Krémsajtos brownie
Hozzávalók
Sütéshez:
Tésztához:
Krémhez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó- és felső sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 140 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A süteményport keverőtálba öntjük, hozzáadjuk a tojást, a kimért napraforgóolajat és a vizet, majd kézi habverővel kb. fél perc alatt alaposan elkeverjük. A tésztát a papírformában egyenletesen elosztjuk, tetejét elsimítjuk, majd elosztjuk rajta a marcipáncsíkokat. A formát a sütő közepében elhelyezett rácsra tesszük és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 40-45 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait.
A süteményt a formában, sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Krém:
A forma oldalait felnyitjuk, a brownie-t leválasztjuk, és deszkára tesszük. A marcipánt kis darabokra vágjuk, a vajjal vagy margarinnal, a krémsajttal és a porcukorral együtt keverőtálba öntjük, és konyhai robotgéppel (habverő) simára keverjük. A krémet elkenjük a süteményen, és rászórjuk a csokoládédarabokat (a dobozban található). A süteményt 16 darabra vágjuk.
Krémsajtos brownie
Hozzávalók
kb. 16 szelet elkészítéséhez
Sütéshez:
Tésztához:
Krémhez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó- és felső sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 140 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A süteményport keverőtálba öntjük, hozzáadjuk a tojást, a kimért napraforgóolajat és a vizet, majd kézi habverővel kb. fél perc alatt alaposan elkeverjük. A tésztát a papírformában egyenletesen elosztjuk, tetejét elsimítjuk, majd elosztjuk rajta a marcipáncsíkokat. A formát a sütő közepében elhelyezett rácsra tesszük és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 40-45 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait.
A süteményt a formában, sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Krém:
A forma oldalait felnyitjuk, a brownie-t leválasztjuk, és deszkára tesszük. A marcipánt kis darabokra vágjuk, a vajjal vagy margarinnal, a krémsajttal és a porcukorral együtt keverőtálba öntjük, és konyhai robotgéppel (habverő) simára keverjük. A krémet elkenjük a süteményen, és rászórjuk a csokoládédarabokat (a dobozban található). A süteményt 16 darabra vágjuk.
Legújabb cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?