Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Gesztenyés krémes - „pezsegj20” Sütibarátunk receptje alapján

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 20 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 20 szelet elkészítéséhez

A tésztához:

A krémhez:

800 ml tej
500 ml hideg habtejszín
125 g gesztenyemassza

A díszítéshez:

125 g gesztenyemassza
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tepsit (kb. 30x40 cm) sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

A leveles tésztákat egy munkalapon egyenként tepsi méretűre kinyújtjuk, majd az előkészített tepsibe helyezzük. A tésztát villával megszurkáljuk, és az előmelegített sütő középső részébe toljuk, és a tésztalapokat egymás után aranybarnára sütjük.

Sütési idő: kb. 10-12 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A megsült tésztalapokat hagyjuk kihűlni.

A krémhez a házi krémes krémport a tasakon szereplő leírás szerint, konyhai robotgéppel (habverő) hideg tejjel felverjük. A házi krémes krémhez hozzákeverjük a gesztenyemasszát. Az egyik tésztalap köré sütőkeretet helyezünk, vagy egy magasfalú tepsibe tesszük, és a gesztenyés krém felét a tésztára simítjuk. Ezután a hideg habtejszínt a habfixáló hozzáadásával, konyhai robotgéppel (habverő) kemény habbá verjük. A tejszínhab felét a krém tetejére simítjuk, majd ráhelyezzük a másik tésztalapot. A maradék gesztenyés krémet rákenjük a tésztára, majd a maradék tejszínhabot is rásimítjuk a krémre.

Díszítéshez a gesztenyemasszát a sütemény tetejére reszeljük, majd a kész süteményt hűtőszekrénybe helyezzük. Legalább fél napig puhulni hagyjuk, majd éles késsel felszeleteljük, és tálaljuk.

Tipp:

A tejszínhabot Dr. Oetker Habporból is elkészíthetjük.
Gesztenyés krémes - „pezsegj20” Sütibarátunk receptje alapján

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
30 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
8 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
14 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2023-05-15
0 Kedvelés

Süssünk hatékonyan, kevesebb mosogatással!

Bárcsak az a fránya mosogatás elmaradhatna sütés után! Szerencsére létezik pár praktika az elmosogatásra váró eszközök számának csökkentésére, mutatjuk!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-04-26
1 Kedvelés

5 kedvelt alaptészta, számtalan lehetőség

Egy sokoldalúan felhasználható alaprecept ismerete kincs a konyhában, hiszen a variációk száma szinte végtelen. Cikkünkben 5 méltán népszerű tésztafajtát szedtünk csokorba.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-04-19
0 Kedvelés

Praktikus megoldások: íme a kreatív sütés kellékei

Cikkünkben olyan innovatív ötleteket, eszközöket gyűjtöttünk csokorba, amelyek hosz-szabb-rövidebb ideje segítenek abban, hogy igazán szemet gyönyörködtető süticsodákat alkothassunk.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!