Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Tiramisu brownies

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag 16 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

16 szelet elkészítéséhez

Sütőforma (a süteményhez mellékelve):

Tésztához:

2 darab tojás (M-es)
100 ml víz
100 ml étolaj, pl. napraforgóolaj

Áztatáshoz:

150 ml erős kávé
150 ml Amaretto (mandulalikőr)

Tiramisu krémhez:

200 ml hideg habtejszín
250 g mascarpone krémsajt
30 g cukor
1 evőkanál Amaretto (mandulalikőr)
kb. 100 g babapiskóta
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A sütőformát a leírás alapján állítsuk össze és melegítsük elő a sütőt.

Alsó és felső sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 140 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A süteményport és a hozzávalókat öntsük egy keverőtálba és kézi habverővel alaposan keverjük ki. A tésztát a formában osszuk el egyenletesen, a tetejét simítsuk el és a tetejét szórjuk meg a reszelt csokoládéval. A formát tegyük a sütő középső részében lévő rácsra és a süteményt megsütjük.

Sütési idő: kb. 40-45 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A süteményt tegyük egy süteményrácsra és hagyjuk hűlni.

Keverjük össze a kávét és az Amarettót egy mély tálban. Amíg a brownie még meleg, locsoljunk rá kb. 5 evőkanálnyi keveréket, és hagyjuk kihűlni a formában.

Tiramisu krém:
Óvatosan vegyük ki a brownie-t a formából, és helyezzük egy süteményestálra. A tejszínt a habfixálóval verjük fel keményre. Keverjük össze a mascarponét a cukorral, a vaníliás cukorral és az Amarettóval. A masszához adjuk hozzá a felvert tejszínt és keverjük össze. A mascarpone krém felét kenjük a brownie-ra. Mártsuk a babapiskótát az előre elkészített amarettós kávéba, és helyezzük őket szorosan egymás mellé a krém tetejére. A maradék mascarponés krémet kenjük a babapiskótára. A brownie-t legalább 2 órára tegyük a hűtőbe.

Díszítés:
Szitáljuk kakaót a krémre és azonnal tálaljuk a tiramisu brownie-t.
Tiramisu brownies

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!