Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Vegán vaníliás kifli

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 80 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 80 darab elkészítéséhez

Tésztához:

200 g búzaliszt
1 késhegynyi Dr. Oetker Sütőpor
100 g nádcukor
100 g Rama margarin laktózmentes
100 g őrölt mandula vagy dió

Díszítéshez:

75-100 g porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

Egy sütőtepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral kibélelünk és a sütőt előmelegítjük.

Alsó-felső sütés: kb. 180 °C
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C

Elkészítés:

A lisztet a sütőporral elkeverjük, majd a többi hozzávalót hozzáadjuk. A tésztát konyhai robotgéppel (dagasztóspirál) először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton összedolgozzuk. Belisztezett felületen kinyújtjuk és kb. 4-5 cm hosszú, kisujjnyi vastagságú formákat vágunk ki belőle. A kis formák végeit enyhén behatjuk, hogy kiflit formázhassunk belőlük és a sütőtepsibe helyezzük őket, végül készre sütjük.

Sütési idő: kb. 13-15 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Díszítés:
A cukrot összekeverjük a vaníliás cukorral és a még forró kiflit meghintjük, vagy a cukorba forgatjuk, majd a süteményt hagyjuk kihűlni.

Tipp:

A receptvideóban szereplő Dr. Oetker Bourbon Vanília paszta helyett, a receptbe bekerülő még egy tasak Dr. Oetker Bourbon vaníliás cukor terméket ajánljuk.
Egy jól záródó dobozban a sütemény kb. 3 hétig megőrzi finom ízét.
Vegán vaníliás kifli

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
20 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
9 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
11 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!