Meggyes sportszelet
Hozzávalók
Tepsihez (20x30 cm):
sütőpapír
Meggyes sportszelethez:
500 g háztartási keksz
250 g vaj vagy margarin
100 ml tej
120 g cukor
2 teáskanál Dr. Oetker Aroma rum
20 g Dr. Oetker Holland Kakaó sütéshez
1 üveg meggybefőtt (kb. 680 g nettó tömeg, 350 g töltőtömeg)
Tetejére:
2 tasak Dr. Oetker Tortabevonó ét
Elkészítés
Előkészítés:
A tepsit sütőpapírral béleljük úgy, hogy a papír a tepsi oldalára is felérjen. A kekszet finomra őröljük. A vajat vagy margarint egyneművé olvasztjuk a tejjel, a cukorral, a rum aromával és a kakaóporral, majd hagyjuk langyosra hűlni. A meggybefőttet leszűrjük, a levét megtartjuk.
Elkészítés:
Az őrölt kekszet egy nagyobb keverőtálba tesszük, hozzáöntjük a vajas keveréket, és alaposan elkeverjük. Ezután hozzáadjuk a meggyszemeket és a meggy levéből annyit (kb. 50 ml), hogy könnyen formázható keveréket kapjunk. Óvatosan összedolgozzuk, majd a masszát az előkészített tepsibe nyomkodjuk. Hagyjuk kihűlni, majd hűtőbe tesszük legalább 30 percre.
A tortabevonót a csomagoláson található útmutatás szerint megolvasztjuk. A csokoládémázat a megszilárdult desszert tetejére csorgatjuk és egyenletesen elkenjük, majd hűvös helyen hagyjuk megszilárdulni.
A Meggyes sportszeletet a sütőpapírral együtt kiemeljük a tepsiből, és forró vízbe mártott késsel szeletekre vágjuk.
A tortabevonót a csomagoláson található útmutatás szerint megolvasztjuk. A csokoládémázat a megszilárdult desszert tetejére csorgatjuk és egyenletesen elkenjük, majd hűvös helyen hagyjuk megszilárdulni.
A Meggyes sportszeletet a sütőpapírral együtt kiemeljük a tepsiből, és forró vízbe mártott késsel szeletekre vágjuk.
Tipp:
Friss, magozott meggyel is elkészíthetjük a desszertet, a meggylé helyettesíthető további tej hozzáadásával.
Kedvencnek jelölöm
Meggyes sportszelet
Hozzávalók
kb. 20-22 szelet elkészítéséhez
Tepsihez (20x30 cm):
sütőpapír
Meggyes sportszelethez:
500 g háztartási keksz
250 g vaj vagy margarin
100 ml tej
120 g cukor
2 teáskanál Dr. Oetker Aroma rum
1 üveg meggybefőtt (kb. 680 g nettó tömeg, 350 g töltőtömeg)
Tetejére:
2 tasak Dr. Oetker Tortabevonó ét
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A tepsit sütőpapírral béleljük úgy, hogy a papír a tepsi oldalára is felérjen. A kekszet finomra őröljük. A vajat vagy margarint egyneművé olvasztjuk a tejjel, a cukorral, a rum aromával és a kakaóporral, majd hagyjuk langyosra hűlni. A meggybefőttet leszűrjük, a levét megtartjuk.
Elkészítés:
Az őrölt kekszet egy nagyobb keverőtálba tesszük, hozzáöntjük a vajas keveréket, és alaposan elkeverjük. Ezután hozzáadjuk a meggyszemeket és a meggy levéből annyit (kb. 50 ml), hogy könnyen formázható keveréket kapjunk. Óvatosan összedolgozzuk, majd a masszát az előkészített tepsibe nyomkodjuk. Hagyjuk kihűlni, majd hűtőbe tesszük legalább 30 percre.
A tortabevonót a csomagoláson található útmutatás szerint megolvasztjuk. A csokoládémázat a megszilárdult desszert tetejére csorgatjuk és egyenletesen elkenjük, majd hűvös helyen hagyjuk megszilárdulni.
A Meggyes sportszeletet a sütőpapírral együtt kiemeljük a tepsiből, és forró vízbe mártott késsel szeletekre vágjuk.
A tortabevonót a csomagoláson található útmutatás szerint megolvasztjuk. A csokoládémázat a megszilárdult desszert tetejére csorgatjuk és egyenletesen elkenjük, majd hűvös helyen hagyjuk megszilárdulni.
A Meggyes sportszeletet a sütőpapírral együtt kiemeljük a tepsiből, és forró vízbe mártott késsel szeletekre vágjuk.
Tipp:
Friss, magozott meggyel is elkészíthetjük a desszertet, a meggylé helyettesíthető további tej hozzáadásával.


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?