Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Sonkás-tormás töltött kalács

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 14-16 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 14-16 szelet elkészítéséhez

Tepsihez:

sütőpapír

Tésztához:

250 ml tej
80 g vaj vagy margarin
500 g búzaliszt
1 darab tojás (M-es)
1 ½ teáskanál só
1 teáskanál cukor

Töltelékhez:

kb. 80-100 g asztali reszelt torma
kb. 250-300 g tetszőleges füstölt sonka

Kenéshez:

1 darab tojás (M-es)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tésztához a tejet felmelegítjük, és megolvasztjuk benne a vajat vagy a margarint. A töltelékhez a sonkát szeletekre vágjuk. A tepsit sütőpapírral béleljük.

Elkészítés:

Tészta:
A lisztet az élesztővel keverőtálban alaposan összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. A tésztát letakarva addig kelesztjük, míg láthatóan nagyobb nem lesz (kb. 45-50 perc).

A megkelt tésztát enyhén lisztezett munkafelületen röviden átgyúrjuk, majd egy kb. 40x30 cm-es téglalappá nyújtjuk, és a sodrófa segítségével az előkészített tepsibe tesszük. A tormát a tészta teljes hosszában (alul és felül 2-2 cm-t üresen hagyva), középen, kb. 10 cm szélességben elsimítjuk, majd ráhelyezzük a sonkaszeleteket. A tészta szabadon hagyott széleit pizzavágóval kb. 2 cm szélességben, kissé ferdén bevágjuk. Először a tészta két végét a töltelékre hajtjuk, majd a tésztaszalagokat jobbról és balról felváltva szintén a töltelékre hajtjuk. A kalácsot letakarva újra kelni hagyjuk, kb. 30 percig.
A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

A kalácsot a felvert tojással egyenletesen megkenjük, majd a tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a kalácsot megsütjük.

Sütési idő: kb. 30-35 perc

Kérjük, vegye figyelemebe saját sütője tulajdonságait!

A megsült kalácsot sütőpapírral együtt áthúzzuk egy sütőrácsra, és hagyjuk kihűlni.

Tipp:

A töltelékhez ízlés szerint csemege vagy csípős tormát is választhatunk.
Sonkás-tormás töltött kalács

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
23 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
1 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
20 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!