Vegán marcipános sütemény
Hozzávalók
Csatos tortaformához 26 cm Ø:
Tésztához:
Krémhez:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A lisztet a sütőporral egy keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót az étcsokoládé, valamint a meggy kivétel, és konyhai robotgéppel (habverő) először röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton 1 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. Ezután hozzákeverjük az étcsokoládét is, majd a tésztát a tortaformába simítjuk. A tetejét kirakjuk a meggyel. A tortaformát a sütő alsó harmadába helyezzük, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 33-35 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt kivesszük a formából, és sütőpapírral együtt rácson hagyjuk kihűlni.
Krém:
A süteményt fejjel lefelé tányérra borítjuk, lehúzzuk róla a sütőpapírt, majd visszafordítjuk, és egy tortagyűrűt vagy az elmosott kapcsos keretet köré helyezzük.
A pudingport összekeverjük a cukorral, ezután legalább 6 evőkanál mandulaitallal simára keverjük. A maradék mandulaitalt a főzőkrémmel és a marcipánnal felforraljuk, ezután lehúzzuk a tűzhelyről, és habverővel belekeverjük a kikevert pudingport. A pudingot visszatesszük a tűzhelyre, és keverés közben legalább 1 percig főzzük, majd a süteményre kenjük, és hagyjuk kihűlni.
Díszítés:
A tortagyűrűt eltávolítjuk. Az összetördelt étcsokoládét az olajjal együtt vízgőz felett megolvasztjuk. Egy kis fagyasztótasakba töltjük, levágjuk a sarkát, majd körkörös alakzatban a sütemény tetejére csorgatjuk, és hagyjuk megdermedni.
Tipp:
Vegán marcipános sütemény
Hozzávalók
kb. 12 szelet elkészítéséhez
Csatos tortaformához 26 cm Ø:
Tésztához:
Krémhez:
Díszítéshez:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A lisztet a sütőporral egy keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót az étcsokoládé, valamint a meggy kivétel, és konyhai robotgéppel (habverő) először röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton 1 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. Ezután hozzákeverjük az étcsokoládét is, majd a tésztát a tortaformába simítjuk. A tetejét kirakjuk a meggyel. A tortaformát a sütő alsó harmadába helyezzük, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 33-35 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt kivesszük a formából, és sütőpapírral együtt rácson hagyjuk kihűlni.
Krém:
A süteményt fejjel lefelé tányérra borítjuk, lehúzzuk róla a sütőpapírt, majd visszafordítjuk, és egy tortagyűrűt vagy az elmosott kapcsos keretet köré helyezzük.
A pudingport összekeverjük a cukorral, ezután legalább 6 evőkanál mandulaitallal simára keverjük. A maradék mandulaitalt a főzőkrémmel és a marcipánnal felforraljuk, ezután lehúzzuk a tűzhelyről, és habverővel belekeverjük a kikevert pudingport. A pudingot visszatesszük a tűzhelyre, és keverés közben legalább 1 percig főzzük, majd a süteményre kenjük, és hagyjuk kihűlni.
Díszítés:
A tortagyűrűt eltávolítjuk. Az összetördelt étcsokoládét az olajjal együtt vízgőz felett megolvasztjuk. Egy kis fagyasztótasakba töltjük, levágjuk a sarkát, majd körkörös alakzatban a sütemény tetejére csorgatjuk, és hagyjuk megdermedni.
Tipp:
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?