Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Tejfölös fánkocskák

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 35-40 darab

Hozzávalók

kb. 35-40 darab elkészítéséhez

Tésztához:

250 g búzaliszt
1 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
250 g tejföl (12%-os)
50 g porcukor
1 teáskanál Dr. Oetker Aroma rum
1 darab tojás (M-es)
1 csipet só

Sütéshez:

400 ml étolaj (pl. napraforgóolaj)

Tálaláshoz:

porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

Az étolajból kb. 2-3 evőkanállal félreteszünk a szaggatáshoz.

Elkészítés:

Tészta:
A lisztet a sütőporral egy keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (habverő) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává keverjük.

Az étolajat edényben vagy fritőzben kb. 175 °C-ra forrósítjuk úgy, hogy az olajba mártott fakanál nyele körül buborékok keletkezzenek. A tésztából két olajba mártott evőkanál segítségével kb. ½ evőkanálnyi adagokat szaggatunk, a forró olajba tesszük, aranybarnára sütjük, majd konyhai papírtörlőn lecsöpögtetjük. A fánkokat melegen, porcukorral meghintve tálaljuk.

Tippek:

Ízesíthetjük a fánk tésztáját egy tasak Dr. Oetker Finesse Reszelt Citromhéjjal.
Kínálhatunk a fánkokhoz lekvárt, gyümölcsöntetet vagy Dr. Oetker vaníliaízű Desszertöntetet.
Tejfölös fánkocskák

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

RECEPTAJÁNLÓ

Szükséges idő Több, mint 60 perc
4 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
2 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
51 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Receptkategóriák

Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!