Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Almás-diós csiga

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 12 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 12 szelet elkészítéséhez

Tésztához:

100 ml tej
400 g búzaliszt
80 g porcukor
150 ml tejszín
1 darab tojás (közepes méretű)

Töltelékhez:

300 g alma
100 g darált dió
50 g cukor
1 teáskanál őrölt fahéj

Ezenkívül:

2 evőkanál sárgabarack lekvár
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

Az almát meghámozzuk, durva reszelőn lereszeljük, majd a dióval, a cukorral és a fahéjjal jól elkeverjük. A tejet a tejszínnel langyosra melegítjük. A kapcsos sütőformát (kb. 26 cm átmérőjű) kivajazzuk, enyhén lisztezzük.

Elkészítés:

A lisztet az élesztővel elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává dagasztjuk. A tésztát letakarjuk, és meleg helyen kelni hagyjuk, amíg láthatóan megnő. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)

A megkelt tésztát enyhén lisztezett munkalapon még egyszer átgyúrjuk, majd 40 x 30 cm nagyságú lappá nyújtjuk. Az almás tölteléket a tésztán egyenletesen elosztjuk, majd hosszabbik oldala mentén feltekerjük. A tekercset kb. 18 szeletre vágjuk. A szeleteket a sütőformában egymás mellé fektetjük. Végül a sütőformát a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Sütési idő: kb. 30 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A megsült süteményt sütőrácsra helyezzük. A baracklekvárt jól átkeverjük, majd a még forró süteményt megkenjük vele.
Az Almás-diós csiga édes, kalácsjellegű sütemény, mely hétvégi, családi ünnepekre, és akár húsvétra is elkészíthető.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2023-05-15
0 Kedvelés

Süssünk hatékonyan, kevesebb mosogatással!

Bárcsak az a fránya mosogatás elmaradhatna sütés után! Szerencsére létezik pár praktika az elmosogatásra váró eszközök számának csökkentésére, mutatjuk!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-04-26
1 Kedvelés

5 kedvelt alaptészta, számtalan lehetőség

Egy sokoldalúan felhasználható alaprecept ismerete kincs a konyhában, hiszen a variációk száma szinte végtelen. Cikkünkben 5 méltán népszerű tésztafajtát szedtünk csokorba.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-04-19
0 Kedvelés

Praktikus megoldások: íme a kreatív sütés kellékei

Cikkünkben olyan innovatív ötleteket, eszközöket gyűjtöttünk csokorba, amelyek hosz-szabb-rövidebb ideje segítenek abban, hogy igazán szemet gyönyörködtető süticsodákat alkothassunk.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!