Mandulás-fehér csokoládés brownie
Hozzávalók
Sütéshez:
sütőforma (a dobozban található)
Tésztához:
1 doboz Dr. Oetker Brownies
2 darab tojás (M-es)
100 ml napraforgóolaj
100 ml víz
100 g hántolt mandula
Tetejére:
2-3 evőkanál szeletelt mandula
150 g fehér csokoládé
1 kávéskanál napraforgóolaj
Elkészítés
Előkészítés:
A mandulát durvára aprítjuk. A sütőformát a leírás alapján összeállítjuk, és a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 140 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 140 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
A süteményport keverőtálba öntjük, hozzáadjuk a tojásokat, a kimért napraforgóolajat és a vizet, majd kézi habverővel kb. fél perc alatt alaposan elkeverjük, végül beleforgatjuk a durvára vágott mandulát is. A tésztát a formába öntjük, majd a tetejét megszórjuk a csokoládédarabokkal (a dobozban található). A formát a sütő középső részébe tesszük és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 40-45 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt a formában, sütőrácson hagyjuk kihűlni.
A szeletelt mandulát forró, zsiradékmentes serpenyőben kissé megpirítjuk, majd azonnal áttesszük egy hideg tányérra, és hagyjuk kihűlni. A fehér csokoládét összetördeljük, majd vízgőz felett, a napraforgóolaj hozzáadásával megolvasztjuk. Egy mélyhűtő tasakba töltjük, amelynek a sarkát levágjuk, és az olvasztott csokoládét tetszőlegesen (pl. csíkozva) a sütemény tetejére csorgatjuk. Megszórjuk a szeletelt mandulával, és hagyjuk a csokoládét megszilárdulni. Szeletekre vágva tálaljuk.
A süteményport keverőtálba öntjük, hozzáadjuk a tojásokat, a kimért napraforgóolajat és a vizet, majd kézi habverővel kb. fél perc alatt alaposan elkeverjük, végül beleforgatjuk a durvára vágott mandulát is. A tésztát a formába öntjük, majd a tetejét megszórjuk a csokoládédarabokkal (a dobozban található). A formát a sütő középső részébe tesszük és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 40-45 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt a formában, sütőrácson hagyjuk kihűlni.
A szeletelt mandulát forró, zsiradékmentes serpenyőben kissé megpirítjuk, majd azonnal áttesszük egy hideg tányérra, és hagyjuk kihűlni. A fehér csokoládét összetördeljük, majd vízgőz felett, a napraforgóolaj hozzáadásával megolvasztjuk. Egy mélyhűtő tasakba töltjük, amelynek a sarkát levágjuk, és az olvasztott csokoládét tetszőlegesen (pl. csíkozva) a sütemény tetejére csorgatjuk. Megszórjuk a szeletelt mandulával, és hagyjuk a csokoládét megszilárdulni. Szeletekre vágva tálaljuk.
Tipp:
Dr. Oetker ét Tortabevonót is csorgathatunk a brownie tetejére.
Kedvencnek jelölöm
Mandulás-fehér csokoládés brownie
Hozzávalók
kb. 12-16 szelet elkészítéséhez
Sütéshez:
sütőforma (a dobozban található)
Tésztához:
1 doboz Dr. Oetker Brownies
2 darab tojás (M-es)
100 ml napraforgóolaj
100 ml víz
100 g hántolt mandula
Tetejére:
2-3 evőkanál szeletelt mandula
150 g fehér csokoládé
1 kávéskanál napraforgóolaj
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A mandulát durvára aprítjuk. A sütőformát a leírás alapján összeállítjuk, és a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 140 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 140 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
A süteményport keverőtálba öntjük, hozzáadjuk a tojásokat, a kimért napraforgóolajat és a vizet, majd kézi habverővel kb. fél perc alatt alaposan elkeverjük, végül beleforgatjuk a durvára vágott mandulát is. A tésztát a formába öntjük, majd a tetejét megszórjuk a csokoládédarabokkal (a dobozban található). A formát a sütő középső részébe tesszük és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 40-45 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt a formában, sütőrácson hagyjuk kihűlni.
A szeletelt mandulát forró, zsiradékmentes serpenyőben kissé megpirítjuk, majd azonnal áttesszük egy hideg tányérra, és hagyjuk kihűlni. A fehér csokoládét összetördeljük, majd vízgőz felett, a napraforgóolaj hozzáadásával megolvasztjuk. Egy mélyhűtő tasakba töltjük, amelynek a sarkát levágjuk, és az olvasztott csokoládét tetszőlegesen (pl. csíkozva) a sütemény tetejére csorgatjuk. Megszórjuk a szeletelt mandulával, és hagyjuk a csokoládét megszilárdulni. Szeletekre vágva tálaljuk.
A süteményport keverőtálba öntjük, hozzáadjuk a tojásokat, a kimért napraforgóolajat és a vizet, majd kézi habverővel kb. fél perc alatt alaposan elkeverjük, végül beleforgatjuk a durvára vágott mandulát is. A tésztát a formába öntjük, majd a tetejét megszórjuk a csokoládédarabokkal (a dobozban található). A formát a sütő középső részébe tesszük és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 40-45 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt a formában, sütőrácson hagyjuk kihűlni.
A szeletelt mandulát forró, zsiradékmentes serpenyőben kissé megpirítjuk, majd azonnal áttesszük egy hideg tányérra, és hagyjuk kihűlni. A fehér csokoládét összetördeljük, majd vízgőz felett, a napraforgóolaj hozzáadásával megolvasztjuk. Egy mélyhűtő tasakba töltjük, amelynek a sarkát levágjuk, és az olvasztott csokoládét tetszőlegesen (pl. csíkozva) a sütemény tetejére csorgatjuk. Megszórjuk a szeletelt mandulával, és hagyjuk a csokoládét megszilárdulni. Szeletekre vágva tálaljuk.
Tipp:
Dr. Oetker ét Tortabevonót is csorgathatunk a brownie tetejére.


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?