
Cappuccino cupcake



Hozzávalók
Sütőlemezhez:
12 db muffinpapír (a doboz tartalmazza)
Tésztához:
1 doboz Dr. Oetker Muffin alappor
125 ml étolaj, például napraforgóolaj
75 ml tej vagy víz
2 darab tojás (M-es)
4 teáskanál instant cappuccino por (édesítés nélkül)
Díszítéshez:
200 ml hideg habtejszín
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
1 tasak Dr. Oetker Habfixáló
2 teáskanál instant cappuccino por (édesítés nélkül)
Elkészítés
Előkészítés:
A Cappuccino cupcake hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A sütőlemezre helyezzük a muffinpapírokat. A sütőt előmelegítjük.
Alsó-felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A sütőlemezre helyezzük a muffinpapírokat. A sütőt előmelegítjük.
Alsó-felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
A süteményport keverőtálba öntjük, hozzáadjuk az olajat, a tejet, vagy vizet, a tojásokat és a cappuccino port. Az egészet konyhai robotgéppel (habverővel) vagy kézi habverővel, a legmagasabb fokozaton, kb. 2 perc alatt sima tésztává keverjük. 1 evőkanál csokidarabkát (a doboz tartalmazza) félreteszünk, a többit belekeverjük. A tésztát két evőkanál segítségével a muffinpapírokba adagoljuk. A sütőlemezt, a sütő középső részébe toljuk.
Sütési idő: kb. 20 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kész muffinokat levesszük a sütőlemezről, és rácsra téve hagyjuk kihűlni.
Díszítés:
A tejszínt a vanillincukorral, a habfixálóval és a cappuccino porral felverjük. A tejszínhabot szétosztjuk a muffinok tetején, és megszórjuk a félretett csokidarabkákkal. Tálalásig hűtőbe tesszük.
A süteményport keverőtálba öntjük, hozzáadjuk az olajat, a tejet, vagy vizet, a tojásokat és a cappuccino port. Az egészet konyhai robotgéppel (habverővel) vagy kézi habverővel, a legmagasabb fokozaton, kb. 2 perc alatt sima tésztává keverjük. 1 evőkanál csokidarabkát (a doboz tartalmazza) félreteszünk, a többit belekeverjük. A tésztát két evőkanál segítségével a muffinpapírokba adagoljuk. A sütőlemezt, a sütő középső részébe toljuk.
Sütési idő: kb. 20 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kész muffinokat levesszük a sütőlemezről, és rácsra téve hagyjuk kihűlni.
Díszítés:
A tejszínt a vanillincukorral, a habfixálóval és a cappuccino porral felverjük. A tejszínhabot szétosztjuk a muffinok tetején, és megszórjuk a félretett csokidarabkákkal. Tálalásig hűtőbe tesszük.
Tipp:
A cupcake-eket alkalomhoz illően dekorálhatjuk.
A kreatívan díszített Cappuccino cupcake születésnapi, névnapi ajándékkísérőnek, tortahelyettesítőnek is kiváló.
A kreatívan díszített Cappuccino cupcake születésnapi, névnapi ajándékkísérőnek, tortahelyettesítőnek is kiváló.

Kedvencnek jelölöm

Cappuccino cupcake
Hozzávalók
kb. 12 darab Cappuccino cupcake elkészítéséhez
Sütőlemezhez:
12 db muffinpapír (a doboz tartalmazza)
Tésztához:
1 doboz Dr. Oetker Muffin alappor
125 ml étolaj, például napraforgóolaj
75 ml tej vagy víz
2 darab tojás (M-es)
4 teáskanál instant cappuccino por (édesítés nélkül)
Díszítéshez:
200 ml hideg habtejszín
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
1 tasak Dr. Oetker Habfixáló
2 teáskanál instant cappuccino por (édesítés nélkül)
Ezekben a gyűjteményekben található:
A Cappuccino cupcake elkészítése lépésről lépésre
Előkészítés:
A Cappuccino cupcake hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A sütőlemezre helyezzük a muffinpapírokat. A sütőt előmelegítjük.
Alsó-felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A sütőlemezre helyezzük a muffinpapírokat. A sütőt előmelegítjük.
Alsó-felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
A süteményport keverőtálba öntjük, hozzáadjuk az olajat, a tejet, vagy vizet, a tojásokat és a cappuccino port. Az egészet konyhai robotgéppel (habverővel) vagy kézi habverővel, a legmagasabb fokozaton, kb. 2 perc alatt sima tésztává keverjük. 1 evőkanál csokidarabkát (a doboz tartalmazza) félreteszünk, a többit belekeverjük. A tésztát két evőkanál segítségével a muffinpapírokba adagoljuk. A sütőlemezt, a sütő középső részébe toljuk.
Sütési idő: kb. 20 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kész muffinokat levesszük a sütőlemezről, és rácsra téve hagyjuk kihűlni.
Díszítés:
A tejszínt a vanillincukorral, a habfixálóval és a cappuccino porral felverjük. A tejszínhabot szétosztjuk a muffinok tetején, és megszórjuk a félretett csokidarabkákkal. Tálalásig hűtőbe tesszük.
A süteményport keverőtálba öntjük, hozzáadjuk az olajat, a tejet, vagy vizet, a tojásokat és a cappuccino port. Az egészet konyhai robotgéppel (habverővel) vagy kézi habverővel, a legmagasabb fokozaton, kb. 2 perc alatt sima tésztává keverjük. 1 evőkanál csokidarabkát (a doboz tartalmazza) félreteszünk, a többit belekeverjük. A tésztát két evőkanál segítségével a muffinpapírokba adagoljuk. A sütőlemezt, a sütő középső részébe toljuk.
Sütési idő: kb. 20 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kész muffinokat levesszük a sütőlemezről, és rácsra téve hagyjuk kihűlni.
Díszítés:
A tejszínt a vanillincukorral, a habfixálóval és a cappuccino porral felverjük. A tejszínhabot szétosztjuk a muffinok tetején, és megszórjuk a félretett csokidarabkákkal. Tálalásig hűtőbe tesszük.
Tipp:
A cupcake-eket alkalomhoz illően dekorálhatjuk.
A kreatívan díszített Cappuccino cupcake születésnapi, névnapi ajándékkísérőnek, tortahelyettesítőnek is kiváló.
A kreatívan díszített Cappuccino cupcake születésnapi, névnapi ajándékkísérőnek, tortahelyettesítőnek is kiváló.

Legújabb cikkek
0

Indítsd változatos zabkásákkal a reggeled!
Rengeteg érvet tudunk, hogy miért fogyassz reggelire zabkását. Változatos, tápláló, egészséges…és azt mondtuk már, hogy nagyon-nagyon finom?

0

Tavaszi piknik? Készülj villámgyors sütikkel!
A Dr. Oetker sütemény alapporokkal még akkor sem kell lemondanod a frissen sült süti élményéről, ha váratlan piknik-meghívást kapsz a barátoktól.

1

Mentes desszertcsodák pudingból
Glutén- vagy laktózérzékenységgel élsz? Netán vegán étrendet követsz? Kevesebb cukrot fogyasztanál? A pudingos desszertekről neked sem kell lemondanod!

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?