Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Vegán meggyes muffin

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag 12 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

12 darab elkészítéséhez

Muffin sütőformához (12 db-os):

12 darab papír sütőforma (doboz tartalmazza)

Tésztához:

175 g magozott meggy(lecsepegtetve)
125 ml étolaj, pl. napraforgóolaj
150 ml szójaital
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A meggyet jól lecsepegtetjük. Helyezzük a papír sütőformákat a muffin sütőformába és melegítsük elő a sütőt.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
Öntsük a tésztához szükséges süteményport egy keverőtálba. Adjuk hozzá az olajat és a szójaitalt. Keverjük konyhai robotgéppel (habverővel) a legmagasabb fokozaton kb. 2 percig, hogy sima tésztát kapjunk. 1 evőkanál csokoládédarabot (a sütőkeverékhez tartozik) tegyünk félre, a többit röviden keverjük bele. A tésztát 2 evőkanál segítségével öntsük a papírformákba. A meggyet szórjuk a tetejére, és enyhén nyomkodjuk a tésztába. Szórjuk meg a maradék csokoládédarabokkal, és süssük meg. Tegyük a muffin sütőformát a sütő közepében lévő rácsra.

Sütési idő: kb. 30-32 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Vegyük ki a muffinokat a formából, és hagyjuk kihűlni a papírformákban egy süteményrácson.
Vegán meggyes muffin

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
17 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
5 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 0-20 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!