Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

“Hideg kutya”

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 20 szelet

Hozzávalók

kb. 20 szelet elkészítéséhez

Püspökkenyér formához (25 x 11 cm):

sütőpapír

Csokoládékrémhez:

150 g kókuszzsír
200 ml habtejszín

Ezenkívül:

Kb. 250 g vajas keksz
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A forma méretét átrajzoljuk a sütőpapírra. A sütőpapír sarkait a berajzolt vonalak mentén kivágjuk.
A sütőpapírt a megrajzolt vonalaknál behajtjuk és a formát a sütőpapírral béleljük.

Elkészítés:

Csokoládékrém:
A tortabevonót kicsire aprítjuk, a kókuszzsírt kicsire vágjuk, majd ezeket a tejszínnel együtt edényben megolvasztjuk, és jól összekeverjük. Végül belekeverjük a vanillincukrot.

Rétegezés:
A formát kirakjuk egy réteg vajas keksszel, a kekszeket szét is törhetjük. Annyi csokikrémet osztunk el a kekszrétegen, amennyi befedi. A formába felváltva rétegezzük a csokikrémet és a kekszet (7-8 réteg). A formát kb. 5 órára hűtőszekrénybe tesszük (legjobb, ha egész éjszakára), hogy a krém megszilárduljon.
A süteményt késsel és sütőpapír segítségével kivesszük a formából, és óvatosan tortatálra borítjuk.
A sütőpapírt óvatosan lehúzzuk, és a süteményt legjobb, ha lehűtve és szeletekre vágva tálaljuk.

Tippek:

Hogy a sütőpapír ne csússzon el, a forma megtöltése előtt kenjük ki egy kis zsiradékkal, és csak utána béleljük sütőpapírral.
Keverhetünk a csokikrémbe 1 tasak Dr. Oetker Finesse Reszelt narancshéjat is.
A süteményt jól becsomagolva hűtőszekrényben kb. 2 napig tárolhatjuk.
Sütőpapír helyett a formát bélelhetjük felvágott mélyhűtő tasakkal is.
“Hideg kutya”

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

RECEPTAJÁNLÓ

Szükséges idő Több, mint 60 perc
37 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
38 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván
Szükséges idő Több, mint 60 perc
6 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Receptkategóriák

Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!