Brownie földimogyorós-karamellás krémmel
Hozzávalók
Sütéshez:
sütőforma (a dobozban található)
Tésztához:
1 doboz Dr. Oetker Brownies
2 darab tojás (M-es)
100 ml napraforgóolaj
100 ml víz
Krémhez:
150 g földimogyorókrém
250 g krémsajt (pl. Philladelphia)
1 tasak Dr. Oetker Bourbon Vaníliás cukor
20 g pörkölt, sótlan földimogyoró
3 evőkanál karamellöntet
Elkészítés
Előkészítés:
A sütőformát (a dobozban található) a leírás alapján összeállítjuk. A sütőt előmelegítjük.
Alsó- és felső sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 140 °C (előmelegítve)
Alsó- és felső sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 140 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
A süteményport keverőtálba öntjük, hozzáadjuk a tojást, a kimért napraforgóolajat és a vizet, majd kézi habverővel kb. fél perc alatt alaposan elkeverjük. A tésztát a papírformában egyenletesen elosztjuk, tetejét elsimítjuk és a csokoládélapokkal (a dobozban található) megszórjuk. A formát a sütő közepében elhelyezett rácsra tesszük és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 40-45 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt a formában, sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Krém:
A forma oldalait felnyitjuk, a brownie-t leválasztjuk, és deszkára tesszük. A mogyorókrémet a krémsajttal és a vaníliás cukorral keverőpohárba tesszük, és konyhai robotgéppel (habverő) simára keverjük. A krémet elkenjük a süteményen, és teáskanállal kis mélyedéseket nyomunk a krémbe. Tálalás előtt megszórjuk földimogyoróval és ráöntjük a karamellöntetet, majd tetszés szerinti formában felvágva kínáljuk.
A süteményport keverőtálba öntjük, hozzáadjuk a tojást, a kimért napraforgóolajat és a vizet, majd kézi habverővel kb. fél perc alatt alaposan elkeverjük. A tésztát a papírformában egyenletesen elosztjuk, tetejét elsimítjuk és a csokoládélapokkal (a dobozban található) megszórjuk. A formát a sütő közepében elhelyezett rácsra tesszük és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 40-45 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt a formában, sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Krém:
A forma oldalait felnyitjuk, a brownie-t leválasztjuk, és deszkára tesszük. A mogyorókrémet a krémsajttal és a vaníliás cukorral keverőpohárba tesszük, és konyhai robotgéppel (habverő) simára keverjük. A krémet elkenjük a süteményen, és teáskanállal kis mélyedéseket nyomunk a krémbe. Tálalás előtt megszórjuk földimogyoróval és ráöntjük a karamellöntetet, majd tetszés szerinti formában felvágva kínáljuk.
Tipp:
A brownie jól előkészíthető és krém nélkül fagyasztható.
Kedvencnek jelölöm
Brownie földimogyorós-karamellás krémmel
Hozzávalók
kb. 16 szelet elkészítéséhez
Sütéshez:
sütőforma (a dobozban található)
Krémhez:
150 g földimogyorókrém
250 g krémsajt (pl. Philladelphia)
20 g pörkölt, sótlan földimogyoró
3 evőkanál karamellöntet
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A sütőformát (a dobozban található) a leírás alapján összeállítjuk. A sütőt előmelegítjük.
Alsó- és felső sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 140 °C (előmelegítve)
Alsó- és felső sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 140 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
A süteményport keverőtálba öntjük, hozzáadjuk a tojást, a kimért napraforgóolajat és a vizet, majd kézi habverővel kb. fél perc alatt alaposan elkeverjük. A tésztát a papírformában egyenletesen elosztjuk, tetejét elsimítjuk és a csokoládélapokkal (a dobozban található) megszórjuk. A formát a sütő közepében elhelyezett rácsra tesszük és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 40-45 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt a formában, sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Krém:
A forma oldalait felnyitjuk, a brownie-t leválasztjuk, és deszkára tesszük. A mogyorókrémet a krémsajttal és a vaníliás cukorral keverőpohárba tesszük, és konyhai robotgéppel (habverő) simára keverjük. A krémet elkenjük a süteményen, és teáskanállal kis mélyedéseket nyomunk a krémbe. Tálalás előtt megszórjuk földimogyoróval és ráöntjük a karamellöntetet, majd tetszés szerinti formában felvágva kínáljuk.
A süteményport keverőtálba öntjük, hozzáadjuk a tojást, a kimért napraforgóolajat és a vizet, majd kézi habverővel kb. fél perc alatt alaposan elkeverjük. A tésztát a papírformában egyenletesen elosztjuk, tetejét elsimítjuk és a csokoládélapokkal (a dobozban található) megszórjuk. A formát a sütő közepében elhelyezett rácsra tesszük és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 40-45 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt a formában, sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Krém:
A forma oldalait felnyitjuk, a brownie-t leválasztjuk, és deszkára tesszük. A mogyorókrémet a krémsajttal és a vaníliás cukorral keverőpohárba tesszük, és konyhai robotgéppel (habverő) simára keverjük. A krémet elkenjük a süteményen, és teáskanállal kis mélyedéseket nyomunk a krémbe. Tálalás előtt megszórjuk földimogyoróval és ráöntjük a karamellöntetet, majd tetszés szerinti formában felvágva kínáljuk.
Tipp:
A brownie jól előkészíthető és krém nélkül fagyasztható.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?