Tiramisu brownies
Hozzávalók
Sütőforma (a süteményhez mellékelve):
Tésztához:
Áztatáshoz:
Tiramisu krémhez:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 140 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A süteményport és a hozzávalókat öntsük egy keverőtálba és kézi habverővel alaposan keverjük ki. A tésztát a formában osszuk el egyenletesen, a tetejét simítsuk el és a tetejét szórjuk meg a reszelt csokoládéval. A formát tegyük a sütő középső részében lévő rácsra és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 40-45 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt tegyük egy süteményrácsra és hagyjuk hűlni.
Keverjük össze a kávét és az Amarettót egy mély tálban. Amíg a brownie még meleg, locsoljunk rá kb. 5 evőkanálnyi keveréket, és hagyjuk kihűlni a formában.
Tiramisu krém:
Óvatosan vegyük ki a brownie-t a formából, és helyezzük egy süteményestálra. A tejszínt a habfixálóval verjük fel keményre. Keverjük össze a mascarponét a cukorral, a vaníliás cukorral és az Amarettóval. A masszához adjuk hozzá a felvert tejszínt és keverjük össze. A mascarpone krém felét kenjük a brownie-ra. Mártsuk a babapiskótát az előre elkészített amarettós kávéba, és helyezzük őket szorosan egymás mellé a krém tetejére. A maradék mascarponés krémet kenjük a babapiskótára. A brownie-t legalább 2 órára tegyük a hűtőbe.
Díszítés:
Szitáljuk kakaót a krémre és azonnal tálaljuk a tiramisu brownie-t.
Tiramisu brownies
Hozzávalók
16 szelet elkészítéséhez
Sütőforma (a süteményhez mellékelve):
Tésztához:
Áztatáshoz:
Tiramisu krémhez:
Díszítéshez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 140 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A süteményport és a hozzávalókat öntsük egy keverőtálba és kézi habverővel alaposan keverjük ki. A tésztát a formában osszuk el egyenletesen, a tetejét simítsuk el és a tetejét szórjuk meg a reszelt csokoládéval. A formát tegyük a sütő középső részében lévő rácsra és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 40-45 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt tegyük egy süteményrácsra és hagyjuk hűlni.
Keverjük össze a kávét és az Amarettót egy mély tálban. Amíg a brownie még meleg, locsoljunk rá kb. 5 evőkanálnyi keveréket, és hagyjuk kihűlni a formában.
Tiramisu krém:
Óvatosan vegyük ki a brownie-t a formából, és helyezzük egy süteményestálra. A tejszínt a habfixálóval verjük fel keményre. Keverjük össze a mascarponét a cukorral, a vaníliás cukorral és az Amarettóval. A masszához adjuk hozzá a felvert tejszínt és keverjük össze. A mascarpone krém felét kenjük a brownie-ra. Mártsuk a babapiskótát az előre elkészített amarettós kávéba, és helyezzük őket szorosan egymás mellé a krém tetejére. A maradék mascarponés krémet kenjük a babapiskótára. A brownie-t legalább 2 órára tegyük a hűtőbe.
Díszítés:
Szitáljuk kakaót a krémre és azonnal tálaljuk a tiramisu brownie-t.
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?