Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Márvány sütemény Airfryerben

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 8 szelet

Hozzávalók

kb. 8 szelet elkészítéséhez

Kapcsos tortaformához (Ø 18 cm):

sütőpapír

Kevert tésztához:

150 g lágy vaj vagy margarin
125 g cukor
1 csipet só
3 darab tojás (M-es)
175 g búzaliszt
2 csapott teáskanál Dr. Oetker Airfryer Sütőpor (kb. 8 g)
1 evőkanál tej

Márványozáshoz:

1 evőkanál tej

Bevonáshoz:

reszelt csokoládé
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tortaformát béleljük kis sütőpapírral.

Elkészítés:

Kevert tészta:
A vajat vagy margarint keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) keverjük simára. Fokozatosan adjuk hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot és a sót, miközben addig keverjük, amíg a keverék besűrűsödik. Adjuk hozzá a tojásokat egyesével kb. ½ percig a legmagasabb fokozaton. Keverjük össze a lisztet és az Airfryer sütőport, és keverjük bele röviden, 2 adagban, közepes sebességen, a tejjel felváltva.

Öntsük a tészta kb. 2/3-át a tortaformába. A sötét tésztához szitáljuk át a kakaót, és keverjük össze a tejjel együtt a maradék világos tésztához. A sötét tésztát terítsük a világos tésztára, és egy villával keverjük össze a két tésztát, hogy márványmintát kapjunk. Helyezzük a formát az Airfryer-be és süssük meg a süteményt.

Légkeveréses sütés: kb. 160 °C

Sütési idő: kb. 45-50 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját Airfryer sütője tulajdonságait!

Vegyük ki a süteményt és hagyjuk állni a formában kb.10 percig, majd oldjuk ki a tortaforma peremét, és hagyjuk kihűlni a süteményt egy süteményrácson.

Bevonás:
A mázhoz forraljuk fel a vizet egy lábasban, majd vegyük le a tűzről. Tegyük a tortabevonót a vízbe, és hagyjuk állni kb. 10 percig. Fordítsuk át a süteményt távolítsuk el a sütőpapírt, majd helyezzük egy tányérra. Szárítsuk meg a zacskót, gyúrjuk át alaposan, és vágjuk le egyik sarkát. Öntsük a tortabevonót a süteményre, és késsel kenjük el. Díszítsük a tortát a reszelt csokoládéval, és hagyjuk a bevonót megdermedni.

Tipp:

Ha a sütemény teteje nagyon megbarnul, a sütési idő utolsó 15 percében alufóliával takarjuk le.
Márvány sütemény Airfryerben

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

RECEPTAJÁNLÓ

Szükséges idő Több, mint 60 perc
17 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
34 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
21 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván

Receptkategóriák

Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!