Citromos joghurt szelet
Hozzávalók
Tésztához:
Ezenkívül:
Krémhez:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés
Sütési idő: kb. 35-38 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A megsült süteményt a tepsiben hagyjuk kihűlni. A vizet a citromlével, és a cukorral jól elkeverjük, majd a még meleg tésztát meglocsoljuk vele.
A krémhez a joghurtot, a porcukorral, és a citrom reszelt héjával jól elkeverjük. A zselatint a tasakon lévő használati utasítás szerint a citrom levében feloldjuk, majd a krémhez keverjük. A krémet a kihűlt tésztán egyenletesen elosztjuk, tetejét elsimítjuk, majd 2 órára hűtőszekrénybe helyezzük.
Amikor a krém megdermedt, a süteményt kockára vágjuk, citromfű levelekkel díszítve tálaljuk.
Citromos joghurt szelet
Hozzávalók
kb. 25 szelet elkészítéséhez
Tésztához:
Ezenkívül:
Krémhez:
Díszítéshez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés
Sütési idő: kb. 35-38 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A megsült süteményt a tepsiben hagyjuk kihűlni. A vizet a citromlével, és a cukorral jól elkeverjük, majd a még meleg tésztát meglocsoljuk vele.
A krémhez a joghurtot, a porcukorral, és a citrom reszelt héjával jól elkeverjük. A zselatint a tasakon lévő használati utasítás szerint a citrom levében feloldjuk, majd a krémhez keverjük. A krémet a kihűlt tésztán egyenletesen elosztjuk, tetejét elsimítjuk, majd 2 órára hűtőszekrénybe helyezzük.
Amikor a krém megdermedt, a süteményt kockára vágjuk, citromfű levelekkel díszítve tálaljuk.
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?