Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Ásványvizes, gyors sütemény

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 16 szelet

Hozzávalók

kb. 16 szelet elkészítéséhez

Tepsihez (40 x 35 cm):

némi zsiradék

Tésztához:

350 g búzaliszt
250 g cukor
4 darab tojás (M-es)
175 ml étolaj, pl. napraforgóolaj
150 ml szénsavas ásványvíz

Csokoládémázhoz:

200 ml habtejszín

Díszítéshez:

Dr. Oetker Dekorcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

Kenjük ki a tepsit és melegítsük elő a sütőt.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeverés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
Keverjük össze a lisztet a sütőporral és a pudingporral egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és keverjük össze az egészet konyhai robotgéppel (habverő), először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton 2 percig, hogy sima tésztát kapjunk. A tésztát oszlassuk el a tepsiben, simítsuk el a felületét és tegyük a tepsit a sütő középső részébe.

Sütési idő: kb. 25-28 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A süteményt hagyjuk kihűlni a tepsibe egy süteményrácson.

Csokoládémáz:
A tortabevonót vágjuk durva darabokra. Melegítsük fel a habtejszínt egy serpenyőben, majd olvasszuk fel benne a tortabevonót, majd keverjük krémesre. Azonnal egyenletesen kenjük el a sütemény tetején, és díszítsük dekor cukrokkal. Hagyjuk a bevonatot megdermedni.
Ásványvizes, gyors sütemény

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

RECEPTAJÁNLÓ

Szükséges idő 40-60 perc között
2 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
8 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Receptkategóriák

Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!