Kijevi krémes
Hozzávalók
Tepsihez (20x30 cm):
sütőpapír
zsiradék
Tésztához:
400 g búzaliszt
1 tasak Dr. Oetker Sütőpor
200 g vaj vagy margarin
150 g porcukor
4 darab tojássárgája (M-es)
kb. 50 g tejföl
Habhoz:
4 darab tojásfehérje (M-es)
150 g porcukor
250 g dióbél
Krémhez:
1 tasak Dr. Oetker Házi Krémes krém cukorcsökkentett
800 ml hideg tej
Elkészítés
Előkészítés:
A Kijevi krémes sütemény hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A dióbelet durvára vágjuk. A tepsit (3 darabot) kikenjük zsiradékkal és sütőpapírral béleljük, a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A dióbelet durvára vágjuk. A tepsit (3 darabot) kikenjük zsiradékkal és sütőpapírral béleljük, a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
A lisztet a sütőporral egy keverőtálban összekeverjük. A sütemény összes hozzávalóját konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton, 2 perc alatt sima tésztává összedolgozzuk. A tésztát lisztezett felületen átgyúrjuk, 3 részre osztjuk, mindet 20x30 cm-es téglalappá nyújtjuk. A tésztalapokat sodrófa segítségével a tepsikbe helyezzük.
A habhoz a tojásfehérjéket félig felverjük, majd apránként hozzáadagolva a cukrot fényes, sűrű habbá verjük. Egyenletesen a tésztalapok tetejére kenjük, és megszórjuk a durvára vágott dióval. A tésztalapokat egyesével a sütő alsó harmadába toljuk, és a lapokat megsütjük.
Sütési idő: kb. 12-14 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteménylapokat rácsra tesszük, hagyjuk kihűlni. Ezután az egyik tésztalapot habos felével felfelé egy tálcára tesszük, és sütőkeretet helyezünk köré.
Krém:
A hideg tejet egy magas falú keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a krémport, és konyhai robotgéppel (habverő) először alacsony, majd magas fokozaton minimum 3 percig habosra keverjük, majd a krém felét a tésztalapon egyenletesen elsimítjuk. Rátesszük a 2. lapot, erre rákenjük a többi krémet, végül befedjük az utolsó tésztalappal. A süteményt tálalásig (min. 2-3 órára) a hűtőszekrénybe helyezzük, majd szeletekre vágva kínáljuk.
A lisztet a sütőporral egy keverőtálban összekeverjük. A sütemény összes hozzávalóját konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton, 2 perc alatt sima tésztává összedolgozzuk. A tésztát lisztezett felületen átgyúrjuk, 3 részre osztjuk, mindet 20x30 cm-es téglalappá nyújtjuk. A tésztalapokat sodrófa segítségével a tepsikbe helyezzük.
A habhoz a tojásfehérjéket félig felverjük, majd apránként hozzáadagolva a cukrot fényes, sűrű habbá verjük. Egyenletesen a tésztalapok tetejére kenjük, és megszórjuk a durvára vágott dióval. A tésztalapokat egyesével a sütő alsó harmadába toljuk, és a lapokat megsütjük.
Sütési idő: kb. 12-14 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteménylapokat rácsra tesszük, hagyjuk kihűlni. Ezután az egyik tésztalapot habos felével felfelé egy tálcára tesszük, és sütőkeretet helyezünk köré.
Krém:
A hideg tejet egy magas falú keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a krémport, és konyhai robotgéppel (habverő) először alacsony, majd magas fokozaton minimum 3 percig habosra keverjük, majd a krém felét a tésztalapon egyenletesen elsimítjuk. Rátesszük a 2. lapot, erre rákenjük a többi krémet, végül befedjük az utolsó tésztalappal. A süteményt tálalásig (min. 2-3 órára) a hűtőszekrénybe helyezzük, majd szeletekre vágva kínáljuk.
Tippek:
Sütőkeret helyett magas falú tepsit is használhatunk a Kijevi krémes sütemény elkészítéséhez.
Dió helyett mandulával vagy mogyoróval is elkészíthetjük, és/vagy olvasztott csokoládéval si díszíthetjük a sütemény tetejét.
Dió helyett mandulával vagy mogyoróval is elkészíthetjük, és/vagy olvasztott csokoládéval si díszíthetjük a sütemény tetejét.
