Karácsony Creme VEGA-val
2022. december 15.Vegán karácsonyi menüt tervezel? Laktóz- vagy tejfehérje-érzékeny vendégeket vársz? Az ünnepi ételeket is elkészítheted Creme VEGA-val előételtől egészen a desszertig.
Creme VEGA-alapok: mi mindenre használhatod?
Ahogy a hétköznapokban, úgy az ünnepi időszakban is nagy segítségünkre lehet a konyhában a Creme VEGA. A növényi, szója alapú termék rendelkezik a tejföl valamennyi jó tulajdonságával: állaga krémes, fogyasztható közvetlenül a dobozból, de emellett hőkezelhető is, azaz főzésre és sütésre egyaránt alkalmas. Így tehát dresszingekben és mártogatósokban ugyanúgy megállja a helyét, mint süteményekben, sütés nélküli finomságokban, de akár habarhatunk is vele.
Sós fogások Creme VEGA-val
Sok családban készül krémleves karácsonykor például édesburgonyából, sütőtökből, gombából, és persze a korhely halászléből sem hagyható ki a tejföl. Akár habarunk, akár krémlevest gazdagítunk, jó választás a Creme VEGA. Használhatjuk salátaöntetekhez, a klasszikus tejfölös, mustáros, majonézes tésztasaláta vagy az amerikai káposztasaláta dresszingjét is elkészíthetjük vele. Kanalazhatjuk a töltött káposztánkra, ha pedig barátokat várunk estére a két ünnep közötti napokban, összedobhatunk pár kencét, krémet, gyors zöldséges mártogatóst céklával, paprikával, brokkolival, répával, spenóttal, Creme VEGA-val kikeverve. Hidegtálakhoz – már a szilveszterre is gondolva – szintén felhasználhatjuk, nemcsak a már említett mártogatósokhoz, hanem sajt- és sonkatekercsekhez, töltött tojáshoz is. Egyik leggyakoribb karácsonyi köret vagy saláta a burgonyasaláta, amit ugyancsak hangolhatunk tejmentesre, vegánra. A főételek közül már említettük a töltött káposztát. Ha tésztát tervezünk például hal mellé, annak a szószába is tehetjük a tejföl alternatívát, sőt a burgonyagombóc tésztájába is beledolgozhatjuk. Lazac mellé tökéletes lesz!
Creme VEGA-t a desszertbe!
Zárjuk az ünnepi menüsort egy kis desszerttel! Creme VEGA kerülhet a sütemények tésztájába vagy pohárdesszertekbe, például összeállíthatunk vele egy karácsonyi ízvilágra hangolt tiramisut. Vegánná, tejmentessé tehetők olyan édességek is, mint a mákos guba pohárkrémbe álmodva, vagy tehetjük a vegán kókuszgolyó és egyéb bonbonok masszájába. Nincs karácsony süteményes fémdoboz nélkül! Legtöbbször apró vaníliás kifli, linzer és más hasonló teasütemény kerül bele, a tésztájukhoz szintén felhasználhatjuk a Creme VEGA-t. Sokan sütnek gyümölcs- vagy püspökkenyeret, de akár egy ünnepi dekorációval feldobott sajttortában is gondolkodhatunk a karácsonyi asztalra. Ne feledjük: a karácsony az együtt töltött minőségi időről is szól! Formáljuk ünnepivé a reggeleket ráérős reggelikkel, brunch-okkal, az esti társasjáték partikhoz pedig süssünk Creme VEGA-s finomságokat, például egy nagy tepsi pogácsát!
Kapcsolódó cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Tízórai- és uzsonnaötletek a gazdaságosság jegyében
Szeptembertől ismét fejtörést okoz, hogy mi kerüljön nap mint nap az uzsonnás dobozba. Legyenek finomak és változatosak a receptek, és a családi költségvetést se terheljék meg túlzottan.
Mentsd a menthetőt! Tippek sütési bakik megelőzésére és korrigálására
Akár veteránok, akár kezdő sütögetők vagyunk, hiba mindig csúszhat a számításunkra. Aggodalomra azonban semmi ok, gyakran a legreménytelenebbnek tűnő helyzet is megoldható!
Retró vendégváró sütemények
Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.