Vegán vaníliás kifli
Hozzávalók
Tésztához:
200 g búzaliszt
1 késhegynyi Dr. Oetker Sütőpor
100 g nádcukor
2 tasak Dr. Oetker Bourbon Vaníliás cukor
100 g Rama margarin laktózmentes
75 g Dr. Oetker Creme VEGA
100 g őrölt mandula vagy dió
Díszítéshez:
75-100 g porcukor
1 tasak Dr. Oetker Bourbon Vaníliás cukor
Elkészítés
Előkészítés:
Egy sütőtepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral kibélelünk és a sütőt előmelegítjük.
Alsó-felső sütés: kb. 180 °C
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C
Alsó-felső sütés: kb. 180 °C
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C
Elkészítés:
A lisztet a sütőporral elkeverjük, majd a többi hozzávalót hozzáadjuk. A tésztát konyhai robotgéppel (dagasztóspirál) először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton összedolgozzuk. Belisztezett felületen kinyújtjuk és kb. 4-5 cm hosszú, kisujjnyi vastagságú formákat vágunk ki belőle. A kis formák végeit enyhén behatjuk, hogy kiflit formázhassunk belőlük és a sütőtepsibe helyezzük őket, végül készre sütjük.
Sütési idő: kb. 13-15 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Díszítés:
A cukrot összekeverjük a vaníliás cukorral és a még forró kiflit meghintjük, vagy a cukorba forgatjuk, majd a süteményt hagyjuk kihűlni.
Sütési idő: kb. 13-15 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Díszítés:
A cukrot összekeverjük a vaníliás cukorral és a még forró kiflit meghintjük, vagy a cukorba forgatjuk, majd a süteményt hagyjuk kihűlni.
Tipp:
A receptvideóban szereplő Dr. Oetker Bourbon Vanília paszta helyett, a receptbe bekerülő még egy tasak Dr. Oetker Bourbon vaníliás cukor terméket ajánljuk.
Egy jól záródó dobozban a sütemény kb. 3 hétig megőrzi finom ízét.
Egy jól záródó dobozban a sütemény kb. 3 hétig megőrzi finom ízét.
Kedvencnek jelölöm
Vegán vaníliás kifli
Hozzávalók
kb. 80 darab elkészítéséhez
Tésztához:
200 g búzaliszt
1 késhegynyi Dr. Oetker Sütőpor
100 g nádcukor
100 g Rama margarin laktózmentes
100 g őrölt mandula vagy dió
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Egy sütőtepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral kibélelünk és a sütőt előmelegítjük.
Alsó-felső sütés: kb. 180 °C
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C
Alsó-felső sütés: kb. 180 °C
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C
Elkészítés:
A lisztet a sütőporral elkeverjük, majd a többi hozzávalót hozzáadjuk. A tésztát konyhai robotgéppel (dagasztóspirál) először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton összedolgozzuk. Belisztezett felületen kinyújtjuk és kb. 4-5 cm hosszú, kisujjnyi vastagságú formákat vágunk ki belőle. A kis formák végeit enyhén behatjuk, hogy kiflit formázhassunk belőlük és a sütőtepsibe helyezzük őket, végül készre sütjük.
Sütési idő: kb. 13-15 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Díszítés:
A cukrot összekeverjük a vaníliás cukorral és a még forró kiflit meghintjük, vagy a cukorba forgatjuk, majd a süteményt hagyjuk kihűlni.
Sütési idő: kb. 13-15 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Díszítés:
A cukrot összekeverjük a vaníliás cukorral és a még forró kiflit meghintjük, vagy a cukorba forgatjuk, majd a süteményt hagyjuk kihűlni.
Tipp:
A receptvideóban szereplő Dr. Oetker Bourbon Vanília paszta helyett, a receptbe bekerülő még egy tasak Dr. Oetker Bourbon vaníliás cukor terméket ajánljuk.
Egy jól záródó dobozban a sütemény kb. 3 hétig megőrzi finom ízét.
Egy jól záródó dobozban a sütemény kb. 3 hétig megőrzi finom ízét.


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?