Kedvencnek jelölöm
Kijevi krémes
Hozzávalók
kb. 12-15 szelet elkészítéséhez
Tepsihez (20x30 cm):
sütőpapír
zsiradék
Tésztához:
400 g búzaliszt
1 tasak Dr. Oetker Sütőpor
200 g vaj vagy margarin
150 g porcukor
4 darab tojássárgája (M-es)
kb. 50 g tejföl
Habhoz:
4 darab tojásfehérje (M-es)
150 g porcukor
250 g dióbél
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A Kijevi krémes sütemény hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A dióbelet durvára vágjuk. A tepsit (3 darabot) kikenjük zsiradékkal és sütőpapírral béleljük, a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A dióbelet durvára vágjuk. A tepsit (3 darabot) kikenjük zsiradékkal és sütőpapírral béleljük, a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
A lisztet a sütőporral egy keverőtálban összekeverjük. A sütemény összes hozzávalóját konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton, 2 perc alatt sima tésztává összedolgozzuk. A tésztát lisztezett felületen átgyúrjuk, 3 részre osztjuk, mindet 20x30 cm-es téglalappá nyújtjuk. A tésztalapokat sodrófa segítségével a tepsikbe helyezzük.
A habhoz a tojásfehérjéket félig felverjük, majd apránként hozzáadagolva a cukrot fényes, sűrű habbá verjük. Egyenletesen a tésztalapok tetejére kenjük, és megszórjuk a durvára vágott dióval. A tésztalapokat egyesével a sütő alsó harmadába toljuk, és a lapokat megsütjük.
Sütési idő: kb. 12-14 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteménylapokat rácsra tesszük, hagyjuk kihűlni. Ezután az egyik tésztalapot habos felével felfelé egy tálcára tesszük, és sütőkeretet helyezünk köré.
Krém:
A hideg tejet egy magas falú keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a krémport, és konyhai robotgéppel (habverő) először alacsony, majd magas fokozaton minimum 3 percig habosra keverjük, majd a krém felét a tésztalapon egyenletesen elsimítjuk. Rátesszük a 2. lapot, erre rákenjük a többi krémet, végül befedjük az utolsó tésztalappal. A süteményt tálalásig (min. 2-3 órára) a hűtőszekrénybe helyezzük, majd szeletekre vágva kínáljuk.
A lisztet a sütőporral egy keverőtálban összekeverjük. A sütemény összes hozzávalóját konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton, 2 perc alatt sima tésztává összedolgozzuk. A tésztát lisztezett felületen átgyúrjuk, 3 részre osztjuk, mindet 20x30 cm-es téglalappá nyújtjuk. A tésztalapokat sodrófa segítségével a tepsikbe helyezzük.
A habhoz a tojásfehérjéket félig felverjük, majd apránként hozzáadagolva a cukrot fényes, sűrű habbá verjük. Egyenletesen a tésztalapok tetejére kenjük, és megszórjuk a durvára vágott dióval. A tésztalapokat egyesével a sütő alsó harmadába toljuk, és a lapokat megsütjük.
Sütési idő: kb. 12-14 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteménylapokat rácsra tesszük, hagyjuk kihűlni. Ezután az egyik tésztalapot habos felével felfelé egy tálcára tesszük, és sütőkeretet helyezünk köré.
Krém:
A hideg tejet egy magas falú keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a krémport, és konyhai robotgéppel (habverő) először alacsony, majd magas fokozaton minimum 3 percig habosra keverjük, majd a krém felét a tésztalapon egyenletesen elsimítjuk. Rátesszük a 2. lapot, erre rákenjük a többi krémet, végül befedjük az utolsó tésztalappal. A süteményt tálalásig (min. 2-3 órára) a hűtőszekrénybe helyezzük, majd szeletekre vágva kínáljuk.
Tippek:
Sütőkeret helyett magas falú tepsit is használhatunk a Kijevi krémes sütemény elkészítéséhez.
Dió helyett mandulával vagy mogyoróval is elkészíthetjük, és/vagy olvasztott csokoládéval si díszíthetjük a sütemény tetejét.
Dió helyett mandulával vagy mogyoróval is elkészíthetjük, és/vagy olvasztott csokoládéval si díszíthetjük a sütemény tetejét.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?