Mogyoróvajas sajttorta
Hozzávalók
Csatos tortaformához kb. 22 cm Ø:
Tortaalaphoz:
Krémhez:
Mázhoz:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Elkészítés:
A kekszet mélyhűtő tasakba tesszük, lezárjuk és sodrófával addig ütögetjük, míg morzsa állagú nem lesz. A vajat vagy margarint egy serpenyőben, közepes hőfokon megolvasztjuk, majd a kekszmorzsát hozzákeverjük. A morzsás masszát egyenletesen elosztjuk a forma aljában és jól lenyomkodjuk, majd a krém összeállításának idejére hűtőszekrénybe tesszük.
Krém:
A mascarponét, a lágy mogyoróvajat és a kétféle cukrot konyhai robotgéppel (habverő) 1 perc alatt simára keverjük. A hideg habtejszínt a zselatin fixszel keményre felverjük, és két részletben hozzáforgatjuk a krémhez. A krémet egyenletesen elsimítjuk a tortaalapon, majd a tortát legalább 2 órára hűtőszekrénybe tesszük.
Máz:
A tortabevonót a tasakból kivesszük, összetördeljük, és vízgőz felett megolvasztjuk. Lehúzzuk a tűzről, hozzáöntjük a habtejszínt, simára keverjük, majd hagyjuk kicsit hűlni. Ezután a torta tetejére csorgatjuk, elsimítjuk, és hagyjuk megszilárdulni.
Díszítés:
A mogyoróvajat megolvasztjuk alacsony hőfokon, egy kis lábasban vagy mikrohullámú sütőben. Fagyasztó tasakba töltjük, a tasak egyik sarkát levágjuk, majd vékony csíkokban a torta tetejére csorgatjuk. A földimogyorót durvára vágjuk, és körben kirakjuk vele a torta szélét, és tálalásig hűtőbe tesszük.
Tálalás előtt óvatosan meglazítjuk a csatos forma oldalát, és egy kés segítségével leválasztjuk a tortáról, ezután tortalapáttal megemeljük a tortát, és kihúzzuk alóla a sütőpapírt.
Tipp:
Mogyoróvajas sajttorta
Hozzávalók
kb. 8-10 szelet elkészítéséhez
Csatos tortaformához kb. 22 cm Ø:
Tortaalaphoz:
Krémhez:
Díszítéshez:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Elkészítés:
A kekszet mélyhűtő tasakba tesszük, lezárjuk és sodrófával addig ütögetjük, míg morzsa állagú nem lesz. A vajat vagy margarint egy serpenyőben, közepes hőfokon megolvasztjuk, majd a kekszmorzsát hozzákeverjük. A morzsás masszát egyenletesen elosztjuk a forma aljában és jól lenyomkodjuk, majd a krém összeállításának idejére hűtőszekrénybe tesszük.
Krém:
A mascarponét, a lágy mogyoróvajat és a kétféle cukrot konyhai robotgéppel (habverő) 1 perc alatt simára keverjük. A hideg habtejszínt a zselatin fixszel keményre felverjük, és két részletben hozzáforgatjuk a krémhez. A krémet egyenletesen elsimítjuk a tortaalapon, majd a tortát legalább 2 órára hűtőszekrénybe tesszük.
Máz:
A tortabevonót a tasakból kivesszük, összetördeljük, és vízgőz felett megolvasztjuk. Lehúzzuk a tűzről, hozzáöntjük a habtejszínt, simára keverjük, majd hagyjuk kicsit hűlni. Ezután a torta tetejére csorgatjuk, elsimítjuk, és hagyjuk megszilárdulni.
Díszítés:
A mogyoróvajat megolvasztjuk alacsony hőfokon, egy kis lábasban vagy mikrohullámú sütőben. Fagyasztó tasakba töltjük, a tasak egyik sarkát levágjuk, majd vékony csíkokban a torta tetejére csorgatjuk. A földimogyorót durvára vágjuk, és körben kirakjuk vele a torta szélét, és tálalásig hűtőbe tesszük.
Tálalás előtt óvatosan meglazítjuk a csatos forma oldalát, és egy kés segítségével leválasztjuk a tortáról, ezután tortalapáttal megemeljük a tortát, és kihúzzuk alóla a sütőpapírt.
Tipp:
Legújabb cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?