Sonkás-tormás töltött kalács
Hozzávalók
Tepsihez:
Tésztához:
Töltelékhez:
Kenéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Elkészítés:
A lisztet az élesztővel keverőtálban alaposan összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. A tésztát letakarva addig kelesztjük, míg láthatóan nagyobb nem lesz (kb. 45-50 perc).
A megkelt tésztát enyhén lisztezett munkafelületen röviden átgyúrjuk, majd egy kb. 40x30 cm-es téglalappá nyújtjuk, és a sodrófa segítségével az előkészített tepsibe tesszük. A tormát a tészta teljes hosszában (alul és felül 2-2 cm-t üresen hagyva), középen, kb. 10 cm szélességben elsimítjuk, majd ráhelyezzük a sonkaszeleteket. A tészta szabadon hagyott széleit pizzavágóval kb. 2 cm szélességben, kissé ferdén bevágjuk. Először a tészta két végét a töltelékre hajtjuk, majd a tésztaszalagokat jobbról és balról felváltva szintén a töltelékre hajtjuk. A kalácsot letakarva újra kelni hagyjuk, kb. 30 percig.
A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A kalácsot a felvert tojással egyenletesen megkenjük, majd a tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a kalácsot megsütjük.
Sütési idő: kb. 30-35 perc
Kérjük, vegye figyelemebe saját sütője tulajdonságait!
A megsült kalácsot sütőpapírral együtt áthúzzuk egy sütőrácsra, és hagyjuk kihűlni.
Tipp:
Sonkás-tormás töltött kalács
Hozzávalók
kb. 14-16 szelet elkészítéséhez
Tepsihez:
Tésztához:
Töltelékhez:
Kenéshez:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Elkészítés:
A lisztet az élesztővel keverőtálban alaposan összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. A tésztát letakarva addig kelesztjük, míg láthatóan nagyobb nem lesz (kb. 45-50 perc).
A megkelt tésztát enyhén lisztezett munkafelületen röviden átgyúrjuk, majd egy kb. 40x30 cm-es téglalappá nyújtjuk, és a sodrófa segítségével az előkészített tepsibe tesszük. A tormát a tészta teljes hosszában (alul és felül 2-2 cm-t üresen hagyva), középen, kb. 10 cm szélességben elsimítjuk, majd ráhelyezzük a sonkaszeleteket. A tészta szabadon hagyott széleit pizzavágóval kb. 2 cm szélességben, kissé ferdén bevágjuk. Először a tészta két végét a töltelékre hajtjuk, majd a tésztaszalagokat jobbról és balról felváltva szintén a töltelékre hajtjuk. A kalácsot letakarva újra kelni hagyjuk, kb. 30 percig.
A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A kalácsot a felvert tojással egyenletesen megkenjük, majd a tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a kalácsot megsütjük.
Sütési idő: kb. 30-35 perc
Kérjük, vegye figyelemebe saját sütője tulajdonságait!
A megsült kalácsot sütőpapírral együtt áthúzzuk egy sütőrácsra, és hagyjuk kihűlni.
Tipp:
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?