Pizza muffin
Hozzávalók
Muffin formához:
12 db muffin papír
Tésztához:
300 g búzaliszt
1 tasak Dr. Oetker Expressz élesztő
1 teáskanál só
175 ml meleg víz
2 evőkanál étolaj, pl. olívaolaj
Szószhoz:
200 g paradicsomszósz
1 teáskanál pizza fűszer
½ teáskanál édes paprika
Feltéthez:
100 g mini szalámi
kb. 100 g sárga paprika
néhány bazsalikomlevél
150 g reszelt sajt
Elkészítés
Előkészítés:
Keverjük össze a paradicsomszószt a pizzafűszerrel és a paprikával. A mini szalámit felszeleteljük, a paprikát megmossuk és apró kockákra vágjuk. A sajtból kb. 50 g-ot tegyünk félre a szóráshoz.
Elkészítés:
Tészta:
A lisztet és az élesztőt alaposan keverjük össze egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 perc-ig dagasztjuk, amíg sima tésztát nem kapunk. Konyharuhával fedjük le a tésztát, és 15 percig hagyjuk pihenni.
Helyezzük a papír sütőformákat a muffin formába és melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés. kb. 180 °C (előmelegítve)
Formázás:
Rövid ideig gyúrjuk át a tésztát, majd lisztezett munkafelületen nyújtsuk ki téglalap alakúra (kb. 40 x 30 cm). Kenjük meg a paradicsomszósszal, a felső szélén kb. 1 cm-t szabadon hagyva. A tetejére szalámiszeleteket, kockára vágott paprikát és bazsalikomleveleket teszünk, majd megszórjuk sajttal.
Tekerjük fel a tészta téglalapot a hosszú oldalról. Éles késsel vágjuk 12 egyforma vastag darabra. Helyezze a csigákat a muffin formákba, és szórjuk meg a maradék sajttal.
Tegyük a formát a sütő alsó részében lévő rácsra és süssük meg a muffinokat.
Sütési idő: kb. 25-28 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Vegyük ki a pizzás muffinokat a formából, és tálaljuk melegen vagy hidegen.
A lisztet és az élesztőt alaposan keverjük össze egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 perc-ig dagasztjuk, amíg sima tésztát nem kapunk. Konyharuhával fedjük le a tésztát, és 15 percig hagyjuk pihenni.
Helyezzük a papír sütőformákat a muffin formába és melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés. kb. 180 °C (előmelegítve)
Formázás:
Rövid ideig gyúrjuk át a tésztát, majd lisztezett munkafelületen nyújtsuk ki téglalap alakúra (kb. 40 x 30 cm). Kenjük meg a paradicsomszósszal, a felső szélén kb. 1 cm-t szabadon hagyva. A tetejére szalámiszeleteket, kockára vágott paprikát és bazsalikomleveleket teszünk, majd megszórjuk sajttal.
Tekerjük fel a tészta téglalapot a hosszú oldalról. Éles késsel vágjuk 12 egyforma vastag darabra. Helyezze a csigákat a muffin formákba, és szórjuk meg a maradék sajttal.
Tegyük a formát a sütő alsó részében lévő rácsra és süssük meg a muffinokat.
Sütési idő: kb. 25-28 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Vegyük ki a pizzás muffinokat a formából, és tálaljuk melegen vagy hidegen.
Tippek:
A Pizza muffin tökéletesen illik friss salátához.
A muffin fagyasztható, kiolvasztás után pár percre rakjuk be a sütőbe.
A muffin fagyasztható, kiolvasztás után pár percre rakjuk be a sütőbe.
Kedvencnek jelölöm
Pizza muffin
Hozzávalók
12 darab elkészítéséhez
Muffin formához:
12 db muffin papír
Tésztához:
300 g búzaliszt
1 tasak Dr. Oetker Expressz Élesztő
1 teáskanál só
175 ml meleg víz
2 evőkanál étolaj, pl. olívaolaj
Szószhoz:
200 g paradicsomszósz
1 teáskanál pizza fűszer
½ teáskanál édes paprika
Feltéthez:
100 g mini szalámi
kb. 100 g sárga paprika
néhány bazsalikomlevél
150 g reszelt sajt
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Keverjük össze a paradicsomszószt a pizzafűszerrel és a paprikával. A mini szalámit felszeleteljük, a paprikát megmossuk és apró kockákra vágjuk. A sajtból kb. 50 g-ot tegyünk félre a szóráshoz.
Elkészítés:
Tészta:
A lisztet és az élesztőt alaposan keverjük össze egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 perc-ig dagasztjuk, amíg sima tésztát nem kapunk. Konyharuhával fedjük le a tésztát, és 15 percig hagyjuk pihenni.
Helyezzük a papír sütőformákat a muffin formába és melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés. kb. 180 °C (előmelegítve)
Formázás:
Rövid ideig gyúrjuk át a tésztát, majd lisztezett munkafelületen nyújtsuk ki téglalap alakúra (kb. 40 x 30 cm). Kenjük meg a paradicsomszósszal, a felső szélén kb. 1 cm-t szabadon hagyva. A tetejére szalámiszeleteket, kockára vágott paprikát és bazsalikomleveleket teszünk, majd megszórjuk sajttal.
Tekerjük fel a tészta téglalapot a hosszú oldalról. Éles késsel vágjuk 12 egyforma vastag darabra. Helyezze a csigákat a muffin formákba, és szórjuk meg a maradék sajttal.
Tegyük a formát a sütő alsó részében lévő rácsra és süssük meg a muffinokat.
Sütési idő: kb. 25-28 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Vegyük ki a pizzás muffinokat a formából, és tálaljuk melegen vagy hidegen.
A lisztet és az élesztőt alaposan keverjük össze egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 perc-ig dagasztjuk, amíg sima tésztát nem kapunk. Konyharuhával fedjük le a tésztát, és 15 percig hagyjuk pihenni.
Helyezzük a papír sütőformákat a muffin formába és melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés. kb. 180 °C (előmelegítve)
Formázás:
Rövid ideig gyúrjuk át a tésztát, majd lisztezett munkafelületen nyújtsuk ki téglalap alakúra (kb. 40 x 30 cm). Kenjük meg a paradicsomszósszal, a felső szélén kb. 1 cm-t szabadon hagyva. A tetejére szalámiszeleteket, kockára vágott paprikát és bazsalikomleveleket teszünk, majd megszórjuk sajttal.
Tekerjük fel a tészta téglalapot a hosszú oldalról. Éles késsel vágjuk 12 egyforma vastag darabra. Helyezze a csigákat a muffin formákba, és szórjuk meg a maradék sajttal.
Tegyük a formát a sütő alsó részében lévő rácsra és süssük meg a muffinokat.
Sütési idő: kb. 25-28 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Vegyük ki a pizzás muffinokat a formából, és tálaljuk melegen vagy hidegen.
Tippek:
A Pizza muffin tökéletesen illik friss salátához.
A muffin fagyasztható, kiolvasztás után pár percre rakjuk be a sütőbe.
A muffin fagyasztható, kiolvasztás után pár percre rakjuk be a sütőbe.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?