Quinoa-Káposzta-Gránátalma saláta
Hozzávalók
Salátához:
Öntethez:
Elkészítés
Elkészítés:
A quinoát öblítsük le. Forraljuk fel a vizet vagy a zöldségalaplevet és a quinoát egy lábasban, majd fedő alatt, alacsony hőfokon főzzük kb. 15 percig, majd hagyjuk ázni további 5 percig.
Megjegyzés: Kövessük a csomagoláson lévő utasítást.
Ízesítsük a quinoát chilipehellyel, és hagyjuk kihűlni egy szitán. Főzzük a borsót forrásban lévő sós, szódabikarbónás vízben kb. 2 percig, majd szűrjük le, és hagyjuk kihűlni. Negyedeljük el a gránátalmát, és egy nagy tálban, hideg vízben távolítsuk el a magokat (akkor nem fog annyira fröcskölni). Tegyünk félre 1 evőkanálnyi magot. Tisztítsuk meg a káposztát, és vágjuk apró darabokra. Kockázzuk fel a feta sajtot, és tegyünk félre 1 evőkanálnyit.
Öntet:
Az ecetet, a mentát, a köményt, a mézet, a sót, a borsot, a Finesse-t, a Creme VEGA-t és az olívaolajat keverjük össze egy kézi habverővel, és ízlés szerint ízesítsük.
Keverjük össze a saláta összes hozzávalóját az öntettel, ízesítsük ízlés szerint, és rendezzük el egy tálon vagy poharakban. Díszítsük a gránátalma magokkal és a feta sajt kockákkal.
Tipp:
Quinoa-Káposzta-Gránátalma saláta
Hozzávalók
6 adag elkészítéséhez
Salátához:
Öntethez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
A quinoát öblítsük le. Forraljuk fel a vizet vagy a zöldségalaplevet és a quinoát egy lábasban, majd fedő alatt, alacsony hőfokon főzzük kb. 15 percig, majd hagyjuk ázni további 5 percig.
Megjegyzés: Kövessük a csomagoláson lévő utasítást.
Ízesítsük a quinoát chilipehellyel, és hagyjuk kihűlni egy szitán. Főzzük a borsót forrásban lévő sós, szódabikarbónás vízben kb. 2 percig, majd szűrjük le, és hagyjuk kihűlni. Negyedeljük el a gránátalmát, és egy nagy tálban, hideg vízben távolítsuk el a magokat (akkor nem fog annyira fröcskölni). Tegyünk félre 1 evőkanálnyi magot. Tisztítsuk meg a káposztát, és vágjuk apró darabokra. Kockázzuk fel a feta sajtot, és tegyünk félre 1 evőkanálnyit.
Öntet:
Az ecetet, a mentát, a köményt, a mézet, a sót, a borsot, a Finesse-t, a Creme VEGA-t és az olívaolajat keverjük össze egy kézi habverővel, és ízlés szerint ízesítsük.
Keverjük össze a saláta összes hozzávalóját az öntettel, ízesítsük ízlés szerint, és rendezzük el egy tálon vagy poharakban. Díszítsük a gránátalma magokkal és a feta sajt kockákkal.
Tipp:
Legújabb cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?