Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Vegetáriánus pide (török pizza)

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 10 darab

Hozzávalók

kb. 10 darab elkészítéséhez

Tepsihez:

sütőpapír

Tésztához:

250 ml tej
400 g búzaliszt
1 teáskanál cukor
1 teáskanál só
50 ml étolaj, pl. olívaolaj (5 evőkanál)

Töltelékhez:

200 g grillezett piros paprika konzerv
200 g koktélparadicsom
1 fej mogyoróhagyma
1 gerezd fokhagyma
kb.1 evőkanál étolaj, pl. olívaolaj
2 evőkanál aprított metélőpetrezselyem
2 teáskanál zatar fűszerkeverék
200 g feta sajt

Kenéshez:

kb.1 evőkanál tej
kb.1 evőkanál étolaj, pl. olívaolaj
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

Tészta:
A tejet felmelegítjük. A lisztet, az élesztőt, a cukrot és a sót keverőtálban alaposan összekeverjük. Hozzáadjuk a langyos tejet és az olajat, majd konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 perc alatt sima tésztává dagasztjuk. A tésztát letakarva meleg helyen addig kelesztjük (kb. 45-50 perc), míg láthatóan nagyobb nem lesz.

Töltelék:
A paprikát szűrőn jól lecsöpögtetjük. A paradicsomot megmossuk, és negyedeljük. A hagyma héját lehúzzuk, és finom kockákra vágjuk. A fokhagymagerezd héját lehúzzuk, és finomra aprítjuk vagy fokhagymanyomón összezúzzuk. A paprikát kockákra vágjuk.
Az olajat serpenyőben felforrósítjuk, és 5 perc alatt megpároljuk benne a hagymát. Hozzáadjuk a fokhagymát, a paradicsomot, a paprikát és az aprított petrezselymet, és röviden megpároljuk a hagymával együtt. Belekeverjük a fűszerkeveréket, és a tölteléket hagyjuk egy kicsit kihűlni.
A tepsit sütőpapírral béleljük és a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C(előmelegítve)

Tészta nyújtása:
A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen még egyszer átgyúrjuk, és kb. 10 egyforma méretű adagra osztjuk. Az adagokat először golyókká formázzuk, majd enyhén lisztezett felületen ovális lepénnyé (kb. 20 x 10 cm) kinyújtjuk.

Pide töltése és sütése:
A feta sajtot szétmorzsoljuk, és a töltelékbe keverjük. A tölteléket egyenletesen elosztjuk a lepényeken, és kb. 2 cm peremet szabadon hagyunk. A tésztaperemeket a hosszanti oldalukon először az egyik, majd a másik oldaláról behajtjuk (kép). A végeket kicsit összenyomkodjuk. A tejet összekeverjük az olívaolajjal, és a peremeket vékonyan megkenjük. A pide-ket a tepsibe tesszük, és a sütő középső részében megsütjük.

Sütési idő: kb. 20-22 perc

Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A pide-t legjobb, ha langyosan tálaljuk vagy sütőrácson hagyjuk kihűlni.

Tippek:

Zatar fűszerkeverék helyett ízesíthetjük a tölteléket kakukkfűvel, oregánóval és darált szezámmaggal. Más keleti fűszerkeverékeket (pl. Ras el Hanout) is használhatunk.
A pide-t könnyen előkészíthetjük, és sütési hőmérsékleten egyszerűen még egyszer átsütjük.
Vegetáriánus pide (török pizza)

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

RECEPTAJÁNLÓ

Szükséges idő 40-60 perc között
6 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
9 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
4 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Receptkategóriák

Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!