
Vegán meggyes muffin



Hozzávalók
Muffin sütőformához (12 db-os):
Tésztához:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Öntsük a tésztához szükséges süteményport egy keverőtálba. Adjuk hozzá az olajat és a szójaitalt. Keverjük konyhai robotgéppel (habverővel) a legmagasabb fokozaton kb. 2 percig, hogy sima tésztát kapjunk. 1 evőkanál csokoládédarabot (a sütőkeverékhez tartozik) tegyünk félre, a többit röviden keverjük bele. A tésztát 2 evőkanál segítségével öntsük a papírformákba. A meggyet szórjuk a tetejére, és enyhén nyomkodjuk a tésztába. Szórjuk meg a maradék csokoládédarabokkal, és süssük meg. Tegyük a muffin sütőformát a sütő közepében lévő rácsra.
Sütési idő: kb. 30-32 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Vegyük ki a muffinokat a formából, és hagyjuk kihűlni a papírformákban egy süteményrácson.


Vegán meggyes muffin
Hozzávalók
12 darab elkészítéséhez
Muffin sütőformához (12 db-os):
Tésztához:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Öntsük a tésztához szükséges süteményport egy keverőtálba. Adjuk hozzá az olajat és a szójaitalt. Keverjük konyhai robotgéppel (habverővel) a legmagasabb fokozaton kb. 2 percig, hogy sima tésztát kapjunk. 1 evőkanál csokoládédarabot (a sütőkeverékhez tartozik) tegyünk félre, a többit röviden keverjük bele. A tésztát 2 evőkanál segítségével öntsük a papírformákba. A meggyet szórjuk a tetejére, és enyhén nyomkodjuk a tésztába. Szórjuk meg a maradék csokoládédarabokkal, és süssük meg. Tegyük a muffin sütőformát a sütő közepében lévő rácsra.
Sütési idő: kb. 30-32 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Vegyük ki a muffinokat a formából, és hagyjuk kihűlni a papírformákban egy süteményrácson.

Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?