Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Sajttorta tészta nélkül

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 12 szelet

Hozzávalók

kb. 12 szelet elkészítéséhez

Kapcsos tortaformához (Ø 26 cm):

némi zsiradék
kb. 2 evőkanál búzadara

Sajttorta alap:

150 g lágy vaj vagy margarin
150 g cukor
1 csipet só
5 darab tojás (M-es)
1 kg zsírszegény túró
100 g búzadara
2 evőkanál citromlé
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

Zsiradékkal kenjük ki a tortaformát, és szórjuk meg búzadarával, majd melegítsük elő a sütőt.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

A vajat vagy margarint egy keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) simára keverjük. Fokozatosan adjuk hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot, a citromhéjat és a sót, addig keverjük, amíg a keverék összeáll. Keverjük bele a tojásokat kb. 1/2 percig a legmagasabb fokozaton. Adjuk hozzá a túrót, a búzadarát és a citromlevet, majd alaposan keverjük bele. Öntsük a sajttorta keveréket az előkészített formába. Helyezzük a formát a sütőben lévő alsó rácsra.

Sütési idő: kb. 50-55 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Lazítsuk meg és távolítsuk el a forma peremét. Hagyjuk a sajttortát egy süteményrácson kihűlni.

Ezután vegyük ki a sajttortát a forma aljából, és helyezzük egy tortatálra.

Tipp:

A sajttorta előző nap is megsüthető.
Sajttorta tészta nélkül

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

RECEPTAJÁNLÓ

Szükséges idő Több, mint 60 perc
46 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
33 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
3 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Receptkategóriák

Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!