Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Bohóc muffin

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag 12 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

12 darab elkészítéséhez

Muffin sütőhöz 12-db-os:

125 ml étolaj, pl., napraforgóolaj
125 ml tej
1 darab tojás (M-es)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

Helyezzük a papír sütőformákat a muffinsütő mélyedésibe és melegítsük elő a sütőt.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
Öntsük a muffin alapport egy keverőtálba. Adjuk hozzá az olajat, a tejet és a tojást. Keverjük össze az egészet konyhai robotgéppel(habverő) a legmagasabb fokozaton kb. 2 percig, hogy sima tésztát kapjunk. Keverjük bele a csokoládélapokat és 2 evőkanál segítségével töltsük a tésztát sütőformákba. Tegyük a muffin sütőt a sütő közepén lévő rácsra és süssük meg a muffinokat.

Sütési idő: kb. 20-25 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Vegyük ki a muffinokat a sütőből és hagyjuk kihűlni a formákban, tegyük egy süteményrácsra.

Díszítés:
A fondantot egy felvágott, nyitott fagyasztózacskó között nyújtsuk ki, és egy kerek (Ø 8 cm) kiszúróval vágjunk ki 12 kört. Helyezzük a fondantot a muffinokra, és enyhén nyomjuk le. Díszítsük bohócarcokká a díszítőelemek segítségével.

Tipp:

Tetszés szerint díszítsük más dekorációs elemekkel.
Bohóc muffin

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
36 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
2 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
7 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!