Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Almatortácskák

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag 6 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

6 darab elkészítéséhez

Tepsihez:

sütőpapír
6 db desszertgyűrű (7,5 cm átmérőjű)

Tésztához:

1 darab kisebb alma (kb. 100 g)
150 g búzaliszt
2 ½ csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
75 g cukor
1 púpozott evőkanál Dr. Oetker Holland Kakaó sütéshez
70 ml étolaj
125 ml szójaital

Krémhez:

40 g cukor
500 ml szójaital

Díszítéshez:

2 darab nagy alma (kb. 300 g)
némi citromlé
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tepsit béleljük ki a sütőpapírral és tegyük rá a 6 darab desszertgyűrűt. A tésztához hámozzuk meg az almát és vágjuk apró darabokra. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180°C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160°C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
Keverjük össze a lisztet a sütőporral. A maradék hozzávalókat, az almadarabok és egy evőkanálnyi Creme Vega kivételével adjuk hozzá a keverékhez. Konyhai robotgéppel (habverő) rövid ideig a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton keverjük addig, amíg a tészta sima nem lesz. A tésztát oszlassuk el egyenletesen a desszertgyűrűkben, majd süssük készre.

Sütési idő: kb. 22-25 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A tortácskákat hagyjuk kihűlni a tepsin.

Díszítés:
Mossuk meg az almákat és egy kiszúróval távolítsuk el a magházakat. Negyedeljük az egyik almát, vágjuk vékony szeletekre, majd felezzük el a szeleteket. Az almaszeleteket függőlegesen helyezzük a desszertgyűrűk belső pereméhez.

Az almachipsekhez a második almát szeleteljük fel vékony szeletekre és kenjük meg citromlével. Egy sütőpapírral bélelt tepsiben, sütőben szárítsuk ki ezeket.

Alsó és felső sütés: kb. 80°C
Légkeveréses sütés: kb. 60°C
Sütési idő: kb. 180 perc

Krém:
A pudingot a cukorral és a szójaitallal a csomagoláson található utasítások szerint készítsük el. A pudingot még melegen öntsük a desszertgyűrűkbe, simítsuk el a tetejét, és kb. 2 órára helyezzük a hűtőszekrénybe.

Tálalás:
A tortácskákat egy kés segítségével válasszuk le a desszertgyűrűkről, és nyomjuk ki őket. A maradék Creme Vega-val és az almachipsekkel díszítsük.

Tipp:

A tortácskákat készítheti egy tortasütőben (26 cm átmérőjű), ez esetben a sütési idő változhat.
Almatortácskák

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
11 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
7 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
43 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!