Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Almarózsa torta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 10-12 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 10-12 szelet elkészítéséhez

Kelt tésztához:

150 ml tej
125 g Rama Vajas íz
500 g búzaliszt
75 g cukor
2 darab tojás (közepes méretű)

Töltelékhez:

kb. 50 g Rama Vajas íz
kb. 900 g alma

Ezenkívül:

kb. 75 g sárgabarack lekvár
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

A Almarózsa torta sütemény hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.

Kelt tészta:
A tejet egy főzőedényben felmelegítjük és a margarint felolvasztjuk benne. A lisztet az élesztővel elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és a tejes margarint, majd az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) kezdetben alacsony, majd legmagasabb fokozaton sima tésztává dagasztjuk. A tésztát letakarva meleg helyen kelni hagyjuk kb. 45-50 percig, amíg szemmel láthatóan megnő. Egy kapcsos sütőformát (26 cm átmérőjű) margarinnal kikenünk. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)

Töltelék:
A tésztát kettévágjuk és a tésztadarabokat enyhén lisztezett munkafelületen 35 x 30 cm-es lapokká nyújtjuk. A margarint egy főzőedényben felolvasztjuk, hozzáadjuk a Finesse-t, majd a lapokat egyenletesen megkenjük. Mindkét lapot hosszában 5 db egyenként kb. 30 x 7 cm-es csíkra vágjuk. Az almákat megmossuk, a magházat eltávolítjuk és vékonyan felkarikázzuk. A tésztacsíkokra az almakarikákat egymáson elcsúsztatva ráfektetjük és kicsit a tésztába nyomjuk. A legelső almakarika 1 cm-rel lógjon le a tésztacsíkról (1. kép). Az első csíkot a rövidebb oldaláról indítva feltekerjük (az almakarikák eltörhetnek a feltekerés során), majd függőlegesen a tortaforma közepébe állítjuk. A többi csíkot e köré a feltekert csík köré fektetjük (2. kép). A süteményt sütőpapírral lefedjük, hogy a felülete ne barnuljon meg. A tepsit a sütő alsó részébe toljuk és az Almarózsa torta süteményt megsütjük.

Sütési idő: kb. 60-65 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Sütés után az Almarózsa torta süteményt a formában hagyjuk. A lekvárt felforrósítjuk és a még forró süteményre kenjük. A tortát a formában hagyjuk kihűlni.

Tipp:

Az Almarózsa torta sütemény tésztája lefagyasztható.
Az Almarózsa torta látványos sütemény, mely ünnepi asztalra kívánkozik. Az almaszeleteket a sütemény kinyújtott tésztaalapjára fektetjük, sorban, átfedéssel. A sütemény almával rétegezett tésztalapjait kerek sütőformában, vagy tortaformában tekerjük egymás köré.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
40 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
3 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
22 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!