Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Barackhullámok

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 35-40 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 35-40 szelet elkészítéséhez

Gyúrt tészta:

300 g búzaliszt
1 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
100 g cukor
4 csepp vanília aroma
1 darab tojás (közepes méretű)
175 g vaj vagy margarin

Égetett tészta:

125 ml víz
25 g vaj vagy margarin
75 g búzaliszt
2-3 darab tojás (közepes méretű)
1 késhegynyi Dr. Oetker Sütőpor

Tetejére:

250 g sárgabarack
400 ml tejszín
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

A gyúrt tésztához a lisztet a sütőporral elvegyítjük, keverőtálba szitáljuk. A többi hozzávalót is hozzáadjuk, és dagasztófejjel ellátott keverőgéppel először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton keverjük. Végül lisztezett munkaasztalon sima tésztává gyúrjuk. Ha ragad, rövid időre a hűtőszekrénybe tesszük. A tésztát (30 x 40 cm-es, kikent, sütőpapírral bélelt) forma aljára kinyújtjuk. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felsőfűtés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)

Az égetett tésztához a vizet a vajjal vagy margarinnal felfőzzük. A lisztet az étkezési keményítővel elkeverjük, átszitáljuk. Az edényt levesszük a tűzről, a lisztet egyszerre beleöntjük, és sima gombóccá keverjük, majd keverés közben kb. 1 percig ismét forrósítjuk. A forró gombócot keverőtálba áttöltjük. A tojásokat egymás után, dagasztófejjel ellátott keverőgéppel, a legmagasabb fokozaton hozzákeverjük. A tojásmennyiséget a massza állagától függ, amely akkor megfelelő, ha fényes, és úgy szakad le a kanálról, hogy egy hosszabb csík lelóg. A sütőport a kihűlt tésztába beledolgozzuk. A tésztát csillagcsőrű (8 mm átmérőjű) nyomózsákba töltjük, és hullámvonalban, egyenlő távolságban a gyúrt tésztára nyomjuk. A sütőlemezt a sütőbe tesszük.

Sütési idő: kb. 25 perc

Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Sütés után a tésztát a sütőlemezen, süteményrácson hagyjuk kihűlni.

A tetejére a sárgabarackot megmossuk, szárazra töröljük, félbevágjuk, magját eltávolítjuk, és vékony szeletekre vágjuk. A krémport a tasakon levő leírás szerint, de tej helyett 400 ml tejszínnel felverjük, simacsőrű (10 mm átmérőjű) nyomózsákba töltjük, és az égetett tészta hullámok közé nyomjuk. A barackszeleteket ráfektetjük.

A csokoládét a tasakon található leírás szerint felmelegítjük, sarkát levágjuk és a süteményt ezzel díszítjük. Tálalásig hűtőszekrénybe tesszük.
A Barackhullámok látványos, kreatívan díszíthető, édes sütemény.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
23 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
33 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
7 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2023-05-15
0 Kedvelés

Süssünk hatékonyan, kevesebb mosogatással!

Bárcsak az a fránya mosogatás elmaradhatna sütés után! Szerencsére létezik pár praktika az elmosogatásra váró eszközök számának csökkentésére, mutatjuk!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-04-26
1 Kedvelés

5 kedvelt alaptészta, számtalan lehetőség

Egy sokoldalúan felhasználható alaprecept ismerete kincs a konyhában, hiszen a variációk száma szinte végtelen. Cikkünkben 5 méltán népszerű tésztafajtát szedtünk csokorba.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-04-19
0 Kedvelés

Praktikus megoldások: íme a kreatív sütés kellékei

Cikkünkben olyan innovatív ötleteket, eszközöket gyűjtöttünk csokorba, amelyek hosz-szabb-rövidebb ideje segítenek abban, hogy igazán szemet gyönyörködtető süticsodákat alkothassunk.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!