
Eperkrémes muffin eperöntettel



Hozzávalók
A tésztához:
1 doboz Dr. Oetker Muffin alappor
2 tojás (közepes méretű)
125 ml olaj
75 ml víz
A krémhez:
1 tasak Dr. Oetker Tejszínes-vaníliás Tortakrém
400 ml hideg tej
150 g eper
A díszítéshez:
100 g eper
50 g porcukor
néhány szem eper
Elkészítés
Előkészítés:
A 12 papírformát egy tepsibe állítjuk. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180°C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160°C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 180°C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160°C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta elkészítése:
A csokoládédarabok felét tegyük félre. A tészta alapport és a maradék csokoládédarabokat egy keverőtálba öntjük. Hozzáadjuk a tojást, az étolajat és a vizet, majd kézi habverővel összedolgozzuk.
Sütés:
A tésztát azonnal, 2 evőkanál segítségével egyenletesen elosztjuk a papírformákban. Az előzőleg félretett csokoládédarabokkal megszórjuk a muffinok tetejét. A tepsit a sütő közepébe toljuk, és a süteményeket megsütjük.
Sütési idő: kb. 20 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait.
Krém elkészítése:
A 400 ml hideg tejet egy magas falú keverőtálba öntjük. Hozzáadjuk a tortakrém alapport, és konyhai robotgéppel (habverő) először alacsony, majd magas fokozaton kb. 2-3 percig keverjük, majd hozzákeverjük az apró darabokra vágott epret. A kész tortakrémet nyomózsákba töltjük és körkörös mozdulatokkal a muffinok tetejére nyomjuk.
A 100 g epret a cukorral pürésítjük, amivel meglocsoljuk a muffinokat, és félbevágott eperrel dekoráljuk.
A csokoládédarabok felét tegyük félre. A tészta alapport és a maradék csokoládédarabokat egy keverőtálba öntjük. Hozzáadjuk a tojást, az étolajat és a vizet, majd kézi habverővel összedolgozzuk.
Sütés:
A tésztát azonnal, 2 evőkanál segítségével egyenletesen elosztjuk a papírformákban. Az előzőleg félretett csokoládédarabokkal megszórjuk a muffinok tetejét. A tepsit a sütő közepébe toljuk, és a süteményeket megsütjük.
Sütési idő: kb. 20 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait.
Krém elkészítése:
A 400 ml hideg tejet egy magas falú keverőtálba öntjük. Hozzáadjuk a tortakrém alapport, és konyhai robotgéppel (habverő) először alacsony, majd magas fokozaton kb. 2-3 percig keverjük, majd hozzákeverjük az apró darabokra vágott epret. A kész tortakrémet nyomózsákba töltjük és körkörös mozdulatokkal a muffinok tetejére nyomjuk.
A 100 g epret a cukorral pürésítjük, amivel meglocsoljuk a muffinokat, és félbevágott eperrel dekoráljuk.

Kedvencnek jelölöm

Eperkrémes muffin eperöntettel
Hozzávalók
kb. 12 darab Eperkrémes muffin eperöntettel elkészítéséhez
A díszítéshez:
100 g eper
50 g porcukor
néhány szem eper
Ezekben a gyűjteményekben található:
Az Eperkrémes muffin eperöntettel elkészítése lépésről lépésre
Előkészítés:
A 12 papírformát egy tepsibe állítjuk. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180°C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160°C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 180°C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160°C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta elkészítése:
A csokoládédarabok felét tegyük félre. A tészta alapport és a maradék csokoládédarabokat egy keverőtálba öntjük. Hozzáadjuk a tojást, az étolajat és a vizet, majd kézi habverővel összedolgozzuk.
Sütés:
A tésztát azonnal, 2 evőkanál segítségével egyenletesen elosztjuk a papírformákban. Az előzőleg félretett csokoládédarabokkal megszórjuk a muffinok tetejét. A tepsit a sütő közepébe toljuk, és a süteményeket megsütjük.
Sütési idő: kb. 20 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait.
Krém elkészítése:
A 400 ml hideg tejet egy magas falú keverőtálba öntjük. Hozzáadjuk a tortakrém alapport, és konyhai robotgéppel (habverő) először alacsony, majd magas fokozaton kb. 2-3 percig keverjük, majd hozzákeverjük az apró darabokra vágott epret. A kész tortakrémet nyomózsákba töltjük és körkörös mozdulatokkal a muffinok tetejére nyomjuk.
A 100 g epret a cukorral pürésítjük, amivel meglocsoljuk a muffinokat, és félbevágott eperrel dekoráljuk.
A csokoládédarabok felét tegyük félre. A tészta alapport és a maradék csokoládédarabokat egy keverőtálba öntjük. Hozzáadjuk a tojást, az étolajat és a vizet, majd kézi habverővel összedolgozzuk.
Sütés:
A tésztát azonnal, 2 evőkanál segítségével egyenletesen elosztjuk a papírformákban. Az előzőleg félretett csokoládédarabokkal megszórjuk a muffinok tetejét. A tepsit a sütő közepébe toljuk, és a süteményeket megsütjük.
Sütési idő: kb. 20 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait.
Krém elkészítése:
A 400 ml hideg tejet egy magas falú keverőtálba öntjük. Hozzáadjuk a tortakrém alapport, és konyhai robotgéppel (habverő) először alacsony, majd magas fokozaton kb. 2-3 percig keverjük, majd hozzákeverjük az apró darabokra vágott epret. A kész tortakrémet nyomózsákba töltjük és körkörös mozdulatokkal a muffinok tetejére nyomjuk.
A 100 g epret a cukorral pürésítjük, amivel meglocsoljuk a muffinokat, és félbevágott eperrel dekoráljuk.

Legújabb cikkek
0

Indítsd változatos zabkásákkal a reggeled!
Rengeteg érvet tudunk, hogy miért fogyassz reggelire zabkását. Változatos, tápláló, egészséges…és azt mondtuk már, hogy nagyon-nagyon finom?

0

Tavaszi piknik? Készülj villámgyors sütikkel!
A Dr. Oetker sütemény alapporokkal még akkor sem kell lemondanod a frissen sült süti élményéről, ha váratlan piknik-meghívást kapsz a barátoktól.

1

Mentes desszertcsodák pudingból
Glutén- vagy laktózérzékenységgel élsz? Netán vegán étrendet követsz? Kevesebb cukrot fogyasztanál? A pudingos desszertekről neked sem kell lemondanod!

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?