
Marcipános muffin



Hozzávalók
Tepsihez:
12 db muffinpapír (a doboz tartalmazza)
Tésztához:
1 doboz Dr. Oetker Muffin alappor
125 ml étolaj, például napraforgóolaj
75 ml tej vagy víz
2 darab tojás (M-es)
75 g Dr. Oetker Marcipán
Elkészítés
Előkészítés:
A tepsire helyezzük a muffinpapírokat. A marcipánt kis kockákra vágjuk vagy nagy lyukú reszelőn lereszeljük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó-felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Alsó-felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
A süteményport keverőtálba öntjük, hozzáadjuk az olajat, a tejet vagy vizet és a tojásokat. Az egészet konyhai robotgéppel (habverő) vagy kézi habverővel, a legmagasabb fokozaton, kb. 2 perc alatt sima tésztává keverjük. A csokidarabkák felét (a doboz tartalmazza) félretesszük, a többit az előkészített marcipánnal együtt belekeverjük. A tésztát két evőkanál segítségével a muffinpapírokba adagoljuk, majd a muffinok tetejét megszórjuk a félretett csokidarabkákkal. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a muffinokat megsütjük.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kész muffinokat levesszük a sütőlemezről, és rácsra téve hagyjuk kihűlni.
A süteményport keverőtálba öntjük, hozzáadjuk az olajat, a tejet vagy vizet és a tojásokat. Az egészet konyhai robotgéppel (habverő) vagy kézi habverővel, a legmagasabb fokozaton, kb. 2 perc alatt sima tésztává keverjük. A csokidarabkák felét (a doboz tartalmazza) félretesszük, a többit az előkészített marcipánnal együtt belekeverjük. A tésztát két evőkanál segítségével a muffinpapírokba adagoljuk, majd a muffinok tetejét megszórjuk a félretett csokidarabkákkal. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a muffinokat megsütjük.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kész muffinokat levesszük a sütőlemezről, és rácsra téve hagyjuk kihűlni.
Tipp:
A süteményt Dr. Oetker Csokis Muffin alapporral is elkészíthetjük.

Kedvencnek jelölöm

Marcipános muffin
Hozzávalók
kb. 12 darab Marcipános muffin elkészítéséhez
Tepsihez:
12 db muffinpapír (a doboz tartalmazza)
Tésztához:
1 doboz Dr. Oetker Muffin alappor
125 ml étolaj, például napraforgóolaj
75 ml tej vagy víz
2 darab tojás (M-es)
75 g Dr. Oetker Marcipán
Ezekben a gyűjteményekben található:
A Marcipános muffin elkészítése lépésről lépésre
Előkészítés:
A tepsire helyezzük a muffinpapírokat. A marcipánt kis kockákra vágjuk vagy nagy lyukú reszelőn lereszeljük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó-felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Alsó-felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
A süteményport keverőtálba öntjük, hozzáadjuk az olajat, a tejet vagy vizet és a tojásokat. Az egészet konyhai robotgéppel (habverő) vagy kézi habverővel, a legmagasabb fokozaton, kb. 2 perc alatt sima tésztává keverjük. A csokidarabkák felét (a doboz tartalmazza) félretesszük, a többit az előkészített marcipánnal együtt belekeverjük. A tésztát két evőkanál segítségével a muffinpapírokba adagoljuk, majd a muffinok tetejét megszórjuk a félretett csokidarabkákkal. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a muffinokat megsütjük.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kész muffinokat levesszük a sütőlemezről, és rácsra téve hagyjuk kihűlni.
A süteményport keverőtálba öntjük, hozzáadjuk az olajat, a tejet vagy vizet és a tojásokat. Az egészet konyhai robotgéppel (habverő) vagy kézi habverővel, a legmagasabb fokozaton, kb. 2 perc alatt sima tésztává keverjük. A csokidarabkák felét (a doboz tartalmazza) félretesszük, a többit az előkészített marcipánnal együtt belekeverjük. A tésztát két evőkanál segítségével a muffinpapírokba adagoljuk, majd a muffinok tetejét megszórjuk a félretett csokidarabkákkal. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a muffinokat megsütjük.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kész muffinokat levesszük a sütőlemezről, és rácsra téve hagyjuk kihűlni.
Tipp:
A süteményt Dr. Oetker Csokis Muffin alapporral is elkészíthetjük.

Legújabb cikkek
0

Indítsd változatos zabkásákkal a reggeled!
Rengeteg érvet tudunk, hogy miért fogyassz reggelire zabkását. Változatos, tápláló, egészséges…és azt mondtuk már, hogy nagyon-nagyon finom?

0

Tavaszi piknik? Készülj villámgyors sütikkel!
A Dr. Oetker sütemény alapporokkal még akkor sem kell lemondanod a frissen sült süti élményéről, ha váratlan piknik-meghívást kapsz a barátoktól.

1

Mentes desszertcsodák pudingból
Glutén- vagy laktózérzékenységgel élsz? Netán vegán étrendet követsz? Kevesebb cukrot fogyasztanál? A pudingos desszertekről neked sem kell lemondanod!

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?