
Feketeerdő muffin



Hozzávalók
Tepsihez:
12 db muffinpapír (a doboz tartalmazza)
Tésztához:
1 doboz Dr. Oetker Csokis Muffin alappor
1 darab tojás (M-es)
125 ml napraforgóolaj
100 ml tej
2 teáskanál Dr. Oetker Aroma rum
120 g meggybefőtt (lecsepegtetve)
Tejszínhabhoz:
400 ml habtejszín
2 tasak Dr. Oetker Habfixáló
2 evőkanál porcukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
Díszítéshez:
12 szem meggybefőtt (lecsepegtetve)
mentalevelek
Elkészítés
Előkészítés:
Az alapporhoz mellékelt muffinpapírokat tepsire (kb. 35x40 cm) vagy muffinformába helyezzük, és a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
Az alapport keverőtálba öntjük, hozzáadjuk a tojást, a napraforgóolajat, a tejet és a rumaromát. Az egészet konyhai robotgéppel (habverő) először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton, kb. 2 perc alatt sima tésztává keverjük. Az alapporhoz mellékelt csokoládédarabokból kb. 1,5 evőkanállal félreteszünk a díszítéshez, a többit a jól lecsepegtetett meggybefőttel együtt a tésztához keverjük. A muffinpapírokba csak akkor kezdjük el a tészta adagolását, ha a sütő elérte a megfelelő hőfokot. A tésztát két evőkanál segítségével egyenletesen elosztjuk a muffinpapírokban, a tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a muffinokat megsütjük.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kész muffinokat levesszük a tepsiről (vagy kivesszük a muffintepsiből) és a muffinpapírokban, rácson hagyjuk kihűlni.
Tejszínhab:
A hideg tejszínt magas falú edénybe öntjük, és konyhai robotgéppel (habverő) kissé felverjük. Ezután óvatosan hozzáadjuk a habfixálót, a porcukrot és a vanillincukrot, és kemény habbá verjük. A habot tetszőleges díszítőfejjel ellátott habzsákba töltjük és magas, csúcsos formát képezve a kihűlt muffinok tetejére nyomjuk, végül a félretett csokoládédarabokkal, a jól lecsepegtetett meggyszemekkel és mentalevelekkel díszítjük. Az elkészült süteményeket hideg helyen tároljuk.
Az alapport keverőtálba öntjük, hozzáadjuk a tojást, a napraforgóolajat, a tejet és a rumaromát. Az egészet konyhai robotgéppel (habverő) először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton, kb. 2 perc alatt sima tésztává keverjük. Az alapporhoz mellékelt csokoládédarabokból kb. 1,5 evőkanállal félreteszünk a díszítéshez, a többit a jól lecsepegtetett meggybefőttel együtt a tésztához keverjük. A muffinpapírokba csak akkor kezdjük el a tészta adagolását, ha a sütő elérte a megfelelő hőfokot. A tésztát két evőkanál segítségével egyenletesen elosztjuk a muffinpapírokban, a tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a muffinokat megsütjük.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kész muffinokat levesszük a tepsiről (vagy kivesszük a muffintepsiből) és a muffinpapírokban, rácson hagyjuk kihűlni.
Tejszínhab:
A hideg tejszínt magas falú edénybe öntjük, és konyhai robotgéppel (habverő) kissé felverjük. Ezután óvatosan hozzáadjuk a habfixálót, a porcukrot és a vanillincukrot, és kemény habbá verjük. A habot tetszőleges díszítőfejjel ellátott habzsákba töltjük és magas, csúcsos formát képezve a kihűlt muffinok tetejére nyomjuk, végül a félretett csokoládédarabokkal, a jól lecsepegtetett meggyszemekkel és mentalevelekkel díszítjük. Az elkészült süteményeket hideg helyen tároljuk.
Tipp:
A muffinokat azonos mennyiségű friss, magozott meggyel is elkészíthetjük.

