Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Laktózmentes avokádókrémes töltött tojások

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag 8 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

8 darab elkészítéséhez

Töltött tojásokhoz:

8 darab tojás (M-es)
1 szál zsenge újhagyma
½ avokádó (kb. 70 g)
1 teáskanál mustár
1 teáskanál citromlé

Díszítéshez:

aprított snidling
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tojásokat keményre főzzük, ezután hagyjuk teljesen kihűlni, majd óvatosan megpucoljuk. Az újhagyma fehér részét finomra aprítjuk. Az avokádó húsát kikanalazzuk.

Elkészítés:

A tojásokat hosszában kettévágjuk, a tojássárgájákat kiskanállal óvatosan kiszedjük.

A tojássárgájákat a felaprított újhagymával, az avokádóval, a Creme VEGA-val, a mustárral és a citromlével pürésítjük, végül sóval ízesítjük. Az így kapott krémet csillagcsővel ellátott habzsákba kanalazzuk, és a tojások üregébe nyomjuk.

A töltött tojásokat aprított snidlinggel megszórva tálaljuk.

Tipp:

A krémbe reszelhetünk egy kis gerezd fokhagymát.
Laktózmentes avokádókrémes töltött tojások

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!