Tavaszi piknik? Készülj villámgyors sütikkel!
2022. május 09.A Dr. Oetker sütemény alapporokkal még akkor sem kell lemondanod a frissen sült süti élményéről, ha váratlan piknik-meghívást kapsz a barátoktól.
Variációk muffinra
A muffin hosszú évek óta az egyik legnépszerűbb sütemény. Nem csoda, hogy letaszíthatatlan a trónjáról: gyors, egyszerű, kezdő sütitündérek is bátran nekiállhatnak az elkészítésének, a variációs lehetőségek száma pedig szinte végtelen. Lehet gyümölcsös, csokis, olajos magvas, ha pedig krémes kalapot is kap a kis süti, kész a cupcake. Persze ez utóbbit inkább javasoljuk szülinapi bulira, mint kirándulásra, piknikre. De vissza a tavaszi piknikünkhöz! Az „egyszemélyes” muffinokhoz nem kell sem kés, sem villa, nem maszatolódik, ezért könnyedén magunkkal vihetjük a piknikkosárban. Sőt! Nem is romlandó, ami szintén fontos szempont. Dr. Oetker Muffin alappor vagy Dr. Oetker Csokis Muffin alappor? Melyik legyen? Bármelyikre is essen a választásunk, egy biztos: kis kreativitással személyre szabhatjuk a sütinket. Keverhetünk a tésztába például áfonyát, aprított mandulát, zabpelyhet, apróra vágott marcipánt. A kész muffinokat bevonhatjuk tortabevonóval, és kedvünkre kidíszíthetjük. Ha tematikus piknikre vagy kerti buliba vagyunk hivatalosak, készítsünk passzoló dekorációt!
Brownie, a csupa csoki finomság
A brownie épp annyira változatos, mint a muffin! Kapjuk elő a Dr. Oetker Brownies sütemény alapport, süssük meg a leírás szerint – vagy csavarjunk rajta egyet! Dobálhatunk a tésztába gyümölcsöket, a málna vagy az eper például nagyon jól harmonizál a csokoládéval, adhatunk hozzá mogyorókrémet, vagy összekeverhetjük amarettinivel, aprított dióval, mandulával, mogyoróval.
És bár külön elnevezése nincs, ahogy a muffinból varázsolhatunk cupcake-et, úgy a brownie is lazán „elbírja” a krémes tetőket. Ezeket a felturbózott sütiket kétféleképpen is elkészíthetjük. Egyrészt úgy, hogy a sütési idő vége felé a brownie tetejére rákenjük a krémet, majd visszatoljuk még rövid időre a sütőbe, másrészt viszont a már kész, kihűlt sütemény tetejére is kerülhet krém. Lehet krémsajtos alapú akár mogyoróval vagy marcipánnal, a krémsajt egyébként nem véletlenül az egyik legkedveltebb brownie-párosítás, hiszen a könnyű krém jól megy a csokis alaphoz. Végül pedig el ne felejtsük: kreatívak, figyelem! A brownie is szuperül díszíthető!
Az ínycsiklandozó, változatos és gyors sütik tehát adottak, már csak szép, napsütéses idő kell a szezon első piknikjéhez!
Inkább valami sós finomságot készítenél? Cikkünkben ehhez is hozunk pár szuper receptet!
Kapcsolódó cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Karácsony lemondások nélkül – mentes desszertcsodák
Kerülnéd a finomított cukrot karácsonykor is? Netán ételérzékenység miatt tiltólistás a glutén, laktóz, tejfehérje, tojás? Mindenre van megoldásunk!
Régi ízek, elfeledett édességek nyomában
Csapjuk fel a családi szakácskönyvet, és merüljünk el a már-már elfeledett finomságok olvasgatásában! Prósza, málé, lisztes sterc, kinek ismerősek ezek az ételnevek?
Sajttorta, az amerikai kedvenc
A sajttorta mára meghódította szinte az egész világot, méltán nevezhetjük az egyik legnépszerűbb sütifajtának. Létezik belőle sült és sütés nélküli verzió, íme a sajttorta egyszeregy!