Kolbászos pogácsa
Hozzávalók
Tepsihez:
Tésztához:
Kenéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó-felső sütés: 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Egy tálban összekeverjük a lisztet és az expressz élesztőt, majd hozzáadjuk a maradék 100 g lágy vajat vagy margarint és a többi hozzávalót a kolbászos krém kivételével. Konyhai robotgéppel (dagasztóspirál) sima tésztává dagasztjuk, majd beledolgozzuk a kolbászos krémet is. A tésztát lisztezett felületen 2 cm vastagra nyújtjuk, és pogácsaszaggatóval (kb. 4 cm ⌀) kiszaggatjuk. A pogácsákat az előkészített tepsire tesszük egymástól kellő távolságra, és 15 percet pihentetjük. Ezután a tetejüket megkenjük a felvert tojással. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a pogácsákat megsütjük.
Sütési idő: kb. 25 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kész pogácsákat a tepsivel együtt rácsra téve hagyjuk kihűlni.
Tippek:
Késes aprító helyett késsel is apróra vághatjuk a kolbászt.
Kolbászos pogácsa
Hozzávalók
kb. 25-30 darab elkészítéséhez
Tepsihez:
Tésztához:
Kenéshez:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó-felső sütés: 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Egy tálban összekeverjük a lisztet és az expressz élesztőt, majd hozzáadjuk a maradék 100 g lágy vajat vagy margarint és a többi hozzávalót a kolbászos krém kivételével. Konyhai robotgéppel (dagasztóspirál) sima tésztává dagasztjuk, majd beledolgozzuk a kolbászos krémet is. A tésztát lisztezett felületen 2 cm vastagra nyújtjuk, és pogácsaszaggatóval (kb. 4 cm ⌀) kiszaggatjuk. A pogácsákat az előkészített tepsire tesszük egymástól kellő távolságra, és 15 percet pihentetjük. Ezután a tetejüket megkenjük a felvert tojással. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a pogácsákat megsütjük.
Sütési idő: kb. 25 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kész pogácsákat a tepsivel együtt rácsra téve hagyjuk kihűlni.
Tippek:
Késes aprító helyett késsel is apróra vághatjuk a kolbászt.
Legújabb cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?