lágy vaj vagy margarin
150 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
1 csipet só
5 darab tojás (M-es)
1 kg zsírszegény túró
100 g búzadara
2 evőkanál citromlé
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Zsiradékkal kenjük ki a tortaformát, és szórjuk meg búzadarával, majd melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A vajat vagy margarint egy keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) simára keverjük. Fokozatosan adjuk hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot, a citromhéjat és a sót, addig keverjük, amíg a keverék összeáll. Keverjük bele a tojásokat kb. 1/2 percig a legmagasabb fokozaton. Adjuk hozzá a túrót, a búzadarát és a citromlevet, majd alaposan keverjük bele. Öntsük a sajttorta keveréket az előkészített formába. Helyezzük a formát a sütőben lévő alsó rácsra.
Sütési idő: kb. 50-55 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Lazítsuk meg és távolítsuk el a forma peremét. Hagyjuk a sajttortát egy süteményrácson kihűlni.
Ezután vegyük ki a sajttortát a forma aljából, és helyezzük egy tortatálra.
Sütési idő: kb. 50-55 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Lazítsuk meg és távolítsuk el a forma peremét. Hagyjuk a sajttortát egy süteményrácson kihűlni.
Ezután vegyük ki a sajttortát a forma aljából, és helyezzük egy tortatálra.
Tipp:
A sajttorta előző nap is megsüthető.


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?