Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Zöldséges gofri

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 30 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 30 darab elkészítéséhez

Gofrisütőhöz:

némi zsiradék

Tésztához:

200 g vöröskáposzta
100 g sárgarépa
100 g póréhagyma
2 db mogyoróhagyma
kb. 1 evőkanál étolaj, pl. olívaolaj
150 g lágy vaj vagy margarin
1 teáskanál cukor
kb. 2 teáskanál só
1 teáskanál morzsolt majoránna
5 darab tojás (M-es)
250 g rozsliszt
2 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor

Feltéthez:

kb. 1 sárgarépa
kb. 50 g vöröskáposzta
kb. 600 g füstölt kacsamell szeletekben
némi bors
némi fokhagymapor
némi só
friss petrezselyem
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

Tisztítsuk meg a vöröskáposztát, hámozzuk meg a sárgarépát, mossuk meg és tisztítsuk meg a póréhagymát, és hámozzuk meg a mogyoróhagymát. A zöldségeket nagyon finom kockákra vágjuk. Egy tapadásmentes serpenyőben hevítsük fel az olajat, és közepes lángon, állandóan kevergetve kb. 3 percig pároljuk a zöldségeket. Ezután hagyjuk kihűlni. Melegítsük elő a gofrisütőt a legmagasabb fokozatra.

Elkészítés:

Tészta:
A vajat vagy margarint keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) verjük simára. Keverjük bele a cukrot, a sót és a majoránnát. Adjuk hozzá egyesével a tojásokat és a crème vegát röviden keverjük hozzá. Keverjük össze a lisztet a sütőporral, és közepes sebességgel keverjük hozzá a tojásos masszát, majd utoljára keverjük bele a zöldségeket. Kapcsoljuk vissza a gofrisütőt közepes hőfokra, és zsiradékkal kenjük meg. Egy kanál segítségével kis adagokban öntsük a tésztát a gofrisütőbe, süssük aranybarnára, majd hagyjuk a gofrikat egyenként egy rácson kihűlni.

Feltét:
Hámozzuk meg és reszeljük finomra a sárgarépát. Tisztítsuk meg a vöröskáposztát, és vágjuk finom csíkokra. A creme vegát ízlés szerint ízesítsük fűszerekkel.
Osszuk a gofrit egyes szívekre, és mindegyik tetejére tegyünk 1 szelet füstölt kacsamellet, 1 kiskanál crème vega-t, a zöldségreszeléket és a csíkokat. Díszítsük petrezselyemlevéllel.

Tippek:

Kacsamell helyett nyers vagy füstölt sonka is finom a gofri mellé.
A gofrit előző nap is megsüthetjük.
Zöldséges gofri

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
12 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
6 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
16 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!