Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Márvány sütemény Airfryerben

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 8 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 8 szelet elkészítéséhez

Kapcsos tortaformához (Ø 18 cm):

sütőpapír

Kevert tésztához:

150 g lágy vaj vagy margarin
125 g cukor
1 csipet só
3 darab tojás (M-es)
175 g búzaliszt
2 csapott teáskanál Dr. Oetker Airfryer Sütőpor (kb. 8 g)
1 evőkanál tej

Márványozáshoz:

1 evőkanál tej

Bevonáshoz:

reszelt csokoládé
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tortaformát béleljük kis sütőpapírral.

Elkészítés:

Kevert tészta:
A vajat vagy margarint keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) keverjük simára. Fokozatosan adjuk hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot és a sót, miközben addig keverjük, amíg a keverék besűrűsödik. Adjuk hozzá a tojásokat egyesével kb. ½ percig a legmagasabb fokozaton. Keverjük össze a lisztet és az Airfryer sütőport, és felváltva adjuk hozzá a tejet 2 részletben rövid ideig közepes sebességen keverve.

Öntsük a tészta kb. 2/3-át a tortaformába. A sötét tésztához szitáljuk át a kakaót, és keverjük össze a tejjel együtt a maradék világos tésztához. A sötét tésztát terítsük a világos tésztára, és egy villával keverjük össze a két tésztát, hogy márványmintát kapjunk. Helyezzük a formát az Airfryer-be és süssük meg a süteményt.

Légkeveréses sütés: kb. 160 °C

Sütési idő: kb. 45-50 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját Airfryer sütője tulajdonságait!

Vegyük ki a süteményt és hagyjuk állni a formában kb.10 percig, majd oldjuk ki a tortaforma peremét, és hagyjuk kihűlni a süteményt egy süteményrácson.

Bevonás:
A mázhoz forraljuk fel a vizet egy lábasban, majd vegyük le a tűzről. Tegyük a tortabevonót a vízbe, és hagyjuk állni kb. 10 percig. Fordítsuk át a süteményt távolítsuk el a sütőpapírt, majd helyezzük egy tányérra. Szárítsuk meg a zacskót, gyúrjuk át alaposan, és vágjuk le egyik sarkát. Öntsük a tortabevonót a süteményre, és késsel kenjük el. Díszítsük a tortát a reszelt csokoládéval, és hagyjuk a bevonót megdermedni.

Tipp:

Ha a sütemény teteje nagyon megbarnul, a sütési idő utolsó 15 percében alufóliával takarjuk le.
Márvány sütemény Airfryerben

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
6 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
8 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

0 Kedvelés

Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák

A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.

Elolvasom Elolvasom
2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!