Indiai szósz üvegbe zárva
Hozzávalók
250 g sárgarépa (előkészítve mérjük le)
250 g cukkini (előkészítve mérjük le)
400 g alma (előkészítve mérjük le)400 g alma (előkészítve mérjük le)
200 g piros kaliforniai paprika (előkészítve mérjük le)
250 g vöröshagyma
400 g paradicsompüré
400 ml kókusztej
2 teáskanál kurkuma
2 teáskanál curry
1 teáskanál Garam masala
fűszerkeverék
3 teáskanál só
150 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Dzsemfix 2:1
Elkészítés
Előkészítés:
A sárgarépát, a cukkinit és az almát meghámozzuk, nagylyukú reszelőn lereszeljük, és a megadott mennyiséget kimérjük. A kaliforniai paprikát megtisztítjuk, apróra vágjuk, és 200 g-ot kimérünk belőle. A hagymát megtisztítjuk, félbe vágjuk és apróra szeleteljük, majd 250 g-ot kimérünk.
Elkészítés:
Az előkészített zöldségeket, az almát, a kókusztejet és a fűszereket egy főzőedénybe öntjük. Hozzáadjuk a cukorral elkevert dzsemfixet. Az elegyet állandó keverés mellett nagy lángon felforraljuk, majd a maradék cukrot is hozzáadjuk. Az egészet állandó keverés közben újra felforraljuk, 3 percig zubogva forrni hagyjuk. Ha szükséges a habot eltávolítjuk a tetejéről, és azonnal az előkészített üvegekbe töltjük, jól lezárjuk, majd 5 percre fejjel lefelé állítjuk.
Tippek:
Az indiai szószt felmelegítve rizshez, húsokhoz kínálhatjuk.
A szósz lezárt üvegekben kb. 3 hónapig áll el.
A szósz lezárt üvegekben kb. 3 hónapig áll el.
Kedvencnek jelölöm
Indiai szósz üvegbe zárva
Hozzávalók
kb. 8 darab 200 ml-es üveg elkészítéséhez
250 g sárgarépa (előkészítve mérjük le)
250 g cukkini (előkészítve mérjük le)
400 g alma (előkészítve mérjük le)400 g alma (előkészítve mérjük le)
200 g piros kaliforniai paprika (előkészítve mérjük le)
250 g vöröshagyma
400 g paradicsompüré
400 ml kókusztej
2 teáskanál kurkuma
2 teáskanál curry
1 teáskanál Garam masala
fűszerkeverék
3 teáskanál só
150 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Dzsemfix 2:1
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A sárgarépát, a cukkinit és az almát meghámozzuk, nagylyukú reszelőn lereszeljük, és a megadott mennyiséget kimérjük. A kaliforniai paprikát megtisztítjuk, apróra vágjuk, és 200 g-ot kimérünk belőle. A hagymát megtisztítjuk, félbe vágjuk és apróra szeleteljük, majd 250 g-ot kimérünk.
Elkészítés:
Az előkészített zöldségeket, az almát, a kókusztejet és a fűszereket egy főzőedénybe öntjük. Hozzáadjuk a cukorral elkevert dzsemfixet. Az elegyet állandó keverés mellett nagy lángon felforraljuk, majd a maradék cukrot is hozzáadjuk. Az egészet állandó keverés közben újra felforraljuk, 3 percig zubogva forrni hagyjuk. Ha szükséges a habot eltávolítjuk a tetejéről, és azonnal az előkészített üvegekbe töltjük, jól lezárjuk, majd 5 percre fejjel lefelé állítjuk.
Tippek:
Az indiai szószt felmelegítve rizshez, húsokhoz kínálhatjuk.
A szósz lezárt üvegekben kb. 3 hónapig áll el.
A szósz lezárt üvegekben kb. 3 hónapig áll el.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?