Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Néró teasütemény

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 24-26 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 24-26 darab elkészítéséhez

Tepsihez:

sütőpapír

Tésztához:

250 g búzaliszt
1 kávéskanál Dr. Oetker Sütőpor
150 g lágy vaj vagy margarin
150 g porcukor
5 darab tojássárgája (M-es)

Töltelékhez:

kb. 150 g sárgabaracklekvár

Tetejére:

kb. 50 g étcsokoládé
1 kávéskanál olaj
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tepsit sütőpapírral béleljük, és a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton tésztává dolgozzuk. A tésztát sima csővel ellátott nyomózsákba (12 mm Ø) töltjük, és a tepsire, egymástól kellő távolságra korongokat (kb. 3,5 cm Ø) nyomunk. A tepsit a sütő középső részébe tesszük és a kekszeket megsütjük.

Sütési idő: kb. 13-15 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A megsült kekszeket tepsivel együtt sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni.

Az étcsokoládét az olajjal vízgőz felett megolvasztjuk. A kihűlt kekszek felét rácsra helyezzük, és az olvasztott étcsokoládét egy kis habzsákból vagy levágott sarkú mélyhűtőtasakból rájuk csorgatjuk. Miután a csokoládé megszilárdult, egy-egy díszített és sima kekszet sárgabaracklekvárral összeragasztunk.

Tipp:

A sütemény tésztájához fel nem használt tojásfehérjék lefagyaszthatók.
Néró teasütemény

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
20 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
3 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
8 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!