Tejfölös fánkocskák
Hozzávalók
Tésztához:
Sütéshez:
Tálaláshoz:
Elkészítés
Előkészítés:
Elkészítés:
A lisztet a sütőporral egy keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (habverő) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává keverjük.
Az étolajat edényben vagy fritőzben kb. 175 °C-ra forrósítjuk úgy, hogy az olajba mártott fakanál nyele körül buborékok keletkezzenek. A tésztából két olajba mártott evőkanál segítségével kb. ½ evőkanálnyi adagokat szaggatunk, a forró olajba tesszük, aranybarnára sütjük, majd konyhai papírtörlőn lecsöpögtetjük. A fánkokat melegen, porcukorral meghintve tálaljuk.
Tippek:
Kínálhatunk a fánkokhoz lekvárt, gyümölcsöntetet vagy Dr. Oetker vaníliaízű Desszertöntetet.
Tejfölös fánkocskák
Hozzávalók
kb. 35-40 darab elkészítéséhez
Tésztához:
Sütéshez:
Tálaláshoz:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Elkészítés:
A lisztet a sütőporral egy keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (habverő) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává keverjük.
Az étolajat edényben vagy fritőzben kb. 175 °C-ra forrósítjuk úgy, hogy az olajba mártott fakanál nyele körül buborékok keletkezzenek. A tésztából két olajba mártott evőkanál segítségével kb. ½ evőkanálnyi adagokat szaggatunk, a forró olajba tesszük, aranybarnára sütjük, majd konyhai papírtörlőn lecsöpögtetjük. A fánkokat melegen, porcukorral meghintve tálaljuk.
Tippek:
Kínálhatunk a fánkokhoz lekvárt, gyümölcsöntetet vagy Dr. Oetker vaníliaízű Desszertöntetet.
Legújabb cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?