Feketeerdő muffin
Hozzávalók
Tepsihez:
Tésztához:
Tejszínhabhoz:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Az alapport keverőtálba öntjük, hozzáadjuk a tojást, a napraforgóolajat, a tejet és a rumaromát. Az egészet konyhai robotgéppel (habverő) először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton, kb. 2 perc alatt sima tésztává keverjük. Az alapporhoz mellékelt csokoládédarabokból kb. 1,5 evőkanállal félreteszünk a díszítéshez, a többit a jól lecsepegtetett meggybefőttel együtt a tésztához keverjük. A muffinpapírokba csak akkor kezdjük el a tészta adagolását, ha a sütő elérte a megfelelő hőfokot. A tésztát két evőkanál segítségével egyenletesen elosztjuk a muffinpapírokban, a tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a muffinokat megsütjük.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kész muffinokat levesszük a tepsiről (vagy kivesszük a muffintepsiből) és a muffinpapírokban, rácson hagyjuk kihűlni.
Tejszínhab:
A hideg tejszínt magas falú edénybe öntjük, és konyhai robotgéppel (habverő) kissé felverjük. Ezután óvatosan hozzáadjuk a habfixálót, a porcukrot és a vanillincukrot, és kemény habbá verjük. A habot tetszőleges díszítőfejjel ellátott habzsákba töltjük és magas, csúcsos formát képezve a kihűlt muffinok tetejére nyomjuk, végül a félretett csokoládédarabokkal, a jól lecsepegtetett meggyszemekkel és mentalevelekkel díszítjük. Az elkészült süteményeket hideg helyen tároljuk.
Tipp:
Feketeerdő muffin
Hozzávalók
12 darab elkészítéséhez
Tepsihez:
Tésztához:
Tejszínhabhoz:
Díszítéshez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Az alapport keverőtálba öntjük, hozzáadjuk a tojást, a napraforgóolajat, a tejet és a rumaromát. Az egészet konyhai robotgéppel (habverő) először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton, kb. 2 perc alatt sima tésztává keverjük. Az alapporhoz mellékelt csokoládédarabokból kb. 1,5 evőkanállal félreteszünk a díszítéshez, a többit a jól lecsepegtetett meggybefőttel együtt a tésztához keverjük. A muffinpapírokba csak akkor kezdjük el a tészta adagolását, ha a sütő elérte a megfelelő hőfokot. A tésztát két evőkanál segítségével egyenletesen elosztjuk a muffinpapírokban, a tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a muffinokat megsütjük.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kész muffinokat levesszük a tepsiről (vagy kivesszük a muffintepsiből) és a muffinpapírokban, rácson hagyjuk kihűlni.
Tejszínhab:
A hideg tejszínt magas falú edénybe öntjük, és konyhai robotgéppel (habverő) kissé felverjük. Ezután óvatosan hozzáadjuk a habfixálót, a porcukrot és a vanillincukrot, és kemény habbá verjük. A habot tetszőleges díszítőfejjel ellátott habzsákba töltjük és magas, csúcsos formát képezve a kihűlt muffinok tetejére nyomjuk, végül a félretett csokoládédarabokkal, a jól lecsepegtetett meggyszemekkel és mentalevelekkel díszítjük. Az elkészült süteményeket hideg helyen tároljuk.
Tipp:
Legújabb cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?