Szivárvány sütemény
Hozzávalók
Kapcsos kuglóf formához (Ø 26 cm):
Tésztához:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 170 °C (előmelegítés)
Légkeveréses sütés: kb. 150 °C (előmelegítés)
Elkészítés:
A vajat vagy a margarint keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) simára keverjük. Fokozatosan adjuk hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot és az aromát, és addig keverjük, amíg a keverék összeáll. A tojásokat egyesével kb. ½ percig keverjük bele a legmagasabb fokozaton. Keverjük össze a lisztet a sütőporral, és 2 adagban, a tejjel felváltva, rövid ideig, közepes sebességen keverjük bele. Utoljára a mandulát adjuk hozzá. Öntsük a tészta felét a formába, és simítsuk el. Tegyük rá a Ferrero Rocher golyókat, majd kenjük rá a maradék tésztát, és simítsuk el. Helyezzük a formát a sütő középső részében lévő rácsára.
Sütési idő: kb. 45-50 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Hagyjuk a süteményt 10 percig a formában egy süteményrácson hűlni. Ezután lazítsuk meg és távolítsuk a sütőforma peremét, majd fordítsuk ki a süteményt és hagyjuk egy süteményrácson kihűlni.
Díszítés:
A tortabevonót daraboljuk össze és tegyük egy tálba, majd vízgőz felett olvasszuk fel, majd keverjük bele a mogyorókrémet. Kenjük el a torta felületén, és hagyjuk, hogy egy kevés lefolyjon az oldalán. Rendezzük el a csokoládédrazsékat szín szerint, hogy szivárványt alkosson, és mályvacukorral képezzünk felhőket.
Szivárvány sütemény
Hozzávalók
kb. 12 szelet elkészítéséhez
Kapcsos kuglóf formához (Ø 26 cm):
Tésztához:
Díszítéshez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 170 °C (előmelegítés)
Légkeveréses sütés: kb. 150 °C (előmelegítés)
Elkészítés:
A vajat vagy a margarint keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) simára keverjük. Fokozatosan adjuk hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot és az aromát, és addig keverjük, amíg a keverék összeáll. A tojásokat egyesével kb. ½ percig keverjük bele a legmagasabb fokozaton. Keverjük össze a lisztet a sütőporral, és 2 adagban, a tejjel felváltva, rövid ideig, közepes sebességen keverjük bele. Utoljára a mandulát adjuk hozzá. Öntsük a tészta felét a formába, és simítsuk el. Tegyük rá a Ferrero Rocher golyókat, majd kenjük rá a maradék tésztát, és simítsuk el. Helyezzük a formát a sütő középső részében lévő rácsára.
Sütési idő: kb. 45-50 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Hagyjuk a süteményt 10 percig a formában egy süteményrácson hűlni. Ezután lazítsuk meg és távolítsuk a sütőforma peremét, majd fordítsuk ki a süteményt és hagyjuk egy süteményrácson kihűlni.
Díszítés:
A tortabevonót daraboljuk össze és tegyük egy tálba, majd vízgőz felett olvasszuk fel, majd keverjük bele a mogyorókrémet. Kenjük el a torta felületén, és hagyjuk, hogy egy kevés lefolyjon az oldalán. Rendezzük el a csokoládédrazsékat szín szerint, hogy szivárványt alkosson, és mályvacukorral képezzünk felhőket.
Legújabb cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?