Cappuccino cupcake
Hozzávalók
Sütőlemezhez:
Tésztához:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
A sütőlemezre helyezzük a muffinpapírokat. A sütőt előmelegítjük.
Alsó-felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A süteményport keverőtálba öntjük, hozzáadjuk a kimért napraforgóolajat, a tejet, a tojást és a cappuccino port, majd konyhai robotgéppel (habverő) először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton (kb. 2 percig) sima tésztává keverjük. 1 evőkanál csokidarabkát (a doboz tartalmazza) félreteszünk, a többit belekeverjük. A tésztát két evőkanál segítségével a muffinpapírokba adagoljuk. A sütőlemezt, a sütő középső részébe toljuk és megsütjük.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kész muffinokat levesszük a sütőlemezről, és rácsra téve hagyjuk kihűlni.
Díszítés:
A tejszínt a vanillincukorral, a habfixálóval és a cappuccino porral felverjük. A tejszínhabot szétosztjuk a muffinok tetején, és megszórjuk a félretett csokidarabkákkal. Tálalásig hűtőbe tesszük.
Tipp:
A kreatívan díszített Cappuccino cupcake születésnapi, névnapi ajándékkísérőnek, tortahelyettesítőnek is kiváló.
Cappuccino cupcake
Hozzávalók
kb. 12 darab elkészítéséhez
Sütőlemezhez:
Tésztához:
Díszítéshez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A sütőlemezre helyezzük a muffinpapírokat. A sütőt előmelegítjük.
Alsó-felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A süteményport keverőtálba öntjük, hozzáadjuk a kimért napraforgóolajat, a tejet, a tojást és a cappuccino port, majd konyhai robotgéppel (habverő) először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton (kb. 2 percig) sima tésztává keverjük. 1 evőkanál csokidarabkát (a doboz tartalmazza) félreteszünk, a többit belekeverjük. A tésztát két evőkanál segítségével a muffinpapírokba adagoljuk. A sütőlemezt, a sütő középső részébe toljuk és megsütjük.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kész muffinokat levesszük a sütőlemezről, és rácsra téve hagyjuk kihűlni.
Díszítés:
A tejszínt a vanillincukorral, a habfixálóval és a cappuccino porral felverjük. A tejszínhabot szétosztjuk a muffinok tetején, és megszórjuk a félretett csokidarabkákkal. Tálalásig hűtőbe tesszük.
Tipp:
A kreatívan díszített Cappuccino cupcake születésnapi, névnapi ajándékkísérőnek, tortahelyettesítőnek is kiváló.
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?