Kedvencnek jelölöm

Feketeerdő muffin
Hozzávalók
12 darab elkészítéséhez
Tepsihez:
12 db muffinpapír (a doboz tartalmazza)
Tésztához:
1 doboz Dr. Oetker Csokis Muffin alappor
1 darab tojás (M-es)
125 ml napraforgóolaj
100 ml tej
2 teáskanál Dr. Oetker Aroma rum
120 g meggybefőtt (lecsepegtetve)
Tejszínhabhoz:
400 ml habtejszín
2 tasak Dr. Oetker Habfixáló
2 evőkanál porcukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
Díszítéshez:
12 szem meggybefőtt (lecsepegtetve)
mentalevelek
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Az alapporhoz mellékelt muffinpapírokat tepsire (kb. 35x40 cm) vagy muffinformába helyezzük, és a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
Az alapport keverőtálba öntjük, hozzáadjuk a tojást, a napraforgóolajat, a tejet és a rumaromát. Az egészet konyhai robotgéppel (habverő) először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton, kb. 2 perc alatt sima tésztává keverjük. Az alapporhoz mellékelt csokoládédarabokból kb. 1,5 evőkanállal félreteszünk a díszítéshez, a többit a jól lecsepegtetett meggybefőttel együtt a tésztához keverjük. A muffinpapírokba csak akkor kezdjük el a tészta adagolását, ha a sütő elérte a megfelelő hőfokot. A tésztát két evőkanál segítségével egyenletesen elosztjuk a muffinpapírokban, a tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a muffinokat megsütjük.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kész muffinokat levesszük a tepsiről (vagy kivesszük a muffintepsiből) és a muffinpapírokban, rácson hagyjuk kihűlni.
Tejszínhab:
A hideg tejszínt magas falú edénybe öntjük, és konyhai robotgéppel (habverő) kissé felverjük. Ezután óvatosan hozzáadjuk a habfixálót, a porcukrot és a vanillincukrot, és kemény habbá verjük. A habot tetszőleges díszítőfejjel ellátott habzsákba töltjük és magas, csúcsos formát képezve a kihűlt muffinok tetejére nyomjuk, végül a félretett csokoládédarabokkal, a jól lecsepegtetett meggyszemekkel és mentalevelekkel díszítjük. Az elkészült süteményeket hideg helyen tároljuk.
Az alapport keverőtálba öntjük, hozzáadjuk a tojást, a napraforgóolajat, a tejet és a rumaromát. Az egészet konyhai robotgéppel (habverő) először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton, kb. 2 perc alatt sima tésztává keverjük. Az alapporhoz mellékelt csokoládédarabokból kb. 1,5 evőkanállal félreteszünk a díszítéshez, a többit a jól lecsepegtetett meggybefőttel együtt a tésztához keverjük. A muffinpapírokba csak akkor kezdjük el a tészta adagolását, ha a sütő elérte a megfelelő hőfokot. A tésztát két evőkanál segítségével egyenletesen elosztjuk a muffinpapírokban, a tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a muffinokat megsütjük.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kész muffinokat levesszük a tepsiről (vagy kivesszük a muffintepsiből) és a muffinpapírokban, rácson hagyjuk kihűlni.
Tejszínhab:
A hideg tejszínt magas falú edénybe öntjük, és konyhai robotgéppel (habverő) kissé felverjük. Ezután óvatosan hozzáadjuk a habfixálót, a porcukrot és a vanillincukrot, és kemény habbá verjük. A habot tetszőleges díszítőfejjel ellátott habzsákba töltjük és magas, csúcsos formát képezve a kihűlt muffinok tetejére nyomjuk, végül a félretett csokoládédarabokkal, a jól lecsepegtetett meggyszemekkel és mentalevelekkel díszítjük. Az elkészült süteményeket hideg helyen tároljuk.
Tipp:
A muffinokat azonos mennyiségű friss, magozott meggyel is elkészíthetjük.

Legújabb cikkek
0

Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.

0

Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.

2

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?