Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Túrófánk

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 13-15 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 13-15 darab elkészítéséhez

Tésztához:

250 g félzsíros túró
100 g búzaliszt
1 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
1 darab tojás (M-es)
50 g cukor

Ezenkívül:

étolaj, pl. napraforgóolaj

Tálaláshoz:

porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A túrót áttörjük.

Elkészítés:

Tészta:
A lisztet a sütőporral elkeverjük, egy keverőedénybe tesszük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) röviden sima tésztává keverjük. A tésztát kb. 13-15 egyforma méretű adagra osztjuk, és mindből 1-1 gombócot formázunk.

Az étolajat edényben vagy fritőzben kb. 175 °C-ra forrósítjuk úgy, hogy az olajba mártott fakanál nyele körül buborékok keletkezzenek. A fánkot adagonként forró olajba tesszük, aranybarnára sütjük, és konyhai papírtörlőn lecsöpögtetjük. A túrófánkokat melegen, porcukorral meghintve tálaljuk.

Tipp:

Kínálhatunk a túrófánkokhoz lekvárt, vagy vaníliaízű Dr. Oetker Desszertöntettel is tálalhatjuk.
Túrófánk

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
11 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
10 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
30 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

0 Kedvelés

Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák

A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.

Elolvasom Elolvasom
2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!