Bogyós crumble leveles tésztával
Hozzávalók
Tésztához:
1 csomag Dr. Oetker Leveles tészta
Kenéshez és szóráshoz:
1 közepes méretű tojás
kevés jégcukor
Krémhez:
500 ml szobahőmérsékletű tej
1 tasak Dr. Oetker Gála Krémpuding vaníliaízű
Gyümölcsréteghez:
200 g vegyes bogyós gyümölcs (apróra vágott eper, málna, áfonya)
Díszítéshez:
néhány szem eper és áfonya
Elkészítés
Előkészítés
A Bogyós crumble leveles tésztával pohárkrém desszert hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A tésztát a csomagoláson található leírás szerint előkészítjük. A csomagolóanyagot eltávolítjuk a tésztáról, a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 190 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 170 °C (előmelegítve)
A tésztát a csomagoláson található leírás szerint előkészítjük. A csomagolóanyagot eltávolítjuk a tésztáról, a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 190 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 170 °C (előmelegítve)
Elkészítés
Tészta:
A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük, majd a tésztát a hosszanti oldal mentén félbe hajtjuk. Kissé összenyomkodjuk, majd kb. 20-22 db kört (ø4 cm) szúrunk ki belőle és a sütőpapírral együtt a tepsibe rakjuk. A tésztakorongokat megkenjük a felvert tojással és megszórjuk jégcukorral. A tepsit az előmelegített sütő közepébe toljuk.
Sütési idő: kb. 15-18 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Sütés után a süteményt a sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Krém:
A kimért tejet egy keverőtálba öntjük, majd a Gála krémpudingot a tasakon lévő utasítás szerint elkészítjük. A desszert krémet, a leveles tészta korongokat és a bogyókat felváltva 4-6 pohárba töltjük. A Bogyós crumble leveles tésztával pohárkrém desszertet eperrel és áfonyával díszítjük és tálalásig hideg helyre tesszük.
A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük, majd a tésztát a hosszanti oldal mentén félbe hajtjuk. Kissé összenyomkodjuk, majd kb. 20-22 db kört (ø4 cm) szúrunk ki belőle és a sütőpapírral együtt a tepsibe rakjuk. A tésztakorongokat megkenjük a felvert tojással és megszórjuk jégcukorral. A tepsit az előmelegített sütő közepébe toljuk.
Sütési idő: kb. 15-18 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Sütés után a süteményt a sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Krém:
A kimért tejet egy keverőtálba öntjük, majd a Gála krémpudingot a tasakon lévő utasítás szerint elkészítjük. A desszert krémet, a leveles tészta korongokat és a bogyókat felváltva 4-6 pohárba töltjük. A Bogyós crumble leveles tésztával pohárkrém desszertet eperrel és áfonyával díszítjük és tálalásig hideg helyre tesszük.
Tippek:
A maradék leveles tészta lapokat tálalhatjuk ropogtatnivalóként.
A Bogyós crumble leveles tésztával pohárkrém desszert gyümölcsrétegeit elkészíthetjük felolvasztott, fagyasztott gyümölcsből is.
A Bogyós crumble leveles tésztával pohárkrém desszert gyümölcsrétegeit elkészíthetjük felolvasztott, fagyasztott gyümölcsből is.
Kedvencnek jelölöm
Bogyós crumble leveles tésztával
Hozzávalók
kb. 4-6 adag elkészítéséhez
Tésztához:
1 csomag Dr. Oetker Leveles tészta
Kenéshez és szóráshoz:
1 közepes méretű tojás
kevés jégcukor
Gyümölcsréteghez:
200 g vegyes bogyós gyümölcs (apróra vágott eper, málna, áfonya)
Díszítéshez:
néhány szem eper és áfonya
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
A Bogyós crumble leveles tésztával pohárkrém desszert hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A tésztát a csomagoláson található leírás szerint előkészítjük. A csomagolóanyagot eltávolítjuk a tésztáról, a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 190 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 170 °C (előmelegítve)
A tésztát a csomagoláson található leírás szerint előkészítjük. A csomagolóanyagot eltávolítjuk a tésztáról, a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 190 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 170 °C (előmelegítve)
Elkészítés
Tészta:
A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük, majd a tésztát a hosszanti oldal mentén félbe hajtjuk. Kissé összenyomkodjuk, majd kb. 20-22 db kört (ø4 cm) szúrunk ki belőle és a sütőpapírral együtt a tepsibe rakjuk. A tésztakorongokat megkenjük a felvert tojással és megszórjuk jégcukorral. A tepsit az előmelegített sütő közepébe toljuk.
Sütési idő: kb. 15-18 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Sütés után a süteményt a sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Krém:
A kimért tejet egy keverőtálba öntjük, majd a Gála krémpudingot a tasakon lévő utasítás szerint elkészítjük. A desszert krémet, a leveles tészta korongokat és a bogyókat felváltva 4-6 pohárba töltjük. A Bogyós crumble leveles tésztával pohárkrém desszertet eperrel és áfonyával díszítjük és tálalásig hideg helyre tesszük.
A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük, majd a tésztát a hosszanti oldal mentén félbe hajtjuk. Kissé összenyomkodjuk, majd kb. 20-22 db kört (ø4 cm) szúrunk ki belőle és a sütőpapírral együtt a tepsibe rakjuk. A tésztakorongokat megkenjük a felvert tojással és megszórjuk jégcukorral. A tepsit az előmelegített sütő közepébe toljuk.
Sütési idő: kb. 15-18 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Sütés után a süteményt a sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Krém:
A kimért tejet egy keverőtálba öntjük, majd a Gála krémpudingot a tasakon lévő utasítás szerint elkészítjük. A desszert krémet, a leveles tészta korongokat és a bogyókat felváltva 4-6 pohárba töltjük. A Bogyós crumble leveles tésztával pohárkrém desszertet eperrel és áfonyával díszítjük és tálalásig hideg helyre tesszük.
Tippek:
A maradék leveles tészta lapokat tálalhatjuk ropogtatnivalóként.
A Bogyós crumble leveles tésztával pohárkrém desszert gyümölcsrétegeit elkészíthetjük felolvasztott, fagyasztott gyümölcsből is.
A Bogyós crumble leveles tésztával pohárkrém desszert gyümölcsrétegeit elkészíthetjük felolvasztott, fagyasztott gyümölcsből is.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?